ایرنا نوشت: دولت فنلاند از سال 2014 میلادی با اجرای طرح مقابله با اخبار جعلی و دروغین ( فیک نیوزها ) توانسته از انتشار بسیاری از خبرهای نادرست در سطح این کشور جلوگیری کند.

در این طرح به همه شهروندان، دانشجویان، خبرنگاران و سیاستمداران آموزش داده می‌شود تا چگونه در برابر اخبار دروغین که تنها به دنبال تشویق اذهان عمومی و ایجاد دودستگی و نفاق در درون جامعه هستند؛ مقابله کنند.
در سال‌های اخیر عملیات اطلاعات جاسوسی فراوانی از طریق حملات آنلاین صورت گرفته است اما بیشتر آنان در حوزه مهاجرت، اتحادیه اروپا و پیوستن فنلاند به عنوان عضو کامل ناتو بوده است.
در سال 2015 رئیس جمهور فنلاند از کلیه شهروندان این کشور خواست تا در برابر انتشار هرگونه اخبار جعلی احساس مسئولیت داشته باشند.
یک سال بعد از این هشدار، کارشناسان آمریکایی برای مقابله با اخبار کذب و جمع آوری این نوع اخبار در سطح جامعه از دولت فنلاند درخواست مشورت کردند.
دولت فنلاند همچنین با اصلاح سیستم آموزشی و ایجاد تفکر انتقادی در مراکز آموزشی کشور تأثیر به سزایی در رشد سواد رسانه‌ای شهروندان این کشور داشته است.
بر اساس آخرین نظرسنجی موسسه جامعه باز (Open Society)، فنلاند در میان 35 کشور اروپایی دارای جایگاه اول از نظر سواد رسانه‌ای میان شهروندان است.
طرح مقابله با اخبار دروغین دولت فنلاند دو سال قبل از دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا راه اندازی شد.
یکی از مهمترین دلایل راه اندازی این طرح هم مرزی فنلاند با کشور روسیه است. فنلاند دارای 832 مایل مرز مشترک با روسیه است.
«تواینن» رئیس ارتباطات دفتر نخست وزیر فنلاند در این باره می‌گوید، فنلاند از 101 سال گذشته بعد از اعلام استقلال و جدایی از روسیه همیشه از کمپین تبلیغاتی حمایت کرملین رنج برده است. درسال 2014 پس از الحاق کریمه به روسیه و حمایت مسکو از شورشیان شرق اوکراین، برای فنلاند مشخص شد که میدان جنگ تغییر یافته است و در حقیقت صحنه نبرد حال حاضر در جنگ اطلاعاتی آنلاین صورت می‌گیرد.

5656

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1261646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =