مدیرکل هواشناسی گیلان، با اشاره به راه‌اندازی ایستگاه خودکار اقلیم شناسی بره‌سر رودبار، گفت: ایستگاه های خودکار اقلیم‌شناسی در امامزاده اسحاق شفت و آبکنار بندرانزلی نیز راه‌اندازی شده است.

محمد دادرس در گفت وگو با خبرنگارخبرآنلاین گیلان، اعتبار مصوب اداره کل هواشناسی استان گیلان در سال ۱۴۰۲ را بالغ بر ۱۴۰ میلیارد ریال دانست و اظهار کرد: ۷۰ درصد این اعتبارات به اداره کل هواشناسی تخصیص یافته که موفق به احداث، نصب و راه‌اندازی تعدادی از ایستگاه‌های هواشناسی در استان شدیم.

وی با اشاره به راه‌اندازی ایستگاه اقلیم شناسی بره‌سر رودبار، افزود: این ایستگاه کاملا خودکار بوده و لذا برای دریافت کد بین‌المللی، با پنج سنسور دما، رطوبت، سمت و سرعت باد و مقدار بارندگی تجهیز و راه‌اندازی شده است؛ همچنین این سازه، این قابلیت را دارد که به ۱۶ سنسور از جمله دما و رطوبت خاک و تبخیر و فشار و... ارتقا پیدا کند.

مدیرکل هواشناسی گیلان با اشاره به احداث ایستگاه‌های خودکار اقلیم شناسی در امامزاده اسحاق شفت و آبکنار بندرانزلی، تصریح کرد: احداث و بهره‌برداری از ایستگاه‌های هواشناسی در مناطق مذکور بسیار ویژه بوده و اطلاعات هواشناسی آن می تواند در بخش دامپروری، کشاورزی، صیادی و گردشگری مورد استفاده قرار گیرد؛ همچنین ایستگاه اقلیم شناسی آبکنار به عنوان یک ایستگاه ساحلی برای تالاب انزلی بسیار حائز اهمیت است.

دادرس به سابقه بارش برف‌های سنگین در منطقه آبکنار و بره سر اشاره کرد و یادآور شد: این ایستگاه ها با توجه به نیاز اقلیمی منطقه و متناسب با برنامه توسعه شبکه ایستگاه‌های هواشناسی راه‌اندازی شده است.

وی در ادامه از راه‌اندازی ایستگاه های خودکار باران سنجی رودبنه لاهیجان، ملکوت املش و دهشال آستانه اشرفیه خبر داد که در راستای دسترسی به مقادیر بارش منطقه بوده و بیان کرد: این اطلاعات در تدوین نقشه پهنه بندی و پیش بینی بارندگی و برنامه‌ریزی های عمرانی و کشاورزی و... بسیار حائز اهمیت است.

مدیرکل هواشناسی گیلان خاطرنشان کرد: ایستگاه هواشناسی رودسر از ۱۷ سال پیش راه اندازی شده، اما ساختمان اداری نداشت و لذا با اعتبار ۱.۸ میلیارد تومان اقدام به احداث ساختمان اداری کردیم که هم اکنون پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد دارد و امیدواریم با تخصیص اعتبارات سال ۱۴۰۳ بتوانیم این پروژه را به بهره برداری برسانیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه برای راه اندازی ایستگاه خودکار باران سنجی اطاقور لنگرود نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیون تومانی هستیم، گفت: باید ایستگاه اقلیم شناسی لنگرود را نیز به سنسور برف سنج مجهز کنیم که نیازمند اعتبار یک میلیارد تومانی است و چنانچه اعتبارات مذکور طی سال ۱۴۰۳ مصوب و ابلاغ گردد، ان شاءالله در هفته دولت یا دهه فجر سال جاری قابل بهره‌برداری خواهد بود.

وی از مکان‌یابی احداث ایستگاه‌های خودکار اقلیم‌شناسی در مناطق بالادست اشکورات رودسر همچون شویل و لشکان و گورج املش خبر داد و عنوان کرد: نیازمند اعتبار سه میلیارد تومانی جهت احداث و راه‌اندازی این ایستگاه‌ها هستیم.

دادرس با اشاره به جانمایی یک ایستگاه خودکار اقلیم شناسی در منطقه گردشگری و کوهنوردی جواهردشت، تاکید کرد: قرار شده این ایستگاه یکی از ایستگاه‌های شاخص کشور باشد، زیرا قابلیت تجهیز به ۱۶ سنسور را خواهد داشت و اطلاعات مناسبی را برای گردشگران به ویژه هیئت‌های کوهنوردی مهیا و فراهم خواهد کرد.

مدیرکل هواشناسی گیلان، اعتبار پیش‌بینی شده برای راه‌اندازی ایستگاه جواهردشت را سه میلیارد تومان دانست و بیان کرد: گیلان جزو پنج استان برتر در پیش‌بینی‌های هواشناسی بوده و تجهیزات قابل ملاحظه‌ای را در مرکز پیش‌بینی از جمله سامانه مانیتورینگ برخط داده‌های هواشناسی، دسترسی به ماهواره‌های هواشناسی، تجهیز رادار هواشناسی استان در منطقه کیاشهر و سامانه‌های خودکار در سطح ایستگاه‌های هواشناسی استان به ویژه سامانه جامع هواشناسی خودکار فرودگاهی و جو بالا فراهم کرده است.

وی با اشاره به راه‌اندازی دو بویه هواشناسی دریایی در گیلان و ایستگاه‌های ساحلی، متذکر شد: با برنامه‌ریزی انجام شده و به دنبال مصوبات سفر رئیس‌جمهور و اعتبارات ویژه این بخش، بویه دریایی شرق گیلان را برای خط ساحلی رودسر مصوب و راه‌اندازی خواهیم کرد؛ این ایستگاه نیازمند اعتباری بالغ بر هشت میلیارد تومان است که از محل اعتبارات ملی یا استانی تامین خواهد شد.

دادرس، گیلان را تنها استان دارای شناور تحقیقاتی دانست و اضافه کرد: جهت تجهیز این شناور با پژوهشگاه هواشناسی کشور رایزنی کردیم؛ همچنین در راستای امضای تفاهم‌نامه‌هایی با سازمان زمین شناسی و مرکز ملی اقیانوس‌شناسی، می‌توانیم از اطلاعات دریا استفاده کنیم که این اطلاعات در ارائه مدل‌های هواشناسی دریایی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور مدل‌های پیش‌بینی فصلی را بومی‌سازی کردیم، افزود: اطلاعات مربوط به دما و بارش تا سه ماه آینده برای مناطق مختلف به صورت نقشه‌های پیش‌بینی ماهانه و فصلی گزارش شده تا مورد بهره‌برداری مدیریت استان در تصمیم‌گیری‌ها قرار بگیرید.

مدیرکل هواشناسی گیلان با اشاره به شرایط خشکسالی و کم بارشی حاکم بر استان و کشور طی چند سال گذشته، تاکید کرد: طی سال زراعی گذشته تا پایان اسفندماه در گیلان ۵۷۰ میلیمتر بارندگی داشتیم که کاهش ۱۹ درصدی نسبت به بلندمدت را نشان می‌دهد؛ در حوضه آبریز استان نیز با مجموع بارش ۱۴۸ میلیمتری، کاهش بالغ بر ۳۰ درصدی بارش‌ها ‌نسبت به بلندمدت را شاهد بودیم.

وی تصمیم گیری در بخش کشاورزی را نیازمند پیش‌بینی‌های بومی دانست و عنوان کرد: به صورت آزمایشی اقدام به ارائه پیش‌بینی‌های بومی کوتاه‌مدت و بلندمدت کردیم که بر این اساس، بارش‌های اردیبهشت و خردادماه در حد نرمال پیش‌بینی می‌شود؛ ان شاءالله کشاورزان و شالیکاران گرامی با استفاده از تقویم زراعی و دسترسی به پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت از بارش‌های به هنگام برای آماده سازی اراضی و مدیریت مزرعه استفاده و بهره‌برداری کرده تا سال زراعی و فصل کشت خوب و کم تنشی را پشت سر بگذاریم.

46

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =