آمریکا می‌تواند مانع فروش تسلیحات روسیه و چین به ایران شود؟

کارشناس مسائل هسته ای در گفتگویی با توجه به لغو تحریم های تسلیحاتی ایران،امکان کارشکنی های آمریکا در خرید و فروش تسلیحات به ایران را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش خبرآنلاین، حسن بهشتی پور در پاسخ به  اینکه آیا آمریکا می تواند کسانی که به تهران اسلحه بفروشند راتحت فشار قرار دهد و روسیه و چین را از این کار منصرف کند گفت: ایران از امروز در هر موردی که به صلاحش باشد و با هر کشوری که دو طرف خواهان آن باشند می تواند معامله تسلیحاتی کند. اما موضوع تنها به خرید تسلیحات از کشورها بر نمی گردد. اتفاقی که افتاده یک پیروزی حقوقی بزرگ برای ایران است. دستاورد ایران به طور کلی در این قضیه جنبه حقوقی دارد. یعنی ایران مقابل سدی که خواهان انزوا ایران و عدم استقلال آن بود، ایستادگی کرد. موضوع بیشتر حیثیتی و آبروی ایران بود که بر اثر سیاست های درست ما، حفظ شد. ایران از هر کشوری می تواند خرید کند و چین و روسیه هم در این فهرست قرار دارند و حامی این موضوع بوده اند. اما در مقابل کسانی که معتقدند خرید تسلیحاتی نمی تواند به وضعیت اقتصادی ایران کمک کند باید گفت که ارزش این اتفاق بر سدی است که به دست ایران شکسته شده است.

وی در خصوص دیپلماسی موفق و موثر ایران در لغو تحریم های تسلیحاتی ایران نیز گفت: روش هایی که ایران به کار برد مبتنی بر حقوق بین الملل و زبانی بود که در این فضا آشنا به نظر می رسید. یعنی ایران با استفاده از روش ها و همان زبانی که برای عموم کشورها قابل احترام و فهم است، جلو رفت و توانست نظرها را نسبت به کشورمان تغییر داده و آنها را با خود همراه کند. بنابراین شرایطی ایجاد شد که ایالات متحده با همه تلاشی که کرد نتوانست کسی را در شورای امنیت قانع کند. نه تنها کشورهایی مثل چین و روسیه، همانطور که انتظارش می رفت به طرح آمریکا نه گفتند بلکه اروپائی ها هم با رای ممتنع خود خواسته ترامپ را رد کردند.این اتفاق در مورد مکانیسم ماشه هم روی داد. ایالات متحده وقتی تنهایی خود را دید، به سمت مکانیسم ماشه رفت، ولی چون ایران برخلاف انتظار واشنگتن، از برجام خارج نشده بود در آن هم شکست خورد. ایران به مقابله به مثل روی آورد و تعهدات خود را کاهش داد اما توافق هسته ای را ترک نکرد و با همیشه شیوه هم آمریکایی ها را در انزوا قرار داد.آمریکا هیچ وقت در وضعیت مشابهی قرار نداشته است.

وی افزود: رئیس جمهور ایالات متحده از یونسکو، سازمان بهداشت جهانی، سازمان شورای حقوق بشر خارج شده و با چین و روسیه هم تعارضات جدی دارد. به طور کلی در این چهارسال ترامپ با اکثر کشورها و پیمان های بین المللی به مشکل برخورده است. این نشاندهنده ضدیت جدی او با قوانین بین المللی است که کشورها تحمل آن را ندارند و در مقابلش قد علم می کنند. نگرش دولت ترامپ به نظام بین الملل که مبتنی بر شعار اول آمریکاست، پذیرفته شده نیست. کشورهای دیگر حاضر به پذیرش این موضوع نیستند که تنها منافع واشنگتن در جهان تامین شود و دیگران فقط برای پیشبرد اهداف ایالات متحده دست به اقدام بزنند. ادامه چنین وضعیتی هم برای جهان و هم برای کشور آمریکا بحران ساز است.

مشروح این گفتگو را اینجا بخوانید.

310311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1445616

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    10 0
    ما كه پول نداريم أنسولين و داروي كرونا بخريم و مردم مظلوم مثل برگ خزان دارند از دست ميروند چه اسلحه اي با چه پولي مي خواهيم بخريم
  • جلال IR ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    0 0
    امروز امریکا با استراتژی جنگ تبلیغاتی ستونهای پوسبده قدرت خود را رنگ امیزی می کند ستونهایی که حاصل سباستهای ترامپ است امریکا کشوری است که بستر مردمی ندارد تکنولوژی ایران و بستر مردمی ایران اورا به کشور قدرتمندی تبدیل خواهد کرد که جهان تجربه خواهد کرد از امریکا نترسید که به لطف خدا فرو خواهد پاشید
  • IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۳۰
    0 0
    آره هه انزوا ! یه سوال اگه آمریکا در انزواست و هیچ کشوری اون رو قبول نداره چرا شرکتهای اروپایی و چینی و روسی تحریم ها رو رعایت می کنند ؟