گردشگری آبی سرمایه گذاری سودمند و اشتغالزا است که در خرمشهر و آبادان از این ظرفیت به طور شایسته استفاده نشده و با وجود ظرفیت های طبیعی آبی موجود در منطقه مغفول مانده است.

به گزارش جماران، ایرنا  نوشت: توجه به زیرساخت‌ها در حاشیه رودخانه‌ کارون به عنوان مکانی گردشگری متکی بر طبیعت که در فصول مختلف سال پذیرای گروه‌های مختلف و متفاوت از گردشگران و بازدیدکنندگان است ضروری است.

بدون شک استفاده از ظرفیت بسترهای آبی برای راه‌اندازی مراکز تفریحی و گردشگری به توسعه بازار گردشگری خرمشهر ، آبادان و  استان خوزستان کمک می‌کند و برای تحقق این مهم باید شرایط برای سرمایه‌گذاری با بهبود زیرساخت‌ها در این بخش‌ها فراهم شود.

تجهیزات، تاسیسات بندری، مناطق عملیاتی کربلای۴ و ۵، مجاورت با ساحل کشور عراق و تلاقی رودخانه‌های اروند و کارون مکان‌های هستند که می‌توانند مورد استفاده و بازدید گردشگران بخصوص راهیان نور قرار گیرند.

یک کارشناس گردشگری در خصوص ظرفیت‌های گردشگری آبی آبادان و خرمشهر گفت: رودخانه‌های کارون، بهمنشیر و اروند ظرفیت های گردشگری آبی ویژه تلقی می شوند که به خوبی از آنها استفاده نمی شود.

محمود نواصر توجه به ورزش‌های آبی را یکی از عوامل رشد گردشگری آبی در شهرهای آبادان و خرمشهر دانست و تاکید کرد: رشته‌های قایقرانی، جت اسکی و جت بُت در این منطقه قابلیت رشد را دارند.

وی با اشاره به نقش اداره بنادر و دریانوردی شهرهای آبادان و خرمشهر در گردشگری آبی افزود: دستگاه‌های اجرایی همچون ادارات بنادر و دریانوردی این دو شهر نقش مهمی در ایجاد زیرساخت‌های گردشگری آبی دارند و در این راستا اداره بنادر و دریانوردی خرمشهر با احداث چند اسکله ضمن توسعه گردشگری آبی، اشتغالزایی نیز در منطقه ایجاد کرده است.

نواصر گردشگری روستایی را یک ظرفیت مهم برای توسعه گردشگری آبی قلمداد کرد و گفت: اغلب روستاهای شهرهای آبادان و خرمشهر در مجاورت رودخانه ها قرار دارند و از ظرفیت خوبی برای گسترش گردشگری آبی برخوردارند.

این کارشناس گردشگری، جزیره شادمانی آبادان را یک ظرفیت بکر طبیعی معرفی کرد و افزود: جزیره شادمانی ظرفیت تبدیل شدن به قطب ورزش‌های آبی جنوب غرب ایران را دارد . چنانچه این اتفاق مهم رقم بخورد کسب و کارهای دیگری نیز در کنار آن به وجود می‌آید و اشتغالزایی قابل توجهی به دنبال دارد.

نواصر توسعه گردشگری آبی آبادان و خرمشهر را در گرو در اختیار قراردادن بلندمدت این فضاها به سرمایه‌گذاران دانست و اظهار کرد: ضرورت دارد بسته‌های تشویقی بلند مدت برای بخش خصوصی در نظر گرفته شود تا در زمینه گردشگری آبی در منطقه سرمایه گذاری کنند.

وی نقش دولت در ارائه بسته های تشویقی به منظور توسعه گردشگری آبی را مهم قلمداد کرد و گفت: اختصاص سهمیه سوخت به قایق‌های تفریحی اقدامی در راستای توسعه گردشگری آبی به ویژه در شهرهای آبادان و خرمشهر می باشد که دولت در نخستین گام آنرا محقق کرد.

۱۹۰ میلیارد ریال درآمد فعالیت گردشگری در نوروز ۱۴۰۱

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: ۱۲ هزار و ۲۵۶ گردشگر از ابتدای نوروز تاکنون از ظرفیت آبی رودخانه کارون در خرمشهر استفاده کرده  و بر اساس برآورد انجام شده بهره برداران بخش خصوصی در این مدت ۱۹۰ میلیارد ریال در آمد کسب کردند.

نوراله اسعدی بیان کرد: پس از گذشت ۲ سال وقفه در گردشگری دریایی در بنادر کشور به دلیل شیوع کرونا، نوروز ۱۴۰۱ استقبال گسترده‌ای از گردشگری آبی در رودخانه‌های کارون و اروندرود در مقطع خرمشهر صورت گرفت.

وی با بیان اینکه در راستای توسعه گردشگری آبی هشت اسکله فلزی در چهار نقطه رودخانه کارون طراحی و نصب  شد گفت: این هشت اسکله گردشگری در چارچوب ساز و کارهای قانونی به شرکت‌ها و نهادهای فعال در زمینه گردشگری واگذار می‌شود. 

اسعدی افزود:براساس برآورد انجام شده ۶۵درصد از کل جابه جایی ترددها از این هشت پست اسکله در زمینه گردشگری بوده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.