ارگان دولت:

اول از مردم رأی بگیرید بعد نسخه بپیچید

کدخبر: ۴۰۶۹۲۱
اقتصادنیوز: ایران ارگان دولت به انتقاد از برخی موضع‌گیری‌های نامزدهای انتخابات 1400 پرداخت.
اول از مردم رأی بگیرید بعد نسخه بپیچید

به گزارش اقتصادنیوز این روزنامه در ستون درنگ آورده است: این روزها همزمان با گفت‌وگو و رایزنی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در وین، یک‌بار دیگر فشارهای داخلی از سوی مجموعه‌های منتقد یا مخالف دولت بیش از پیش شده است.

روزنامه ایران سه شنبه ۳۱ فروردین در ستون درنگ خود نوشت: این جریان‌ها که به نظر می‌رسد همه اتفاقات و رویدادهای داخلی و خارجی را با عینک انتخابات ریاست جمهوری می‌بینند، در حالی تیم مذاکره‌کننده و دولت و وزارت خارجه را آماج انتقادات و ادعاهای مختلف کرده‌اند، که انتظار می‌رود در مواجهه نمایندگان نظام جمهوری اسلامی ایران با طرف‌های خارجی، پشتیبان و حامی آنها باشند و در حقیقت به مذاکره‌کنندگان اعتماد به نفس بدهند.

بخصوص که دولت مستقر در آخرین ماه‌های عمر کاری خود به‌سر می‌برد و آثار هرگونه گشایشی در وین متوجه مردم و دولت آینده خواهد بود. با این حال بر خلاف این انتظار ملی، به نظر می‌رسد در بر همان پاشنه سابق می‌چرخد و مخالفان عزم جزم کرده‌اند که موفقیتی به پای دولت مستقر نوشته نشود. در همین چارچوب یک روزنامه منتقد دولت هم روز گذشته در گزارشی با انتقاد شدید از رئیس جمهوری و مذاکرات وین، همان ادعاهای تکراری گذشته را مرور کرده که همه مشکلات مرتبط با برجام است و دولتی که اقتصاد کشور را معطل آن کرده است.
این روزنامه در بخشی از این گزارش خطاب به رئیس جمهوری نوشته: «با چه رویی «این» و «آن» را متهم می‌کنید در حالی که در جایگاه متهم اصلی ناکارآمدی دولت در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی ایستاده‌اید! بگذارید کسانی که بی‌ادعا کارهای بزرگی برای کشور کرده‌اند بیایند خرابی‌ها را اصلاح کنند و یک آواربرداری از خساراتی که به کشور زدید، بکنند. مردم حق دارند از شما بپرسند کجا دارید می‌روید و مملکت را با این قدرت عظیم ملی می‌خواهید به کجا ببرید!»
این بخش از گزارش یاد شده و اینکه افرادی بی‌ادعا که کارهای بزرگ کرده‌اند بیایند خرابی‌ها را اصلاح کنند، معلوم نیست ناظر به چیست. آیا منظور آن است که مجموعه‌هایی جداگانه از دولت متصدی امور اجرایی کشور شوند؟ آن‌هم در ماه‌های پایانی عمر دولت. چنین پیشنهادی پیش از این هم مطرح شده بود که با مخالفت صریح رهبر معظم انقلاب روبه‌رو شده بود.

عزت‌الله ضرغامی پیش از این در گفت‌وگویی با ایرنا گفته بود که برخی از اعضای مجلس خبرگان و برخی دیگر در فضای رسانه‌ای پیشنهاد داده بودند که نهادهای زیر نظر رهبری مانند بنیاد مستضعفان و جانبازان و ستاد اجرایی فرمان امام، کارهای اقتصادی دولت را برعهده بگیرند. رهبر معظم انقلاب هم در دیدار با اعضای خبرگان رهبری فرمودند که: «ایجاد تشکیلات و کار موازی با دولت نیز به صلاح و موفق نخواهد بود».

ایشان ۲۲ تیرماه سال گذشته و در دیدار مجازی با نمایندگان مجلس یازدهم هم تأکید کردند: «سال آخر دولت‌ها معمولاً سال حساسی است و باید مراقبت شود که پیگیری امور به هیچ‌وجه سست نشود و بر همین اساس اعتقاد راسخ دارم که دولت‌ها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و بعد از پایان دوره قانونی خود، امانت را با ارائه صورت وضعیت، به دولت بعدی تحویل دهند.» بنابر این یک راه قانونی بیشتر باقی نمی‌ماند برای اینکه کسان دیگری جایگزین دولت فعلی شوند و به تعبیر این روزنامه، خرابی‌ها را اصلاح کنند.

آن راه هم برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است که اتفاقاً دو ماه دیگر (۲۸ خرداد) برگزار می‌شود. به نظر نمی‌رسد حسن روحانی و دولت او مانع از ورود افراد کارآمد و بی‌ادعای مورد نظر مخالفان باشند. مشکل اما آنجاست که مخالفان دولت هنوز از مردم رأی نگرفته‌اند و در پاستور مستقر نشده‌اند، برای دولت مستقر نسخه می‌پیچند.
پیش از این اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان خراسان رضوی با انتقاد از دخالت‌ها و ورود غیرقانونی برخی‌ها به حوزه کار اجرایی و مسئولیت دولت گفته بود: «قانون اساسی وظایف همه مسئولان و قوای کشور را مشخص کرده اما برخی از افراد جایی به امور ورود پیدا می‌کنند که جایگاه آنها نیست. مسئولان جمهوری اسلامی ایران سوگند یاد کردند که پاسدار قانون اساسی باشند و باید نسبت به آن حساسیت نشان دهند و نباید به جای رئیس جمهوری در امور دخالت کنند در غیر این صورت اگر نظری دارند باید در انتخابات شرکت نمایند و در صورت اخذ رأی مردم به عنوان رئیس جمهوری آن وقت می‌توانند تصمیمات مدنظرشان را برای کشور بگیرند.»

با این وصف مخالفان و رقیبان دولت، چند ماه صبر کنند و به گفته جهانگیری ابتدا از مردم رأی بگیرند، بعد هر چه در چنته دارند برای آبادانی و آواربرداری رو کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید