درخواست از بسیج جامعه پزشکی خوزستان برای برپایی بیمارستان صحرایی در جنوب غرب استان/ مردم و مسئولان کادر درمان را تنها گذاشتند

رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: از بسیج جامعه پزشکی استان خوزستان برای برپایی بیمارستان صحرایی در منطقه جنوب غرب خوزستان (شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شادگان) درخواست کمک کردیم.

به گزارش خبرنگار خبرآنلاین از خرمشهر؛ شکراله سلمان زاده پیش از ظهر امروز در جلسه ستاد منطقه ای مقابله با کرونا که در محل سرسرای اجتماعات فرمانداری ویژه شهرستان خرمشهر بر گزار شد، با ابراز تاسف از رعایت ۴۰ درصدی دستورالعمل های ستاد مقابله با کرونا از سوی مردم و مسئولان، اظهار کرد: تنها درخواست مان از مردم و مسئولان آنست که پای کار باشند و به منظور کمک به کادر بهداشت و درمان در شرایط بسیار خطرناک و سخت قرمز منطقه ناشی از گسترش ویروس کرونا در خانه بمانند، و از برپایی دورهمی ها و جشن ها به طور جدی پرهیز کنند و در صورت خروج ضروری از منزل به طور حتم از ماسک استفاده کنند. تهدید بسیار جدی است و لذا از خود و اطرافیان تان به طور جدی محافظت کنید.

وی افزود: در خواست دیگر من از مسئولان است، در حال حاضر ما به عنوان کادر بهداشت و درمان در چندین جبهه اعم از واکسیناسیون، درمان، پیشگیری و غیره در حال مبارزه و خدمتیم و لذا از مسئولان می‌خواهیم تا در زمینه رعایت پروتکل ها و اجرای دستورالعمل ها در بازار، ادارات و در میان مردم به ما کمک کنند.

وی تصریح کرد: روش برخورد با ویروس کرونا اعم از چینی، انگلیسی دلتا یا غیره یکی است و فرقی ندارد برای آن بایستی دستورالعمل های اصلی که همانا استفاده از ماسک، عدم برگزاری تجمعات، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شستشوی مرتب دستها است بایستی انجام شود موارد اشاره شده در راس تمام راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ قرار دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان یادآور شد: متاسفانه آن همتی که برای مقابله با ویروس چینی (آغاز اپیدمی در کشور) بود اکنون به هیچ وجه در میان مردم و مسئولان دیده نمی شود و حتی رعایت دستورالعمل های ساده و ابتدایی هم بسیار کم رنگ شده لذا درخواست ما همان رعایت دستورالعمل های ساده  یعنی زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شستن مرتب دستها است. رعایت این موارد به میزان زیادی می تواند به ما در پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹کمک کند.

سلمان زاده، در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه کار واکسیناسیون مردم در حال انجام است، گفت: تا زمانی که کار واکسیناسیون به طور کامل و یا حداقل ۸۰ درصد آن به پایان نرسد واکسیناسیون تعداد اندکی از مردم به تنهایی نمی تواند از ابتلاء به بیماری و حتی انتقال آن به دیگران پیشگیری کند.

وی با تاکید دوباره بر اینکه هیچ چیزی جای رعایت دستورالعمل ها ستاد مقابله با کرونا و پروتکل های بهداشتی را نمی گیرد، افزود: واکسن تنها از مرگ و ابتلاء شدید به بیماری کووید ۱۹ جلوگیری می کند لذا درخواست ما تاکید ویژه بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی مردم است.

وی خطاب به مسئولان دستگاههای اجرایی اظهار کرد: در حال حاضر نیروهای ما به شدت در چندین جبهه اعم از طرح شهید سلیمانی، رهگیری بیماران، رهگیری نظارت، بیماریابی، درمان و غیره مشغول فعالیت و فراهم سازی امکانات برای درمان بیماران هستند ضمن اینکه نیروهای بهداشتی ما در مبادی ورودی و ۵ بندر تحت پوشش این دانشگاه برای جلوگیری از ورود بیماری به کشور در تلاشند و اینها سوای از فعالیت بخشهای آموزشی و بسیج جامعه ی پزشکی ما است.

وی تصریح کرد: تقاضای اصلی و اساسی ما از دستگاههای اجرایی آنست که در کنار ما باشند و در زمینه ی نظارت بر رعایت و حسن اجرای دستورالعمل های بهداشتی از سوی اصناف به ما کمک کنند. در شرایط کنونی که ادارات با یک سوم از نیروهایشان فعالیت دارند و جمع زیادی از نیروهایشان در خانه به سر می برند به میدان بیایند و به ما در اجرای برنامه‌ها کمک کنند این کار می تواند از طریق فراخوان  توسط خود دستگاهها انجام شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به جای خالی تبلیغات محیطی در زمینه ارائه آموزشهای لازم به شهروندان در زمینه لزوم رعایت دستور العمل های بهداشتی، از دستگاههای مختلف اجرایی شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان خواست تا حداقل هر کدام دو بنر با هماهنگی مراکز بهداشتی برای در اختیار قرار دادن محتواهای آموزشی را تهیه و در نقاط مختلف شهر نصب کنند. به گفته ی وی همراهی شهرداریها در تهیه و نصب بنرها در استندهای مربوطه شان ضرورت دارد.

سلمان زاده، یادآور شد: مردم بایستی بدانند که کرونا هنوز تمام نشده و این ویروس منحوس همچنان در حال پرسه زنی است. وجود دارد و جان انسانها را می گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در پیش بودن دهه محرم گفت: دستورالعمل های مربوط به چگونگی برگزاری آئین های ماه محرم نیز مشخص و ابلاغ شده که برگزاری مراسم ها در فضای باز، پذیرش حداکثر ۷۰ نفر، وجود ۴ مترمربع فضا به ازای هر نفر، ۶۰ دقیقه حداکثر زمان برگزاری مراسم، رعایت کامل پروتکل های بهداشتی مهمترین آنها هستند. نظارت بر این امور بر عهده ستادهای منطقه‌ای نهاد شده و ائمه جمعه و جماعات، سازمان تبلیغات اسلامی، امور مساجد و سازمان اوقاف مسئولان نظارت بر این قضیه هستند و بایستی تمامی موارد به موکب داران، هیات داران، حسینیه داران و تکیه داران جهت رعایت به شکل جدی، ابلاغ شود.

وی افزود: از تمامی دستگاه های اجرایی انتظار می‌رود تا همان همت و جدیتی که در ابتدای آغاز اپیدمی کرونا وجود داشت کماکان باشد و ادامه پیدا کند.

وی اظهار کرد: زمانی بر سر کمبود ماسک و الکل در منطقه جدال وجود داشت اما اکنون  ماسک و الکل بسیار فراوان است اما کمتر کسی از آنها استفاده می کند و این جای تاسف بسیار دارد لذا بایستی است از تمام ظرفیت های شهرستان ها برای آموزش مردم و دعوت از آنها برای رعایت دستورالعمل ها و پای کار آمدن بهره ببریم. مردم ساده انگاری را کنار بگذارند و قضیه را جدی بگیرند.

وی با بیان اینکه سرعت انتشار بیماری در منطقه بسیار بالاست، تصریح کرد: چنانچه وضع به همین منوال ادامه یابد و شهرها تعطیل نشوند، فاجعه اتفاق م یافتد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان یادآور شد: در حال حاضر ظرفیت بیمارستان آیت الله طالقانی آبادان به عنوان بیمارستان مرکزی بستری بیماران کرونایی تکمیل شده و دیگر جایی برای پذیرش بیماران جدید ندارد.

سلمان زاده، با اشاره به اینکه بخش های بستری و درمان سرپایی بیماران در تمامی بیمارستانهای تابعه نیز افزایش یافته و هیچ بیمارستان سفیدی نداریم، گفت: از بسیج جامعه پزشکی استان خوزستان برای برپایی بیمارستان صحرایی در منطقه در خواست کمک کرده ایم.

وی با بیان اینکه، شرایط بوجود آمده در منطقه، ناشی از کاهش رعایت دستورالعمل های بهداشتی و عادی انگاری مردم و مسئولان است، افزود: غیبت مدعوین جلسه امروز شاخص گویایی برای عادی انگاری مسئولان و تنها ماندن مجموعه بهداشت و درمان در این شرایط بحرانی است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1541876

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =