دست دلالان از بازار سیمان کوتاه شد/ بورس در روزهای آینده به چه سمتی می رود؟

به گزارش رکنا، بازار سرمایه پس از افت در روزهای اخیر بالاخره با رشد بیش از 2 هزار واحدی مواجه شد. بیشترین اثر مثبت بر بازار سهام امروز متعلق به برخی نمادهای معاملاتی شرکت‌ های پالایشی و پتروشیمی بود و در مقابل وضعیت برخی بانکی ها منفی شد، اما چرا روزهای اخیر بورس با افت شاخص مواجه شد؟

همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه درخصوص افت شاخص بورس در روزهای اخیر گفت: قیمت های بازار جهانی مانند قیمت فلزات کاهشی شد و از طرفی نرخ بهره در بازار بین بانکی و بازار اوراق افزایش یافت. از سوی دیگر فصل مجامع است و به طور معمول در این فصل بازار آرام تر از روزهای دیگر است.

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه + سمیه باغی

دست دلالان از بازار سیمان کوتاه شده است

این کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر خبر قطعی برق شرکت های سیمانی در بورس افزود: شرکت ها در سال جاری آمادگی بیشتری برای مواجه شدن با قطعی برق دارند. هیچ شرکتی تا به امروز دچار مشکل قطعی برق و توقف تولید نشده است. به همین دلیل چون از قبل برنامه ریزی ها در این خصوص انجام شده، شرایط نسبت به گذشته بهتر است.

به نظر نمی رسد در آینده نیز مشکل قطعی برق بتواند در روند تولید تاثیرگذار باشد، زیرا شرکت ها قطعی برق را پیش بینی کرده اند. درخصوص شرکت های سیمانی باید عنوان کرد که این شرکت ها برخلاف صنعت فولاد، جزو شرکت های بزرگ مصرف کننده برق نیستند و برق مصرفی خود را می توانند از نیروگاه های کوچک تامین کنند.

این شرکت ها مدت زمانی که با قطعی برق مواجه هستند، در حال اورهال (تعمیرات اساسی) یا با انباشت کلینکر (مواد اولیه) در آسیاب ها  خود را فعال نگه می دارند و مشکلی به لحاظ تولید نخواهند داشت. از سوی دیگر باتوجه به میزان عرضه سیمان در بورس کالا قیمت ها منطقی و دست دلالان کوتاه شده است.

بورس در روزهای آینده به چه سمتی می رود؟

دارابی درخصوص وضعیت بورس در روزهای آتی گفت: موضوعاتی مانند آغاز فصل مجامع، بازارهای جهانی، بازار دلار و گزارش هایی که شرکت هایی مانند گروه های بانکی و پالایشی ارائه می کنند، وضعیت بورس دارای اهمیت است. می توان پیش بینی کرد که تا آخر تیرماه شاهد بازار متعادلی باشیم.

بورس ایران مانند بورس کشورهایی مانند استرالیا، روسیه و کشورهای خلیج فارس بورس کامودیتی (کالا) محور است. در این بورس سهم تولیدکننده مواد خام بسیار بالا است. شرکت های پتروشیمی، پالایشگاهی، معدنی، فلزی و صادرات محورها دست بالا را دارند و نزدیک به 65 درصد بازار را به طور مستقیم تشکیل می دهند.

اگر سهم آنها در شرکت های سرمایه گذاری و صندوق ها را نیز در نظر بگیریم سهم آنها نزدیک به 70 درصد خواهد رسید. به همین دلیل وقتی قیمت دلار افزایشی می شود میزان فروش شرکت های صادرات محور نیز بیشتر می شود و همین باعث اقبال سهامداران خواهد شد.

از طرف دیگر وقتی نرخ دلار بالا می رود قیمت کالاهای ایرانی در بازار جهانی ارزان تر می شود و مشتری کالای ایرانی افزایش می یابد. این مساله نیز بر ارزش شرکت ها تاثیرگذار است.

کدخبر: 797224 ویرایش خبر
لینک کپی شد
سمیه باغی دبیر گروه: اصغر آزاددل سمیه باغی
آیا این خبر مفید بود؟