وبینار دوشنبه های تجربه گردانی کلان شهرهای کشور به میزبانی یزد برگزار شد

سومین جلسه کمیته گردشگری مجمع شهرداران کلان شهرهای ایران با موضوعات شهر پایدار-گردشگری سبز و گردشگری پایدار و زنجیره ارزش شهری در قالب وبینار دوشنبه های تجربه گردانی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین دریزد؛ این نشست برخط به میزبانی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد و با حضور «سیدرضا بهادری» مدرس دانشگاه و مسئول کمیته گردشگری پایدار استان یزد، «محمدحسن امامی» رییس منطقه ای بنیاد جهانی انرژی در آسیا و رییس انجمن مدیریت سبز ایران و اعضای کمیته گردشگری مجمع شهرداران کلان شهرهای ایران برگزار شد.
سید رضا بهادری، مسئول کمیته گردشگری پایدار استان یزد در این نشست گفت: گردشگری صنعت پاک و ارزشمندی برای هر شهر و کشور است چرا که مشاغل زیادی در کنار آن رونق خواهد گرفت و به راحتی می تواند شغل ایجاد کند و از کارآفرینی اجتماعی بالا به لحاظ ساخت صنایع دستی در همه اقشار جامعه برخوردار است.
بهادری افزود: گردشگری به دنبال تجربه خاص برای گردشگر است و ما در گردشگری شهری باید این فرصت را برای گردشگران داخلی و خارجی فراهم کنیم؛ شهر یزد هم مولفه های خاص خود مانند بناهای تاریخی و مذهبی شاخص را دارد که می تواند تجربه سفر را ایجاد کند. وی با بیان اینکه شهرها می توانند از نظر گردشگری تاریخی و مذهبی، گردشگری خوراک، صنایع دستی و گردشگری جاذبه های آسمان شب، گردشگران را به تجربه سفر دعوت کنند، تاکید کرد: در همه موارد باید شاخص پایداری رعایت شود.
بهادری در توضیح شاخص های پایداری عنوان کرد: گردشگری پایدار دارای سه مولفه اثرات زیست محیطی، اثرات اقتصادی و اثرات اجتماعی و فرهنگی است. وی به ارزش اقتصادی گردشگری اشاره و خاطرنشان کرد: رنجیره ارزش اقتصادی با ورود گردشگر ایجاد می شود به طوری که حمل و نقل، صنعت اقامتگاهی مانند هتلداری، صنعت غذا و نوشیدنی، آژانس های مسافرتی و تورگردانی و اشتغال به کار دانشجویان رشته های مرتبط، سوغات فروشی ها، فروش صنایع دستی، سرمایه گذاران بخش خصوصی و جامعه محلی را در بر می گیرد؛ بنابراین هر نوع برنامه ریزی در شهرداری ها برای حوزه گردشگری باید با همفکری این گروه ها انجام شود و شهرداری باید حلقه اتصال این گروه ها باشد تا به پایداری منافع حوزه گردشگری شهری در زنجیره ارزش اقتصادی برسیم.
وی به پایداری گردشگری در حوزه اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: در گردشگری شهری باید به ارزش ها، باورهای اعتقادی و هنجارهای جامعه محلی احترام گذاشته شود تا تقابل میان جامعه محلی و گردشگری شهری ایجاد نشود و مردم با گردشگری شهری همراه شوند. بهادری تاکید کرد: شاخص های پایداری زیست محیطی مصرف کمتر منابع و تفکیک زباله و کاهش پسماند، کاهش مصرف گرایی و جلوگیری از آلودگی آب، هوا و خاک است و  ارزش زیست محیطی باید با وجود هتلداری سبز در گردشگری حفظ شود تا پایداری در گردشگری شهری را شاهد باشیم.
مسئول کمیته گردشگری پایدار استان یزد با بیان اینکه همگرایی خوبی بین کمیته های گردشگری در شهر یزد اعم از کمیته های گردشگری پایدار، کودک، مذهبی و معنوی، الکترونیک، دردسترس وخوراک وجود دارد، گفت: این موضوع یک عامل مهم در موفقیت گردشگری شهری پایدار خواهد بود علاوه بر آن اقدامات عملی خوبی مانند بازدید دانش آموزان از آثار تاریخی در قالب طرح همیار گردشگر با رویکرد گردشگری شهری پایدار قبل از شیوع بیماری کرونا یکی دیگر از فعالیت های خوب شهرداری یزد است.
بهادری افزود: با توجه به اینکه گردشگری شهری زمانی موفق است که مردم محلی از آن نفع ببرند و راضی باشند در این سمینار با تعریف گردشگری و پایداری گردشگری طبق استاندارد جهانی مواردی که در یزد در این جهت اقدام شده بود بیان شد.
در ابتدا این نشست نیز مدیر واحد گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری یزد به عنوان میزبان نشست  در مورد اقدامات این واحد در توسعه پایدار گردشگری یزد مطالبی را بیان و یادآورشد.
علیرضا ثواچه در ادامه پیرامون ظرفیت کمیته‌های گردشگری تخصصی یزد و همکاری سازنده‌ای که این کمیته‌ها با واحد گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد دارند، برنامه ها و فعالیت های مشترک و اثربخش مختلفی تا کنون انجام داده اند، توضیحاتی ارائه کرد.
همچنین رییس منطقه ای بنیاد جهانی انرژی در آسیا و رییس انجمن مدیریت سبز ایران  دراین جلسه در مورد معیارهای شهر پایدار مطالبی را بیان و در مورد مباحث آب، انرژی، پسماند، ایمنی و امنیت، سلامت، ساختمان و ساخت‌وساز سبز، فرهنگ‌سازی و مسائل اجتماعی و حمل‌ونقل پایدار و سبز برای مخاطبان ارائه نمود.
محمدحسن امامی در بخشی از سخنانش به الزامات مدیریت شهرهای پایدار مانند چارچوب‌ها، سیستم‌ها و فرایندها، هدف‌گذاری، شاخص گذاری، پاسخ‌گویی و بهبود مستمر اشاره کرد و گفت: دلیل انتخاب یزد از سوی بنیاد جهانی انرژی به‌ عنوان شهر پایدار جهان در سال ۱۳۹۶، بافت قدیم شهر منحصر به فرد، معماری دوستدار محیط زیست، رعایت اصول پایداری در ساخت‌ و ساز خانه‌های خشتی، استفاده از بادگیرها و انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، استفاده از قنات‌ها، آب‌انبارها و فرهنگ سبز و بدون پسماند مردم شهر یزد بوده است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1462142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =