تا کنون مورد مشکوک ابتلا به وبا در چهارمحال و بختیاری مشاهده نشده است

به گزارش رکنا از شهرکرد، دکتر احمدی در این باره اظهار داشت: در گذشته، با شروع فصل گرما "وبا" به عنوان یک بیماری بومی در کشور شناخته می شد که خوشبختانه طی چند سال اخیر این بیماری در کشور کنترل شده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون شیوع وبا در کشورهای همسایه بویژه در عراق اهمیت این بیماری را برای ایران دوچندان کرده است افزود: در استان کردستان و سنندج ایران موارد مشکوک ابتلا به بیماری وبا شناسایی شده، اما تاکنون مورد قطعی ابتلا به این بیماری میکروبی در کشور گزارش نشده است.

دکتر احمدی اضافه کرد: علایم این بیماری شامل اسهال، استفراغ، کم آبی بدن، ضعف و بی حالی است که در صورت عدم جبران کم آبی بدن، منجر به مرگ خواهد شد.

وی با بیان اینکه در صورت شیوع این بیماری کنترل آن بسیار سخت خواهد بود یادآور شد: انتقال این بیماری از طریق مدفوع و یا مصرف خوراکی های آلوده و ناقل میکروب از انسانی به انسان دیگر است.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به راه های ساده و آسان پیشگیری از وبا گفت: شستن دست ها پس از دستشویی، و قبل از غذا خوردن، مصرف آب آشامیدنی سالم و مواد غذایی سالم با نشان سیب سلامت و تاریخ انقضا در حفظ سلامتی و جلوگیری از ابتلا به بیماری بسیار مؤثر است.

دکتر احمدی اضافه کرد: مردم درصورت مشاهده علایم بیماری از خوددرمانی پرهیز کنند و با مصرف مایعات فراوان ومراجعه به پزشک مراحل درمان را سپری نمایند.

 

گفتنی است؛ وبا بیماری اسهالی واگیردار است که توسط میکروبی به نام ویبریوکلرا ایجاد می‌شود.

از کل موارد این بیماری ۸۰% بدون علامت و ۱۵% بصورت اسهال معمولی می‌باشد؛ و فقط در ۵% موارد، بیمار دچار اسهال حاد آبکی می‌شود که خطر کم آبی شدید را به همراه دارد.

بنابراین مبتلایان به هرگونه اسهال شدید باید بلافاصله به یکی از مراکز بهداشتی، درمانی یا بیمارستان مراجعه نمایند و امکانات نمونه برداری رایگان جهت بیماری وبا توسط مرکز بهداشت در تمامی مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانها و آزمایشگاههای خصوصی برقرار گردیده است .

علائم:

از زمان ورود عامل بیماری‌زا به بدن تا بروز نشانه‌ها به طور متوسط ۲ تا ۳ روز طول می‌کشد که به طور ناگهانی با مدفوع روان و آبکی و استفراغ گاه به گاه بروز می‌کند.

مهمترین علائم آن به این شرح می‌باشد:

۱- احساس پری و غرغر شکم و به دنبال آن اسهال آبکی شدید با دفعات اجابت مزاج مکرر.

۲- نداشتن دل درد و دل پیچه.

۳- استفراغ بدون حالت تهوع قبلی .

۴- نداشتن تب و یا تب خفیف در کودکان.

۵- دفع مدفوع با ظاهر مایع شفاف آغشته به ماده لزج سفید رنگ با حالت آب برنجی و معمولاً بدون بو.

۶- عدم وجود خون در مدفوع.

۷- گرفتگی ماهیچه‌ها بخصوص پشت ساق پا.

۸- عطش فراوان.

مصیبی دهکردی/ شهرکرد 

کدخبر: 796678 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟