بی تفاوتی بازارهای داخلی به تحولات سیاسی

کدخبر: ۴۱۹۳۹۸
با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و روند کند پیشروی مذاکرات هسته‌ای، بازارهای داخلی در یک بازه محدود نوسان می کنند. به بیان دیگر حجم معاملات در همه بازارها پایین بوده و تغییرات قیمت ها در انتظار اتفاقات آینده می باشد. بازارهایی مانند نفت و فلزات نیز با توجه به امیدواری ها در مورد بازیابی اقتصاد جهانی رو به بهبود هستند.
بی تفاوتی بازارهای داخلی به تحولات سیاسی

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، در ابتدای هفته منتهی به ۲۱ خرداد و پس از ۴ روز تعطیلی نرخ ارز باز هم وارد کانال ۲۴ هزار تومانی شد. روز دوشنبه و در واکنش به مناظرات انتخاباتی نوسان گیران در موقعیت خرید قرار گرفتند چرا که به زعم آنان نامزدهای ریاست جمهوری عزم جدی برای احیای برجام و کاهش تحریم ها از خود نشان ندادند. این دیدگاه منجر به انتظارات افزایشی در بازار سکه نیز شد، به طوری که در اولین روز کاری هفته گذشته سکه رشد ۱۸۰ هزار تومانی را به ثبت رساند. تا پایان هفته و با توجه به اعلام مقامات دولتی مبنی بر احتمال افت نرخ دلار و توافقات در مذاکرات هسته ای، قیمت دلار و سکه به میزان اندکی کاهش یافت. تا زمانی که اخبار روشن تری از نتیجه مذاکرات اعلام نشود و رئیس جمهور آینده مشخص نگردد حجم معاملات پایین بوده و نوسان قیمت ها در بازه محدودی ادامه خواهد داشت.

شاخص کل سهام که در هفته منتهی به ۱۴ خرداد رشد ۳.۵ درصدی را به ثبت رسانده بود، در هفته گذشته با رشد ۰.۳ درصدی از کانال ۱ میلیون ۱۵۱ هزار واحدی عبور نمود. ادامه افزایش خالص خرید حقیقی ­ها و رشد ارزش معاملات و کاهش حجم صف­ های فروش، سرمایه ­گذاران را به بهبود قیمت­ ها امیدوار کرده است. بازار بورس هم تحت تاثیر اخبار سیاسی و نتایج انتخابات بوده و از آنجا که تا کنون برنامه مدونی برای رونق بورس از سوی نامزدهای انتخاباتی مطرح نشده، امید سرمایه گذاران نسبت به پایان روند اصلاحی شاخص سهام کاهش یافته است. اگر چه قیمت سهام بسیاری از شرکت ها به محدوده جذاب رسیده اما بی اعتمادی سهامداران نسبت به تصمیمات اتخاذ شده و دخالت های غیراصولی باعث تردید آنها نسبت به بازگشت دوباره به بازار شده است. بنابراین روند آتی بازار به آینده نرخ دلار و تحولات سیاسی کشور و انتظارات تورمی گره خورده است. در هر صورت در هفته­های اخیر بازارهای داخلی نسبت به اخبار سیاسی بی­اعتنا شده است و تا زمانی که اخبار سیاسی تأثیرگذار و یا اقدام عملی به بازار مخابره نشود؛ نوسان بازارها در یک بازه محدود ادامه خواهد داشت.

در ابتدای هفته منتهی به ۱۱ ژوئن با توجه به گمانه زنی ها در مورد بازگشت ایران به بازار و افزایش عرضه نفت و همچنین کاهش واردات چین در ماه می و ادامه همه ‌گیری شیوع ویروس کرونا در اقتصاد بزرگ هند، قیمت انواع نفت تعدیل گردید. در ادامه هفته با اعلام کاهش حجم ذخایر نفت ‌خام آمریکا و خوشبینی ­ها به افزایش تقاضای سوخت قیمت نفت مجددا وارد فاز صعودی شد. به این ترتیب قیمت نفت خام بالاتر از سقف سه ساله قرار گرفت.

در نیمه هفته گذشته قیمت هر اونس طلا به یک قدمی ۱۹۰۰ دلار رسید اما نتوانست این مرز را رد کند. در انتهای هفته قیمت طلا اندکی کاهش یافت که  دلایل آن گزارش‌ های مثبت از اشتغال آمریکا و تقویت ارزش دلار بوده است. با توجه به اعلام حمایت آمریکا از کسب و کارهای آسیب دیده و تأکید مقامات بر ضرورت اجرایی شدن برنامه ۴ میلیون دلاری دولت این کشور، احتمال عبور پرقدرت اونس جهانی طلا از مرز ۱۹۰۰ دلار در هفته آتی وجود دارد.

تا روز سه شنبه هفته گذشته قیمت بیت کوین ۱۳.۹ درصد کاهش یافت و پس از آن تا انتهای هفته با افزایش ۱۱.۵ درصدی به ۳۶ هزار و ۴۵۱ دلار رسید. افزایش فشار دولت­ ها بر استخراج‌ کنندگان رمز ارزها مهم ­ترین عامل ادامه افت قیمت بیت کوین بوده است. به علاوه نگرانی ­ها از افزایش نرخ بهره نیز احتیاط معامله ­گران را افزایش داده است. دلیل رشد ارزش بیت کوین در انتهای هفته اعلام خبر پذیرش بیت‌ کوین به‌ عنوان ارز رایج در السالوادور می باشد.

در هفته منتهی به ۱۱ ژوئن بهای اکثر فلزات پایه افزایش یافته و به قیمت قبل از اصلاح قیمتی نزدیک شد. به عنوان مثال کاهش موجودی انبارهای آلومینیوم منجر به رشد قیمت این فلز در هفته گذشته گردیده است. با توجه به چشم ‌انداز مثبت اقتصاد جهانی رشد مجدد قیمت فلزات پایه در هفته ­های آتی بسیار محتمل است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید