گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

معاون امور مجلس رئیس جمهوری: 12 میلیون نفر در وضع فقر مطلق داریم/ بنای دولت بر این است که فقر مطلق را از بین ببرد

سیدمحمد حسینی، امور مجلس رئیس جمهوری، به جماران گفت: بنای دولت بر این است که فقر مطلق را از بین ببرد و کسی نباشد که برای نان شب محتاج است. شاید بخشی از اصلاح و توزیع عادلانه یارانه ها به خاطر همین است که ما دیگر فقیر مطلق نداشته باشیم. حدود 12 میلیون نفر در کشور چنین وضعی دارند و باید از این مرحله عبور کنیم و نگاه و توصیه هایی که امام داشتند را امروز عملیاتی کنیم.

پایگاه خبری جماران: معاون امور مجلس رئیس جمهوری با اشاره به اینکه 12 میلیون نفر در کشور دچار فقر مطلق داریم، گفت: در همه حوزه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاست خارجی الآن کسانی دست اندرکار هستند که باور و اعتقاد دارند و دچار استحاله، تغییر یا تجدیدنظر در افکارشان نشده اند. از این جهت فرصت خوبی است که ما بیشتر توجه داشته باشیم و اندیشه های امام را بیان کنیم تا اینکه گفتمان غالب در کشور شود.

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با سیدمحمد حسینی را در ادامه می خوانید:

با توجه به شرایط امروز جامعه، فکر می کنید کدام یک از ویژگی های امام خمینی(س) باید بیشتر برای مردم تبیین و ترویج شود؟

امام شخصیتی است که منشأ یک تحول اساسی در کشور شد. یعنی یک تغییر بنیادین ایجاد شد و در وهله اول فکر و اندیشه مردم را متحول کرد و بعد هم نظام شاهنشاهی به یک نظام اسلامی تبدیل کرد. این تحول باید همیشگی باشد. یعنی «نظام انقلابی» که مقام معظم رهبری گفته اند معنایش این است که «تحول خواهی» باید همواره وجود داشته باشد.

بعد از انقلاب برخی ملی گراها گفتند که انقلاب پیروز شده و مردم باید به خانه ها بروند و ما کار را دنبال می کنیم. امام فرمودند مردم باید در صحنه باشند. بعدا دوراندیشی امام را شاهد بودیم که اصرار داشت که خود مردم در تعیین نظام جمهوری اسلامی دخیل و در مسائل مختلف حضور داشته باشند. لذا روحیه تحول خواهی و انقلابی و تکیه امام به مردم را در مقاطع مختلف احتیاج داریم.

نگاهی که امام به محرومین جامعه داشتند؛ بسیار مهم بود و الآن هم اهمیت دارد. بنای دولت هم بر این است که فقر مطلق را از بین ببرد و کسی نباشد که برای نان شب محتاج است. شاید بخشی از اصلاح و توزیع عادلانه یارانه ها به خاطر همین است که ما دیگر فقیر مطلق نداشته باشیم. حدود 12 میلیون نفر در کشور چنین وضعی دارند و باید از این مرحله عبور کنیم و نگاه و توصیه هایی که امام داشتند را امروز عملیاتی کنیم.

در بحث سیاست خارجی هم امام روحیه «استکبارستیزی» داشتند و اینکه ما باید خودباوری و اعتماد به نفس داشته باشیم و متکی خودمان باشیم. این هم نیاز هست و باید این موارد را دنبال کنیم. بالأخره حرف ها، ایده ها و آرمان های امام چون برگرفته از آموزه های الهی هست و با فطرت پاک آدمی سازگاری دارد، کهنه نمی شود؛ که فقط مربوط به وقت خاصی باشد.

آنچه که رهبری در بیانیه گام دوم هم به عنوان «شعارهای زنده انقلاب» اشاره کردند، بحث «عدالت»، «استقلال»، «آزادی»، «اخلاق»، «معنویت»، «عقلانیت»، «اخوت» و «عزت» چیزهایی است که امام مطرح کرده و تاریخ مصرف ندارد. همیشه اینها باید یادآوری و تذکر داده شود و ما نیاز به امام و افکار و اندیشه امام داریم؛ مخصوصا نسل جوانی که در دوران امام حضور نداشتند. بالأخره نسل ما یادشان هست و هنوز صدای امام در گوششان طنین انداز است. ولی برای نسل جوانی که امام را ندیده اند، دائم باید اینها یادآوری و تکرار شود؛ که ان شاء الله این خط و راهی که امام باز کرده اند استمرار داشته باشد.

خوشبختانه افکار امام فراتر از مرزهای کشور ما در خیلی جاها مورد استقبال قرار گرفته؛ هم در جهان اسلام و هم در هر جایی که آزادی خواهانی هستند. مثلا شما ببینید که در آمریکای لاتین چه اقبالی نشان می دهند. من وقتی وزیر فرهنگ بودم در یکی از نمایشگاه های کوبا شرکت کردم. با وزیر فرهنگ و معاون رئیس جمهور داشتیم از نمایشگاه بازدید می کردیم. وقتی به غرفه کشور ما رسیدیم، روی جلد یک کتاب عکس امام بود. این کتاب به انگلیسی ترجمه شده بود. وزیر فرهنگشان همین که عکس امام را دید، مجذوب شد و تورق کرد. ولی چون آنها یک زمان مستعمره اسپانیا بوده اند، ما باید اینها را به اسپانیایی ترجمه کنیم که مردم بتوانند استفاده کنند.

این موضوع نشان می داد که چه عشق و علاقه ای نسبت به امام وجود دارد. از این جهت، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام رسالت سنگینی برعهده دارد. امیدواریم دوستان موفق باشند و کار بزرگی که آغاز کرده اند را استمرار بدهند و فکر نکنند که این کار در مقطعی تمام می شود؛ دائم باید اندیشه امام بازخوانی، شرح و بیان شود و از زوایای مختلف مورد بررسی قرار بگیرد.

 

شرایط امروز کشور را از نظر تحقق کلیدواژه های امام که شما هم به برخی از آنها اشاره کردید، مثل «عدالت»، «آزادی»، «حمایت از مردم» و «حمایت از مستضعفین» چه طور ارزیابی می کنید؟

من فکر می کنم الآن فرصت خیلی خوبی فراهم شده که همه مسئولین در قوای سه گانه و نهادهای انقلابی افتخارشان این است که در مسیر امام باشند و از این جهت تلاش می کنند که افکار و اندیشه های بلند امام را تحقق ببخشند؛ در همه حوزه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاست خارجی الآن کسانی دست اندرکار هستند که باور و اعتقاد دارند و دچار استحاله، تغییر یا تجدیدنظر در افکارشان نشده اند. از این جهت فرصت خوبی است که ما بیشتر توجه داشته باشیم و اندیشه های امام را بیان کنیم تا اینکه گفتمان غالب در کشور شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.