۰ نفر

فرمانده اقتصادی دولت یازدهم کیست؟

۱۴ مرداد ۱۳۹۳، ۱۴:۳۱
کد خبر: 55121

وزیر امور اقتصادی و دارایی در یک برنامه زنده تلویزیونی به پرسش سردبیر یک خبرگزاری پاسخ داد.

علی طیب نیا شب گذشته در برنامه زنده تلویزیونی پایش با موضوع تحلیل بسته خروج از رکود و رونق اقتصادی در شبکه یک سیما حضور یافت و درباره مباحث روز اقتصاد ایران هم به بحث پرداخت.

به گزارش اقتصاد آنلاین، در بخشی از این برنامه، مجتبی قمری وفا سردبیر اقتصادی خبرگزاری مهر، از وزیر اقتصاد پرسید: دولت یازدهم در آستانه یکسالگی قرار گرفته و سئوالات زیادی در این باره وجود دارد. دولت در این مدت می گوید تورم را مهار کرده است (که در جای خود قابل تقدیر و تشکر دارد) اما تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از افزایش شمار بیکاران در طول مدت فعالیت این دولت حکایت دارد. به نظر وزیر اقتصاد که همواره از او به عنوان فرمانده اقتصاد ایران یاد می‌شود اما در این دولت گویا مشاوران اقتصادی رئیس جمهور این عنوان را یدک می‌کشند، مهار صرف تورم به بهای افزایش شمار بیکاران چه فایده‌‌ و دستاوردی می‌تواند داشته باشد؛ لطفا از شعاری سخن گفتن بپرهیزید؛ مردم از شما و هم قطارانتان راهکار اساسی می‌خواهند؟ *پاسخ وزیر اقتصاد" من هم معتقدم نباید در این زمینه شعار داد و نباید به بحث‌های نظری و تحلیلی صرف اکتفا بکنیم. یکی از مطالبی که در تهیه بسته سیاستی دولت مدنظر بوده عملیاتی، واقعی و عینی بودن سیاست ها و تصمیمات بوده است. به همین دلیل طی ماه های گذشته جلسات بی شماری با نمایندگان بخش خصوصی، فعالین اقتصادی، کارآفرینان و تشکل های مردمی داشتیم. شورای گفتگو را طی این مدت ما فعال کردیم و در جلسات عدیده ای که با نمایندگان بخش خصوصی و با صاحب نظران و اساتید دانشگاه داشتیم سعی کردیم تصمیمات کاملا واقعی و عملی بگیریم. اگر بسته سیاستی دولت را مطالعه کنید می بینید که به کلی گویی اکتفا نشده بلکه موارد تصمیم های خاص هم ذکر کردیم. خوشبختانه تصمیماتی که دولت طی یک سال گذشته گرفته و اقداماتی که انجام داده هم در زمینه تورم آثار خودش را به صورت محسوس ظاهر کرده که مورد تایید وی هم بود و همین در خصوص مقابله با رکود بر اساس آمار و ارقام منتشر شده نشانه ها و علائم مثبتی را داریم از خروج از رکود دریافت می کنیم. بر اساس آماری که منتشر شده طی سه ماه اول سال جاری حجم سرمایه گذاری صنعتی در کشور حدود 27 درصد افزایش پیدا کرده است. درحالیکه سال گذشته این یک رقم منفی قابل ملاحظه بود. تعداد پروانه های بهره برداری صنعتی صادره حدود 25 و هفت دهم درصد افزایش پیدا کرده است. آمار و ارقامی که در بعضی از فعالیت های اقتصادی به دست می آوریم همگی حاکی از این است که نشانه های مثبتی را داریم دریافت می کنیم. امیدوارم که سال جاری نرخ رشد اقتصادی ما مثبت شود. این امید را هم ما داریم و هم بعضی از کارشناسان اقتصادی. در سال جاری فکر می کنیم که سال رونق خواهد بود و نرخ رشد مثبت خواهد شد. البته برای اینکه سطح تولیدات ما به سطح سابق برسد حداقل حدود دو سال زمان لازم است.

در عین حال، خوشبختانه بین مسئولین ستاد اقتصادی دولت اختلاف و شکافی وجود ندارد و بین اعضای ستاد اقتصادی دولت و همینطور مشاورین رئیس جمهور همفکری و تعامل مثبت کم نظیری وجود دارد. من به عنوان کسی که تقریبا در تمام دولت‌های سابق حضور داشتم؛ حتی در دولت نهم هم مدتی مشغول به خدمت بودم و دولت‌های قبلی، شهادت می دهم که در هیچ دولتی هماهنگی بین تیم اقتصادی به اندازه دولت حاضر نیست. البته طبیعی است که هر دو فرد ممکن است در بعضی مسائل فرعی اختلاف نظر داشته باشند. منتها این زمینه وجود دارد که ما جلساتی را تشکیل می دهیم، بحث کرده و جمع بندی می کنیم. در جلسه ای که دیروز بعدازظهر در وزارت اقتصاد برقرار بود رئیس کل بانک مرکزی، نوبخت، نعمت زاده و دیگران حضور داشتند ظرف مدت دو ساعت چیزی حدود 27 تصمیم عمده را اتخاذ کردیم که در قالب بسته سیاستی دولت وجود دارد. این حاکی از همفکری و همراهی تیم اقتصادی کشور است.