امروز : جمعه 10فروردینماه 1403 | ساعت : 00 : 55

آخرین اخبار

شمار مسافران خراسان رضوی به هشت میلیون نفر رسید

شفقنا- جانشین رییس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی...

5 نفر براثر واژگونی خودرو در مسیر سبزوار – خوشاب خراسان رضوی مصدوم شدند

شفقنا- مسوول روابط عمومی مرکز اورژانس دانشگاه علوم پزشکی...

آناتولی: بزرگترین محموله هروئین در مرز ترکیه و عراق کشف و ضبط شد+ تصاویر

شفقنا- وزارت بازرگانی ترکیه از موفقیت اداره گمرک این...

دادستان استان: درگیری مسلحانه بر سر مسائل شخصی در یاسوج 2 کشته بر جای...

شفقنا- دادستان عمومی و انقلاب مرکز کهگیلویه وبویراحمد با...

دیدار امیرعبداللهیان با رئیس جمهور ترکمنستان

شفقنا- وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به...

انستیتوت مطالعات استراتژیک استرالیا: طالبان در خصوص مبارزه با داعش و القاعده در افغانستان...

شفقناافغانستان- انستیتوت مطالعات استراتژیک آسترالیا می‌گوید که ادعای طالبان...

معاون استاندار خبر داد: ورود حدود 8 میلیون مسافر نوروزی به مشهد

شفقنا- جانشین رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی...

نشست هیئت‌های ایران و ترکمنستان

شفقنا- نشست هیأت‌های ایران و ترکمنستان به ریاست وزرای...

برپایی مراسم احیای شب های قدر در بیت مرحوم آیت الله صانعی

شفقنا- مراسم سوگواری شهادت حضرت علی(ع) و احیای شب...

مراسم عزاداری شهادت حضرت علی(ع) در دفتر حضرت آیت الله وحید خراسانی برگزار می...

شفقنا- مراسم عزاداری شهادت امیرالمؤمنین علی علیه السلام در دفتر...

گزارش تصویری: مراسم بزرگداشت مرحومه زهرا شجاعی  

شفقنا- مراسم بزرگداشت و سومین روز درگذشت مرحومه سیده...

کشتار شیعیان افغانستان؛ کشورهای اسلامی خواهان اقدام جدی سازمان ملل باشند/ رقابتی میان داعش جدید و طالبان در حال شکل گیری است/ مردم طالبان را شریک جرم می دانند؛ اساتید و کارشناسان در گفت وگو با شفقنا

شفقنا- حملات انتحاری داعش و کشتار شیعیان افغانستان هنگام اقامه نماز جمعه در دو هفته متوالی موجی از واکنش ها و انتقادات را به همراه داشت. بسیاری از مقامات و رهبران کشورها و همچنین مراجع عظام تقلید این حادثه تروریستی را محکوم کردند. کارشناسان و اساتید حوزوی نیز در گفت وگو با شفقنا خواهان مجازات عاملان این حادثه شدند و وظایف مجامع بین المللی، دولت های اسلامی و شیعیان در قبال اینگونه از حوادث را گوشزد کردند.

در ادامه گفت وگوی شفقنا با اساتید و کارشناسان حوزوی را می خوانید:

 نظری منفرد: هدف تفرقه افکنی میان شیعیان و غیر شیعیان است

حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد استاد حوزه علمیه قم، هدف از کشتار شیعیان افغانستان را اختلاف افکنی میان شیعه و سنی عنوان و اظهار کرد: حادثه دلخراش کشتار شیعیان قندوز که در حال اقامه نماز بودند را تسلیت عرض می کنم؛ امام رضا(ع) می فرمایند: «گرگ لاشه هم جنس خود را نمی خورد، اما انسان ها گاهی از گرگ بدتر می شوند». قرآن نیز می فرماید: «أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ.»

وی ادامه داد: برای چنین جنایتی علیه شیعیان نمی توان هیچ توجیهی داشت؛ انسان هر مقدار هم که دنبال اهداف مادی باشد، نمی تواند به این بهانه افراد بی گناه ناشناس را اینگونه تکه تکه کند. تنها دلیل و هدفی که می توان برای اینگونه اقدام تعریف کرد این است که دست استعمار و استکبار در کار هست برای اینکه میان مسلمانان و شیعیان و غیر شیعیان تفرقه بیاندازد.

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: در این ایام مسلمانان نیازمندند ید واحده باشند، خداوند نیز می فرماید: «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا وَلا تَفَرَّقوا» در سوی دیگر دشمنان فهمیدند که اسلام می تواند کارساز و جوابگو باشد، لذا چنین جنایاتی را علیه مسلمانان مرتکب شدند تا صفوف متشکل و متحد آنان را در هم بریزند.

حکومت مسئول تأمین امنیت مردم است

وی با بیان اینکه طالبان مسئول تأمین امنیت شیعیان افغانستان است، گفت: علاوه بر اینکه حکومت وظیفه تأمین امنیت مالی و جانی همه مردم به خصوص شیعیان افغانستان را برعهده دارد، مردم نیز باید با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به یکدیگر در حفاظت از جان و تأمین امنیت خود تلاش کنند.

کشورهای اسلامی خواهان اقدام جدی سازمان ملل باشند

نظری منفرد گفت: محکوم کردن چنین جنایاتی کافی نیست، کشورهای اسلامی که با یکدیگر همبستگی و اتحاد دارند باید از سازمان ملل و شورای امنیت بخواهند، با جدیت در مقابل کسانی که این فجایع را مرتکب می شوند و جان مردم بی گناه را می گیرند، بایستند و برای عدم تکرار چنین حوادثی تصمیمی جدی بگیرند.

سیدصادق قادری: هدف کمرنگ کردن نقش شیعیان است

حجت الاسلام و المسلمین سیدصادق قادری استاد دروس خارج حوزه‌ علمیه قم در گفت وگو با شفقنا بیان کرد: امنیت شیعیان مانند سایر اقوام و اقلیت ها در افغانستان، در گام اول برعهده کسانی است که امروز حکومت افغانستان را برعهده دارند. در گام دوم، مجامع و نهادهای بین المللی که باید برای حفظ امنیت شیعیان و سایر مردم افغانستان ورود کنند و نگذارند امنیتشان به خطر بیافتد و جلوی کشتار و نسل کشی را بگیرند و در گام سوم سایر کشورها و دولت های منطقه به ویژه دولت جمهوری اسلامی که وظیفه قانونی و مذهبی دارد بر اینکه جلوی یکه تازی و افراطی گری گروه های افراطی را بگیرد و از مسئولین فعلی افغانستان بخواهد که در قبال اقلیت های مذهبی و قومیت ها به ویژه شیعیانی که بخش وسیعی از مردم افغانستان را تشکیل می دهند، احساس مسئولیت کند.

وی تأکید کرد: مسئولیت اصلی تأمین امنیت مردم افغانستان به عهده کسانی است که امروز حکومت افغانستان را برعهده دارند و خود را به عنوان متولیان جامعه افغانستان قلمداد می کنند.

مسئولین دستگاه دیپلماسی ایران مقداری واکنشی عمل می کنند تا کنشی

سیدصادق قادری با بیان اینکه مجامع بین المللی همواره در برابر کشتار شیعیان منفعل بودند، گفت: نهاد دیپلماسی ایران باید در برابر مجامع بین المللی منفعل، فعال باشد. متأسفانه وزارت خارجه و مسئولین دستگاه دیپلماسی ایران مقداری واکنشی عمل می کنند تا کنشی، و در عرصه بین المللی ضعیف عمل می کنند. وزارت خارجه باید از مجامع بین المللی، کنفرانس اسلامی و اتحادیه عرب، جنبش عدم تعهد و سایر کسانی که در منطقه تأثیرگذار هستند، بخواهد تا به این مساله ورود پیدا کنند و جلوی نسل کشی ویران کننده و خطرناک را بگیرند.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: لازمه فعال شدن نهادهای بین المللی این است که نهاد دیپلماسی ما فعال شود و قاطعانه به میدان بیاید. به گمان هنوز آنان عمق فاجعه را درک نکردند و کمی خود را از صحنه دور نگاه می دارند.

وی درباره اهداف کشتار شیعیان افغانستان، گفت: زوایای این اقدام تروریستی علیه شیعیان چندان مشخص نیست که  این اقدام تروریستی صرفاً به عنوان یک پدیده مذهبی و قومیتی شکل گرفته یا خیر. به عبارت دیگر باطن قصه برای ما مشخص نیست که این کار براساس یک هدف از پیش تعیین شده است که بخواهند شیعیان را بکشند که اگر چنین باشد باید اقدامات فوری انجام بگیرد اما به نظرم هدف کمرنگ کردن نقش شیعیان است.

سیدصادق قادری گفت: شیعیان افغانستان بعد از رهایی از چنگال شوروی سابق و روسیه و در دوره جدید بعد از طالبان توانستند نقش خوبی در عرصه مباحث سیاسی و فرهنگی ایفا کنند یعنی جامعه شیعه افغانستان یک جامعه پیشرو و توانمندی در عرصه های مختلف بوده و توانسته خود را نشان دهد، شاید کسانی که دست به چنین کشتارهایی می زنند می خواهند این بخش وسیعی از مردم افغانستان را از ایفای نقش خود باز بدارند و یک نوع اختلاف درون کشوری بین قومیت ها و مذاهب ایجاد کنند تا بتوانند به اهداف شوم خود برسند.

شیعیان اتحاد خود را حفظ کنند

شیعیان باید اولاً بازی نخورند و اتحاد خود را حفظ کنند و به بازی هایی که درون کشور افغانستان وجود دارد، ورود نکنند.

و وارد بازی های بین المللی و درون منطقه ای نیز نشوند، هویت خود را حفظ کنند.

با متانت و اتحاد، بدون افراط گری با افراط گری مبارزه کنند، و هرگز برای حفظ هویت خود وارد عرصه افراطی گری نشوند. با حفظ اعتدال و عقلانیت، جامعه شیعی افغانستان پیشروست و سرانجام می توانند از نهادهای بین المللی و همسایگان و کشورهای منطقه ای که تاحدودی امکان ورودشان وجود دارد، بخواهند که به مسایل افغانستان ورود کنند تا  از این مهلکه نیز بیرون بیایند.

عباس جعفری فراهانی:  رقابتی میان داعش جدید و طالبان در افغانستان در حال شکل گیری است

حجت الاسلام  و المسلمین عباس جعفری فراهانی کارشناس مذهبی و حوزوی در گفت وگو با شفقنا درباره اهداف گروه های تروریستی از کشتار شیعیان اظهار کرد: شیعیان اثنی عشری در مناطق مختلف جهان همیشه مورد خشم و تهاجم دشمنان اسلام بوده و هستند.

وی ادامه داد: گروه هایی مانند جریان وهابیت و تکفیری که در گذشته در مناطقی چون حجاز، مکه، مدینه و عراق جنایت های بسیاری در حق شیعیان انجام دادند، در دوره های اخیر نیز در آفریقا و سپس با پیدایش جریان های خشن، طالبان و القاعده در افغانستان و در چند سال اخیر با ظهور جریان داعش، ظلم و جنایت به شیعیان ادامه یافته است.

وی بیان کرد: در افغانستان، شیعیان که 25 الی 30 درصد از مردم این کشور را تشکیل می دهند، از گذشته مورد ظلم و ستم جریان های تکفیری بودند، اکنون هم که طالبان قدرت گرفتند و سر کار آمدند و تشکلیلات دولتی و کشور افغانستان را به تصرف خود در آوردند، همچنان ظلم و جنایت به شیعیان تداوم دارد که کشتار شیعیان قندوز نمونه ای از این ظلم و ستم در حق شیعیان است.

حواشی جنگ داخلی در افغانستان دامن ایران را هم می گیرد

این کارشناس مذهبی و حوزوی عنوان کرد: اگرچه طالبان اقدامات تروریستی را محکوم می کنند و مدعی هستند که در این اقدام دخالتی نداشتند، اما شواهد و دقت عملکرد گذشته آنان خلاف این ادعا را نشان می دهد. از سوی دیگر داعش که این روزها دوباره در افغانستان قدرت نمایی می کند، نشان می دهد رقابتی میان داعش جدید و طالبان در افغانستان در حال شکل گیری است که این امر بسیار خطرناکی می باشد و بعید نیست به جنگ داخلی در افغانستان منجر شود؛ در صورت شروع جنگ داخلی در افغانستان، قطعاً شیعیان مورد ظلم و ستم بیشتری قرار می گیرند و خطر ناشی از حواشی این جنگ و درگیری به همسایگان از جمله ایران نیز می رسد.

عباس جعفری فراهانی با بیان اینکه آسیب درگیری و جنگ در افغانستان در نهایت نصیب شیعیان بی پناهی می شود که سلاح و قدرت دفاعی ندارند، گفت: دولت های منطقه و مسلمانان از جمله نظام قدرتمند جمهوری اسلامی ایران باید واسطه شود و با سران رهبران طالبان و جریان های میانه رو شیعه و اهل سنت در افغانستان جلساتی برگزار کند تا با دیپلماسی جدی بتواند از مسایلی که ممکن است در آینده پیش بیاید جلوگیری کند.

وی طالبان را مسئول تأمین امنیت مردم افغانستان دانست و عنوان کرد: طالبان ادعا می کنند که بر کل افغانستان مسلط شدند و قدرت را به دست گرفتند و مردم هم مقاومتی در برابر آنها انجام ندادند؛ البته وضعیت فعلی حکومت در افغانستان نشانه جنایت و ظلمی است که آمریکایی ها مرتکب شدند و با ادعای مبارزه با طالبان به افغانستان آمدند، اما  بدون اینکه کاری انجام دهند، صحنه را خالی کردند و در پشت صحنه طالبان باز قدرت گرفتند. به نظر می رسد که امنیت مسلمانان چه اهل سنت و چه شیعیان در حال حاضر در اختیار طالبان است. طالبان ادعا می کند که قصد تشکیل دولتی فراگیر دارد، اما باید یک همه پرسی و انتخابات آزادی با حضور سازمان های بین المللی و کشورهای همسایه انجام شود و مردم نظام سیاسی آینده افغانستان را انتخاب و تعیین کنند، در این صورت قطعاً شیعیان هم سهمی در اداره کشور خواهند داشت و امنیت مناطق شیعه نشین حفظ می شود.

امنیت افغانستان باید همه جانبه باشد

عباس جعفری فراهانی افزود: بسیار مهم است که امنیت افغانستان همه جانبه باشد؛ اگر طالبان نهایتاً بخواهند امنیت شیعیان را حفظ نکنند، آینده بسیار خطر ناک خواهد بود و انفجارهایی مانند انفجار اخیر در قندوز باز هم تکرار می شود. که البته کشتار شیعیان برای طرفداران شیعه از جمله ایران و همچنین برای سایر مسلمانان و غیرتمندان جهان قابل تحمل نیست.

سازمان های بین الملل هیچ گاه به کمک مسلمانان نیامندند

عباس جعفری فراهانی به وظایف مجامع بین المللی در برابر کشتار شیعیان اشاره و خاطر نشان کرد: سازمان های بین المللی همیشه خواب هستند؛ علی رغم شعارهای انسان دوستانه که می دهند، اما در عمل هیچ گاه به کمک مسلمانان نیامندند و منتظر می مانند تا ظلم و ستمی صورت گیرد و بعد تصمیم می گیرند که کاری انجام دهند یا انجام ندهند. به هر حال ایران به عنوان مدعی صلح و دوستی و دولت مقتدر شیعی در جهان که دشمنان هم اعتراف به قدرت ایران دارند، باید حضور جدی در این صحنه داشته باشد تا به طالبان یا کشورهای همسایه فشار بیاید بلکه دیگر شاهد اینگونه ظلم و جنایات در حق شیعیان نباشیم.

سفیر سابق ایران در افغانستان: طالبان مسئول حفظ جان مردم است/ محکوم کردن کافی نیست/ طالبان موضع خود در مقابل داعش را شفاف کند

سفیر سابق ایران در افغانستان با تأکید بر اینکه محکوم کردن حادثه تروریستی قندوز کافی نیست و جامعه جهانی باید طالبان به عنوان مسئول اصلی و مستقیم تأمین امنیت مردم و سایر مسببین این حادثه را وادار به پاسخگویی کنند، گفت: طالبان باید موضع خود در مقابل داعش را شفاف تر کند، اگر با داعش سر و سری دارد باید جوابگو باشد. مگر می شود به همین راحتی داعش در منطقه ای از افغانستان که طالبان حضور داشتند، نفوذ کنند و چنین حادثه تروریستی را انجام دهند!

فداحسین مالکی در گفت وگو با شفقنا، درباره حادثه تروریستی قندوز افغانستان که منجر به کشته شدن شیعیان شد، اظهار کرد: حادثه قندوز، بسیار تلخ بود و طالبانی که تا چند سال گذشته انفجاراتی را در مناطق مختلف انجام می دادند و امروز حاکمیت دولت افغانستان را برعهده گرفتند، باید جوابگو باشند.

طالبان مسئول تأمین امنیت مردم هستند

وی با بیان اینکه برای تروریست ها، شیعه و سنی افغانستان تفاوتی ندارند و آنان به دنبال نا امن کردن این کشور هستند، گفت: طالبان به عنوان حاکمان دولت جدید در افغانستان مسئول تأمین امنیت همه مردم هستند و امروز اجازه ندارند نسبت به اتفاق قندوز بی تفاوت باشند و آن را بی پاسخ بگذارند.

مردم طالبان را شریک این جرم می دانند

مالکی افزود: مشخص بود که داعش برای اقدامات تروریستی در مساجد تشیع و فارسی زبان افغانستان برنامه ریزی می کند، چرا طالبان مدعی شد، داعش در افغانستان حضور ندارد و در مورد تأمین امنیت مردم سهل انگاری کرد!؟ اگر اتفاقاتی مانند قندوز ادامه یابد، مطمئناً مردم طالبان را شریک این جرم می دانند و در نهایت در آینده افغانستان بی ثبات تر و نا امن خواهد شد.

وی در مورد نفوذ داعش به افغانستان گفت: پس از شکست سنگین داعش در عراق و سوریه توسط سردار سلیمانی، این گروه تروریستی در افغانستان حضور بیشتری داشتند، طالبان هم می دانست که اعضای داعش سالهاست در افغانستان نفوذ کردند و اینکه تأکید کردند این گروه تروریستی در افغانستان غیرفعال است، ادعایی بی اساس بود. طالبان باید موضع خود در مقابل داعش را شفاف تر کند، اگر با داعش سر و سری دارد باید جوابگو باشد. مگر می شود به همین راحتی داعش در منطقه ای از افغانستان که طالبان حضور داشتند، نفوذ کنند و چنین حادثه تروریستی را انجام دهند!

سفیر سابق ایران در افغانستان ادامه داد: اگر طالبان از برنامه ریزی داعش برای این اقدام تروریستی بی اطلاع بوده که نشان از عدم توانایی آنها در تأمین امنیت کشور است و باید جوابگو باشند، اگر هم مطلع بوده که مساجد تشیع مورد هدف قرار می گیرند و مانع آنها نشدند، باز هم باید جوابگو باشند.

وی ادامه داد: پس از طالبان، آمریکا مقصر است و باید پاسخگوی این نا امنی و خون مردم افغانستان باشند چرا که همه بدبختی هایی که امروز این کشور با آن رو به رو شده، به دلیل نوع عملکرد و خروج آمریکا از این کشور است. آمریکا 20 سال در افغانستان حضور داشت و سرانجام بدون هیچ دستاوردی کشور را رها کرد؛ سپس خیانت دولت قبلی افغانستان صورت گرفت و نهایتاً کشور به سمت هرج و مرج پیش رفت.

مالکی با اشاره به اینکه در کشوری که هرج و مرج گسترده شود، داعش حضور جدی تری خواهد داشت، بیان کرد: از چند سال قبل که آمریکایی ها داعش را وارد افغانستان کردند، چنین روزهایی پیش بینی می شد و امروز که هرج و مرج در این کشور بیداد می کند، حرکات تروریستی این گروه افزایش یافته است؛ اما نکته مهم این است که هنوز مشخص نیست پس از کشتار شیعیان قندوز، طالبان با داعش چه برخوردی خواهند داشت.

وی گفت: برخی بیان می کنند که کشتار شیعیان افغانستان سیستماتیک است، معتقدم این چنین نیست چرا که در زمان دولت آقای کرزی حوادث این چنینی صورت نگرفت، اما در زمان دولت اشرف غنی، طالبان و داعش در افغانستان نفوذ کردند و پس از کناره گیری دولت، این گروه ها حضوری پر رنگ تر پیدا کردند.

هدف داعش، ایجاد شکاف میان گروه های مذهبی است

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار کرد: هدف قرار دادن مساجد تشیع نشانه این است که این گروه ها با مسلمانان عناد دارند و به دنبال ایجاد شکاف میان گروه های مذهبی هستند، و اگر به این هدف خود دست یابند، طبیعتاً کشور با سرعت بیشتری به سمت پرتگاه خواهد رفت. لذا جامعه جهانی نباید نسبت به وضعیت و کشتار مردم افغانستان بی تفاوت باشد.

محکوم کردن کافی نیست

وی به وظایف مجامع بین المللی و دولت های اسلامی در برابر وضعیت امروز مردم افغانستان اشاره و خاطرنشان کرد: محکوم کردن حوادث تروریستی که در افغانستان رخ می دهد، کافی نیست. در حال حاضر مردم بسیاری از کشورها کشتار شیعیان یا مردم افغانستان عصبانی هستند و از مجامع بین المللی و دولت های اسلامی انتظار دارند با حساسیت بیشتری این مساله را دنبال و مسببین را وادار به پاسخگویی کنند.

سفیر سابق ایران در افغانستان گفت: ارتباط پاکستان با طالبان بیشتر از سایر کشورهاست، پاکستان باید به این گروه فشار بیارود و اجازه ندهد  اتفاقات این چنینی از ناحیه داعش یا هر گروه دیگری رخ دهد. در حال حاضر در میان طالبان هم اختلافات بسیاری وجود دارد و همین امر بی ثباتی را در میان طالبان به وجود آورده و دود آن به چشم مردم می رود. مشکلات، گرفتاری ها، فقر و بدبختی مردم هر روز بیشتر می شود. بانک ها با مشکلات بسیاری مواجه هستند و سرمایه های مردم به باد می رود، جامعه جهانی و سازمان ملل باید یک حضور فیزیکی در جهت رفع مشکلات مردم داشته باشند، چرا آمریکایی ها هنوز پول ملت افغانستان را بلوکه کردند، چرا سازمان ملل در مقابل این مسایل سکوت کرده است. اخباری می شنویم مبنی بر اینکه برخی از خانواده ها فرزند خود را به فروش می رسانند، اگر این اخبار صحت داشته باشد برای سازمان ملل ننگ است.

مالکی طالبان را مسئول اصلی و مستقیم تأمین امنیت مردم افغانستان دانست و اظهار کرد: امروز کشتار در مسجد شیعیان و فردا روز ممکن است در مساجد اهل سنت یا حتی در تجمعات و راهپیمایی های مختلف رخ دهد، هدف این گروه تروریستی ایجاد نا امنی و اختلاف میان مردم افغانستان است، این مأموریتی است که آمریکایی ها برای این گروه تروریستی تعریف کردند.

پروفسور کثیری: طالبان مسئول حفظ جان و مال مردم هستند/ باید نهادهای بین المللی شیعی تشکیل شود/ دولت های اسلامی منفعل هستند

رونمایی از جدیدترین مجموعه شیعه شناسی در وین/ پاسخی فرهنگی به اهانت کنندگان پیامبر(ص) داشته باشیم | خبرگزاری بین المللی شفقنا

حجت الاسلام و المسلمین پرفسور حمید کثیری با تأکید بر اینکه حاکمان افغانستان مسئول امنیت جان، آبرو و مال مردم هستند و انتظار این است که در این زمینه اقدامات کاربردی انجام دهند و اجازه ندهند در میدان اختلافات سیاسی قربانی شوند، بیان کرد: تا زمانی که شیعیان متشتت باشند و به ید واحده تبدیل نشوند، شیعه مظلوم، مظلوم تر می شود و بیشتر مورد تهاجم عقیدتی، اقتصادی، هویتی و جانی قرار می گیرد. شیعیان در تشکیل نهادهای بین المللی شیعی ضعف جدی دارند، باید میان مسئولین تصمیم ساز شیعی از دفاتر مراجع عظام، دولت های شیعی و اسلامی و متفکران، کسانی که در زمینه صلح، تفکر رها از خشونت تشیع، شیعه پژوهی و شیعه شناسی مشغول هستند، هم اندیشی کلانی صورت گیرد و در این زمینه نهادهایی تأسیس و اقدامات عملی و اجرایی انجام شود.

حجت الاسلام و المسلمین پرفسور حمید کثیری از اندیشمندان و مبلغان حوزه علمیه قم که اکنون در حوزه های شیعه شناسی در عرصه بین الملل به تبیین گفتمان علمی تشیّع اشتغال دارد، در گفت وگو با شفقنا، کشتار شیعیان افغانستان در انفجار قندوز را حادثه ای تلخ و تأسف بار خواند و اظهار کرد: اقدامات تروریستی و کشتار شیعیان مظلوم در بسیاری از مناطق دنیا به ویژه در افغانستان مسبوق به سابقه است. گروه های تروریستی پس از کشتارهای متعدد در عراق و سوریه، دوباره در افغانستان حضور پر رنگی پیدا کردند و متأسفانه تروریست های کوردل در حرم امن الهی در مسجد جامع قندوز، دهها نفر از مومنان پاک دل و رو به خدا نشسته را به شهادت رساندند.

وی ادامه داد: حادثه تروریستی قندوز باعث تأسف است از این جهت که ملت مظلوم به شهادت می رسند و تأسف بالاتر اینکه آنها در حالت پاکی و طهارت، رو به قبله نشسته و حین استماع خطبه خطیب جمعه یا در حال رکوع و سجود یا در حال سلام به رسول خدا(ص) یا ذکر «اشهد ان لا اله الا الله و اشهد ان محمداً رسول الله» به شهادت می رسند و وای به حال آن کسانی که این تروریست های کور دل را پروراندند و از آنها برای کشتار افرادی بی گناه استفاده می کنند.

وی بیان کرد: دولت هایی همانند دولت آمریکا، که به بیان صریح خانم کلینتون وزیر خارجه اسبق آمریکا، گروه تروریستی داعش را تأسیس کردند و پرورش دادند، بی شرمانه در مقابل چشمان 7 میلیارد انسان در یک کنفرانس تلویزیونی به این حقیقت تلخ اعتراف کردند که همچنان از این گروه تروریستی حمایت و پشتیبانی می کنند و سعی دارند با استفاده از آنها در مناطق مختلف، اهداف شوم خود را اجرایی کنند؛ قطعاً این برگ سیاه در تاریخ آمریکا و جهان زنده خواهد ماند.

وی به اقدامات خرابکارانه دولت های غربی و سکوت نابه جای برخی از مسلمانان اشاره کرد و گفت: جای تأسف دارد که اموال ملت های مختلف به عنوان مالیات به جیب دولت های غربی می رود و آنان از این امکانات مالی برای نابودی بشریت استفاده می کنند، غافل از اینکه این موج در نهایت به آنان نیز خواهد رسید و مانند صدایی است که به سمت کوه فرستاده می شود و قطعاً – بر اساس قانون تخلف ناپذیر فیزیک – به آنان باز خواهد گشت.

جهل و کینه مداوم نسبت به شیعیان

وی افزود: افرادی ادعای مسلمانی دارند، اما به جهات مختلف که مهم ترین آنها جهل و کینه نسبت به شیعیان است، تبدیل به ابزاری برای سلطه گران می شوند و دست به کشتار انسان های بی گناه می زنند. نمی دانم چطور یک مسلمان می تواند این عمل خود را نزد خداوند، رسول اکرم (ص) و وجدان خود توجیه کند، البته با توجه به آموزش های سنگینی که این افراد دیده اند، کر و کور شدند.

پروفسور کثیری تأکید کرد که سلطه گران عالم ابزارها، علوم، تخصص و تکنیک های بی شمار و مختلفی را به کار می گیرند تا انسان ها را ابزار خود کنند، این انسان ها تنها دست افزار تکنیک نیستند بلکه دست افزاری برای سلطه گران تاریخ هستند.

دولت های اسلامی در برابر گروه های تروریستی منفعل هستند

وی به منفعل بودن دولت های اسلامی در برابر گروه های تروریستی اشاره و خاطرنشان کرد: جای تأسف بسیار است که برخی از کشورها مانند افغانستان سالهاست درگیر عملیات تروریستی هستند و سایر دولت های اسلامی که در محدوده یا همسایگی این کشورها قرار دارند، هیچ اقدام مناسبی انجام نمی دهند.

طالبان اجازه ندهد مردم در میدان اختلافات سیاسی قربانی شوند

پروفسور کثیری طالبان را مسئول تأمین امنیت افغانستان دانست و گفت: حاکمان افغانستان مسئول امنیت جان، آبرو و مال مردم هستند و انتظار این است که در این زمینه اقدامات کاربردی انجام دهند و اجازه ندهند در میدان اختلافات سیاسی قربانی شوند.

نهادهای بین المللی شیعی تشکیل شود

 

میان مسئولین تصمیم ساز شیعی هم اندیشی کلانی صورت گیرد

وی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر امنیت شیعیان چگونه تأمین می شود؟ اظهار کرد: متاسفانه شیعیان مانند دیگر ادیان، نهادهای بین المللی شیعی ندارد که در کنش گری هم پایه آن نهادهای دینی بین المللی باشند. در این عرصه ضعف جدی داریم و نیاز است میان مسئولین تصمیم ساز شیعی از دفاتر مراجع عظام، دولت های شیعی و اسلامی و متفکران، کسانی که در زمینه صلح، تفکر رها از خشونت تشیع، شیعه پژوهی و شیعه شناسی مشغول هستند، هم اندیشی کلانی صورت گیرد و در این زمینه نهادهایی تأسیس و اقدامات عملی و اجرایی انجام شود.

این محقق و پژوهشگر بیان کرد: تا زمانی که شیعیان متشتت باشند و به ید واحده تبدیل نشوند، در این جهانی که قانون جنگل بر آن حاکم است باید انتظار داشته باشیم که شیعه مظلوم، مظلوم تر شود و بیشتر مورد تهاجم عقیدتی، اقتصادی، هویتی و جانی قرار گیرد. تمام عوامل کشتار و ترور شیعیان باید در نظر گرفته شوند و در یک هم اندیشی در عرصه بین الملل به بحث گذاشته شود؛ قطعاً با قوه، اتحاد، عقلانیت و معنویت تشیع و میراث دینی که از معارف اهل بیت(ع) داریم، می توانیم در این زمینه پیشرفت هایی به دست آوریم؛ باید آستینی بالا زد، خوف در این است که دیر شود.

پروفسور کثیری به نفوذ داعش در افغانستان از دیرباز اشاره و عنوان کرد: گروه تروریستی القاعده سال ها در افغانستان فعال بود تا اینکه آمریکا، اروپا، غرب و با هماهنگی کشورهای به ظاهر اسلامی تصمیم گرفتند، شاخه ای از القاعده با عنوان داعش که خونریزتر بود را تشکیل دهند چرا که کینه آنها با خونریزی شیعیان از جانب القاعده سیری نپذیرفت و تصمیم گرفتند بلایی شدیدتر بر سر شیعیان بیاورند تا به گفته رییس اطلاعات وقت عربستان «مادر فرزند مُرده به حال شیعیان گریه کند!»

سلطه گران عالم قصد دارند کشورهای همسایه ایران را نا امن کنند

وی افزود: داعش ادامه القاعده بود و بعدها به جهاتی جدا شدند و از همان زمان تأسیس، در افغانستان نیرو و ارتش داشتند و پس از شکست در عراق و سوریه، دوباره حضور چشمگیری تری در افغانستان پیدا کردند، اما امروز متأسفانه برخی از کشورهای اسلامی به آنها کمک می کنند تا عملیات تروریستی این گروه به نتیجه برسد. سلطه گران عالم قصد دارند کشورهای همسایه ایران را نا امن کنند و مشخص هست که هدف آنها ضربه زدن و از بین بردن تشیع است، ولی چون نمی توانند مستقیم با یک دولت شیعی طرف شوند، تلاش می کنند که مانند عقرب به شیعیان نیش بزنند و با شهید نمودن برادران و خواهرانشان دلشان را مجروح کنند.

حداکثر اقدام مجامع بین المللی «ابراز نگرانی» است!

پروفسور کثیری در پاسخ به این پرسش که چرا سازمان ملل و مجامع بین‌المللی نسبت به انفجار قندوز واکنشی نداشتند؟ گفت: چه زمانی سازمان ملل و مجامع بین‌المللی به وظایف خود عمل کرده‌اند که اکنون انتظار یا توقع عمل داشته باشیم. حداکثر کاری که آنها انجام می‌دهند این است که بیانیه ای صادر کنند یا مدیرکل سازمان ملل ابراز نگرانی کند، کما اینکه مدیرکل سابق سازمان ملل آقای «بان کی مون» معروف به دبیرکل «همیشه نگران» بود!

مجامع بین الملل بیشتر از ابراز نگرانی قرار نیست اقدامی انجام دهند به این دلیل که اختیار سازمان ملل در دست قدرت های بزرگ جهانی است. هر زمان که سازمان ملل تصمیم به صدور بیانیه‌ای می‌گیرد، قدرت های بزرگ حتی عربستان با تهدید قطع بودجه آنها را از هرگونه واکنشی به اتفاقات منع می‌کنند چرا که اگر بودجه و کمک‌های مالی این ابرقدرت‌ها قطع شود، وجود سازمان ملل از بین می‌رود.

وی افزود: اعضای سازمان ملل دلسوز انسان ها نیستند، دلسوز خود هستند چون بیشترین سود را مانند بسیاری از نهادهای بین المللی، دست اندرکاران آن نهادها می برند، در حقیقت این سازمان صلح، سازمان صلح و آرامش نه برای ملت‌ها بلکه برای بسیاری از مدیران سازمان است.

سازمان ملل تاکنون در کدام کشور توانسته صلح ایجاد کند! آنها در صورتی صلح ایجاد می کنند، که اقامه صلح در آن کشور به نفع و موجب صلح و آرامش خودشان باشد، یا برای یک گروه تروریستی یا حاکمی تاریخ مصرفی تعیین کرده باشند و زمان آنها تمام شده باشد. ابتدا در یک کشور جنگی به راه می‌اندازند و بعد عهدنامه ای امضا می کنند و می گویند که صلح برقرار شد در حالی که خود بیشترین بهره را از این جنگ می‌برند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان ملل نه برای حفظ امنیت دنیا بلکه برای حفظ امنیت قدرت ها تأسیس شده، دلیل اصلی و واضح آن این است که هنوز در سازمان ملل حق وتو وجود دارد! حق وتو یعنی چند قدرت اصلی وجود دارد که باید امنیت آنها حفظ شود و دیگران حقی ندارند. لذا انتظار ما از آنها، که آنها برای ما صلح بیافرینند، غیر منطقی است، موسسات شیعی مردم نهاد یا حتی دولتی و وابسته به دفاتر مراجع و مراکز تحقیقاتی، پژوهشکده ها، و اندیشکده های متعدد باید تشیع را به «قوه» برسانند و در این زمینه کار کنند که این یک امر قرآنی است و باید به فعلیت برسد.

این استاد حوزه و دانشگاه، به وظایف کشورهای اسلامی در برابر کشتار شیعیان اشاره کرد و گفت: کشورهای اسلامی سه سویه هستند یک سویه هم جهت با ایران، یک سویه هم جهت با ترکیه و یک سویه هم جهت با عربستان؛ کشورهایی که هم جهت با ایران هستند و به نوعی با عراق نیز همکاری می کنند، مظلوم و تنها هستند، عربستان و ترکیه اگرچه در ظاهر اختلاف دارند اما وحدت عمل دارند. ما  از آنها هم نمی‌توانیم انتظاری داشته باشیم چرا که خود، همکار آمریکا هستند و در راهبردی مشترک و با هدف استقرار القاعده، داعش و طالبان، منابع مالی، زمینی، سیاسی و رسانه‌ای را آماده کردند. انتشار اخبار قتل عام تشیع و انفجارهای تروریستی در مساجد در رسانه های این کشورها به گونه‌ای است که گویی این انسان‌ها بدترین گناهان را مرتکب شده بودند و مستحق قتل بوده اند و می بایست به هر صورت ذبح شوند و شدند.

این محقق و اندیشمند فعال در عرصه بین الملل ادامه داد: امروزه در هستی کشورهای اسلامی همسو با آمریکا، همانند خود قدرت های بزرگ غربی، زلزله افتاده به این دلیل که همگی دریافتند بشریت تشنه معارف ناب شیعی، سنت نبی اکرم (ص) و تفسیر قرآن بر اساس معارف اهل البیت علیهم السلام است. آن قدرت ها دغدغه دینی ندارند و دین را ابزاری برای ادامه سلطه خود می دانند، در چنین موقعیتی وقتی، انسان ها با حقایق معارف ولایی تشیّع آشنا شوند و از این کشورها فاصله بگیرند، حاکمان این کشورها اقتدار و مشروعیت خود را از دست می دهند و طبعاً زمانی که مشروعیت آنها از دست برود حقوق و مزایایی که از حکومت بر کشورشان و بر ملل مظلوم به دست می‌آورند را از دست خواهند داد و حداکثر باید به کاخی در یک جزیره ای دور افتاده اکتفا کنند.

پروفسور کثیری گفت: حب دنیا و بغض به تشیع، این کشورها را به این سمت تشویق می کند که تلاش کنند، نیرویی الهی همانند «معارف ولایی تشیع»، که:

1- مبتنی بر عقل، وحی، معنویت، انسانیت و هماهنگ با فطرت انسان است،

2- موجب حفظ بشریت از انحطاط و خشونت است،

3- تضمین کننده سعادت بشریت در دنیا و آخرت است

را از بین ببرند. البته مشکلی نیست که این گروه های تروریستی به فرمان صاحبانشان عمل می کنند، اما چرا دوباره به ویژه در این زمان دست به خشونت های مرگبار بر علیه شیعیان می زنند، می تواند با انتخابات عراق و به ویژه بازگرداندن ایران به برجام باشد. همانطور که فعالیت های ایذایی آذربایجان برای تحریک ایران را هم باید از این منظر نگریست.

در چنین شرایطی شیعیان باید به فکر خود باشند و با تمسک به شعار «خذ من انفسکم لانفسکم» باید از امکانات، فکر، عقیده، اقتصاد و سرزمین های خود بهره بگیرند و به «ید واحده» تبدیل شوند و کیان پاک تشیع را حفظ نمایند. «یریدون لیطفئوا نور الله بافواههم، و الله متم نوره، و لو کره المشرکون»!

 

اخبار مرتبط

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
نام خود را بنویسید