لزوم توجه بیشتر به شناخت هرمزگان و چهره‌های ماندگار استان

دومین نشست هم‌اندیشی و معرفی چهره‌های ماندگار هزاره اخیر با هدف معرفی شاخص‌ترین چهره‌های هرمزگانی در علم و فرهنگ، دریانوردی، تاریخ‌نگاری و حکمرانی با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان، مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری این سازمان و جمعی از پژوهشگران، تاریخ‌شناسان و اهالی فرهنگ و هنر در جزیره قشم برگزار شد.

صبح ساحل نوشت: «محمد محسنی»، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در این نشست گفت: «این نشست در حوزه هم‌افزایی و تعامل، رویدادی مبارک است و این روند تعامل و همکاری سازمان‌ها و ادارات واقع در سرزمین اصلی با سازمان منطقه آزاد قشم، خیر و منشا اثر زیادی برای جامعه محلی و استان هرمزگان دارد».

وی درمورد برندسازی چهره‌های ماندگار هزاره اخیر گفت: «این چهره‌ها درحوزه های مختلف علم و فرهنگ، دریانوردی، تاریخ‌نگاری و حکمرانی یعنی هرآنچه که زندگی اجتماعی و فرهنگی بشر نیاز دارد، فعالیت داشته‌اند».

محسنی درمورد سدیدالسلطنه کبابی عنوان کرد: «سدیدالسلطنه چندین جلد کتاب نوشته است تا حکومت مرکزی را متوجه اهمیت خلیج فارس کند. این به سادگی ممکن نیست. کتاب‌هایی بسیار تاثیرگذار که برای امروز هم مفید و راهگشا هستند».

مدیرکل میراث فرهنگی استان در مورد جشن ثبت جهانی عود به نام ایران و سوریه گفت: «میزبانی جشن ثبت جهانی عود در این سرزمین و خاکی که عمدتا عودنوازان، عودسازان و عودشناسان از همین مرز و بوم هستند، بسیار بااهمیت است».

محسنی افزود: «در این مرز و بوم بهانه و فرصت خوبی برای معرفی این جادوی موسیقی ایران وجود دارد. تاثیرگذاری این ساز بی‌نظیر که ساحل‌نشینان لحظه به لحظه با آن خاطره دارند، بسیار زیاد است».

مدیرکل میراث فرهنگی هرمزگان با اشاره به اینکه کشورهای دیگری نیز به دنبال ثبت این ساز بودند، گفت: «قطعا ویژگی‌ها، مولفه‌ها و تعاریفی که برای ثبت یک اثر ناملموس لحاظ می‌شود در ایران و سوریه دیده شده است و ساز عود به‌حق به نام این دو کشور ثبت شده است».

وی اضافه کرد: «امیدواریم که به بهانه این جشن و ثبت جهانی بتوانیم حق مطلب را در خصوص این هنری که سینه به سینه و دست به دست منتقل شده ادا کنیم و آنچنان که جایگاه این جادوی موسیقی ایرانی است به آن بپردازیم. صرف اینکه یک ثبت اتفاق افتاد کفایت نمی‌کند و باید به ابعاد مختلف آن پرداخت».

مدیرکل میراث فرهنگی استان افزود: «خیلی از استان‌ها به دنبال هنر عودنوازی هستند اما منطقه‌ای که چراغ این هنر در آن درخشان‌تر است هرمزگان است و باید این را قدر بدانیم».


گفت‌وگو پیرامون چهار شخصیت ماندگار هرمزگان در هزاره اخیر

در ادامه این نشست پژوهشگران و اندیشمندان با پرسش‌های مدعوین در قالب پنل‌های مرتبط پیرامون شخصیت‌های «سدید السلطنه»، «خواجه عطا»، «شمس‌الدین محمد کیشی» و «ابن ماجد» به بحث و گفت‌وگو پرداختند.

بخش اول نشست با محوریت شخصیت ماندگار مرحوم سدیدالسلطنه کبابی اندیشمند و نویسنده کتاب «اعلام‌الناس فی احوال بندرعباس» با حضور «عبدالکریم قائدی» و «عبدالرضا دشتی‌زاده» برگزار شد. قائدی در بخشی از این گفت‌وگو عنوان کرد: «خلیج فارس مادر و خانه ماست. باید آن راه بهتر ببینیم. زمانی که که مسئولان ما ببینند فاضلاب به خلیج فارس وارد می‌شود اما گریه‌شان نگیرد یعنی خلیج فارس را آن‌طور که باید ندیده‌ایم».

در بخش دوم «رامین آذرمهر» پژوهشگر تاریخی، و «کاظم امیدی» به شخصیت بزرگ خواجه عطا پرداختند. آذرمهر در بخشی از سخنان خود گفت: «ما در حوزه هرمزگان شناسی کم کار کرده ایم و باید نگاهمان را عوض کنیم. باید اسناد تاریخی را بهتر و بیشتر بررسی کنیم».

در بخش سوم باحضور «ایوب زارعی» و «احمد مرادی» درمورد ابن ماجد کنگی بحث و گفت‌وگو شد. زارعی در بخشی از این گفت‌وگو بیان کرد: «ابن ماجد به اختلافات نپرداخت بلکه ارزش های فرهنگی را جمع آوری کرد. بیش از 200 محوطه باستانی و تاریخی در جزیره قشم وجود دارد که تا به حال کار پژوهشی روی آن‌ها انجام نشده یا کمتر به آن‌ها پرداخته شده است. باید به این موارد بیشتر بپردازیم».

بخش چهارم نشست باحضور «ادریس راموز» و «محمد میردادی» به شخصیت «شمس‌الدین محمد کیشی» اختصاص یافت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1768601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =