۰ نفر

بررسی روند اخیر بازار رمزارزها؛

بیت کوین به کدام سمت می رود؟/ ریزش یا صعود؟

۱۸ مرداد ۱۴۰۱، ۱۹:۴۱
کد خبر: 659522
بیت کوین به کدام سمت می رود؟/ ریزش یا صعود؟

بازار رمزارزها اخیرا ریزش قابل توجهی تجربه کرد و از اوج قیمتی خود به شدت فاصله گرفت. یکی از اتفاقاتی که بر خلاف انتظار باعث شد بیت کوین شاهد رشد باشد، افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو بود که برعکس همیشه، باعث افزایش قیمت این رمزارز شد. با این حال، به نظر می‌رسد که هنوز روند نزولی در بازار رمزارزها به پایان نرسیده باشد و شاید در ماه های آتی شاهد ریزش بیشتری برای ارزهای دیجیتال باشیم. اما همچنان هیچ قطعیتی در بازار رمزارزها وجود ندارد و نمی توان با اطمینان گفت که بازار رمزارزها در روزهای آینده شاهد رشد خواهد بود یا سقوط.

اقتصاد آنلاین – مهسا نجاتی؛ ریزش اخیر بازار رمزارزها، بسیاری از علاقه‌مندان و فعالان این بازار را نگران کرده بود. بازار رمزارزها که در نوامبر ۲۰۲۱ به بالاترین سطح تاریخی خود رسیده بود، اکنون از آن زمان ریزش قابل توجهی را تجربه کرده است.

بیت‌کوین که برترین رمزارز بازار به شمار می‌رود، در این تاریخ تا ۶۹ هزار دلار نیز پیش رفت، اما اکنون پس از ریزش شدیدی که در طول این مدت تجربه کرده، در زمان نوشتن این گزارش، در کانال ۲۳ هزار دلاری معامله می‌شود که با اوج قیمتی خود فاصله چشمگیری دارد.

بر اساس الگوهای تاریخی، بازار رمزارزها همواره پس از ثبت رکورد قیمتی جدید، اصلاح قیمت و ریزش جدیدی را تجربه کرده و پس از آن نیز مجددا روند صعودی در پیش گرفته است.

با اینکه بازار رمزارزها بسیار غیرقابل پیش‌بینی و پرنوسان است، این احتمال وجود دارد که تاریخ مجددا تکرار شود. در حال حاضر بیت‌کوین ۷۰ درصد پایین‌تر از اوج قیمتی خود معامله می‌شود و سوابق نشان داده که ریزش بیت‌کوین پس از رکورد قیمتی جدید، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد بوده است. با این حال، نمی‌توان با قطعیت گفت که ریزش بیشتری در انتظار بیت‌کوین خواهد بود یا این روند نزولی به پایان رسیده است.

به منظور بررسی وقایع اخیر بازار رمزارزها و همچنین پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین و اتریوم، مصاحبه‌ای با فرامرز صحرایی، کارشناس بازار انجام شده که در ادامه به آن می‌پردازیم.

صحرایی در خصوص احتمال رشد قیمت بیت‌کوین اظهار کرد: اگر بخواهیم روند کلی بازار را در نظر بگیریم، این احتمال وجود دارد که بیت‌کوین یک تا سه ماه آینده تا کانال ۳۱-۳۲ هزار دلار هم بار دیگر رشد کند، به شرطی که بتواند بالای کانال ۲۴ هزار دلاری تثبیت شود. در هفته گذشته، میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه نیز تکمیل شد. اگر این اندیکاتور بالای کانال ۲۳ هزار و ۵۰۰ دلار بسته می‌شد، احتمال اینکه بیت‌کوین تا ۳۱-۳۲ هزار دلار هم افزایش یابد بیشتر می‌شد که این اتفاق نیفتاد.

رشد بازار با وجود افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو

وی در خصوص تاثیر افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو بر بازار خاطرنشان کرد: نکته جالبی که اخیرا اتفاق افتاده این است که در دوره‌های قبلی، هر زمان که فدرال رزرو جلسه داشت و قرار بود نرخ بهره را تغییر دهد، اگر بهره را بالا می‌برد، بیت‌کوین و سایر رمزارزها شاهد افت قیمت بودند. اما حدود دو هفته پیش که جلسه اخیر فدرال رزرو برگزار شد و با اینکه نرخ بهره افزایش یافت، بیت‌کوین به این موضوع واکنش مثبت نشان داد و حدود ۲-۳ هزار دلار رشد قیمت را تجربه کرد.

این کارشناس با اشاره به اینکه این موضوع، بر خلاف اتفاقات قبلی بوده، توضیح داد: زیرا هر زمان که فدرال رزرو نرخ بهره را بالا می‌برد، قیمت بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال کاهش می‌یافت، اما این بار، قیمت‌ها افزایش یافت و به نظر من این نکته بسیار مهمی است.

صحرایی با اشاره به اینکه این اتفاق حاکی از این است که اعتماد عمومی به کل حوزه کریپتو بیشتر شده گفت: به نوعی همه افراد در معاملات جهانی، دلار را به عنوان شاخص قبول دارند و موارد بسیاری را با آن می‌سنجند. حتی اگر فردی می‌خواهد سرمایه امنی داشته باشد، بخشی از دارایی خود را به صورت دلار نگه می‌دارد. شاید طلا از امنیت بالاتری برخوردار باشد، اما دلار هم همیشه در میان سایر دارایی‌ها مطرح و هم‌اندازه طلا ارزشمند بوده است.

وی افزود: اما جالب است این بار که فدرال رزرو که نرخ بهره را بالا برد، قیمت بیت‌کوین نیز افزایش یافت و این موضوع را باید به فال نیک بگیریم. اعتماد افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، به بازار افزایش پیدا کرده است و سرمایه جدیدی را وارد بازار می‌کنند.

این کارشناس با اشاره به اینکه اکنون ما در دوره‌های چهار ساله بیت‌کوین نیز قرار داریم تشریح کرد: اگر بخواهیم نمودار را با دوره‌های گذشته مقایسه کنیم، مشاهده می‌کنیم که بیت‌کوین تقریبا همان مسیر را طی می‌کند و از اوج قیمتی خود ۸۵ تا ۹۰ درصد ریزش را تجربه می‌کند، به صورت موقتی افزایش و کاهش دارد، تا دوره چهار ساله بعدی که اواخر سال ۲۰۲۵ احتمالا به اوج قیمتی خود برسد.

بررسی وضعیت اتریوم

صحرایی در مورد آلت‌کوین برتر بازار رمزارزها خاطرنشان کرد: نکته‌ای که در مورد اتریوم وجود دارد، این بوده که قرار است اتریوم ۲ راه‌اندازی شود، اما هنوز این اتفاق نیفتاده و هر بار که تاریخ آن به تعویق افتاده، اتریوم با ریزش شدیدی مواجه شده است. در سال ۲۰۲۱ که اتریوم نزدیک به ۵ هزار دلار رسید، عمده دلیل آن، اتریوم ۲ بود و زمانی که این اتفاق نیفتاد، ریزشی بیشتر از سایر آلت‌کوین‌ها تجربه کرد.

وی در ادامه توضیح داد: اما اکنون تاریخ جدیدی که برای آپدیت اتریوم تعیین شده، اواخر شهریور است و در حال حاضر مشاهده می‌کنیم که درصد رشد این رمزارز بیشتر از سایر آلت‌کوین‌ها است. از این رو، مردم به این امید نیز در حال خرید اتریوم هستند که در صورت انجام شدن آپدیت، این رمزارز رشد قابل توجهی تجربه خواهد کرد، اما اگر باز هم این اتفاق نیفتد، مجددا شاهد ریزش شدیدی خواهیم بود. اگر آپدیت اتریوم انجام شود، احتمالا شاهد قیمت ۵ هزار دلار نیز باشیم، اما اگر این آپدیت مجددا انجام نشود، من فکر می‌کنم که ریزش تا ۴۰۰ دلار نیز اتفاق بیفتد.

دلایل جلوگیری از ریزش بیشتر بازار

این کارشناس در مورد دلایل جلوگیری از سقوط بیشتر بازار اذعان داشت: پیش از این، پیش‌بینی کرده بودم که اگر بیت‌کوین به زیر ۱۸-۱۹ هزار دلار افت کند، احتمال سقوط آن تا کانال ۱۰ هزار دلار نیز وجود خواهد داشت. قیمت بیت‌کوین تا این محدوده نیز اخیرا پایین آمد، اما موقتی بود. اتفاقی که توانست بازار را حفظ کند، واکنش صحیح و به موقع دو صندوق سرمایه‌گذاری مایکرواستراتژی و سلسیوس بود. 

صحرایی در مورد مسائل مربوط به سلسیوس گفت: یک ماه پیش، لیکوییدیتی سلسیوس  ۱۷ هزار دلار بود و این مساله خطرناکی برای این شرکت به شمار می‌رفت. پیش از این نشانه‌هایی وجود داشت که حاکی از این بود که نهنگ‌ها و فعالان بزرگ بازار قصد داشتند سلسیوس را لیکویید کنند و باعث ورشکستگی آن شوند.

وی افزود: اما سلسیوس در تاریخ ۴ جولای خریدهای سنگینی انجام داد و در ابتدا لیکوییدیتی خود را تا ۸ هزار و ۸۰۰ دلار پایین آورد و در فاصله کمتر از ۲۴ ساعت ۶۴ میلیون دلار دیگر در قیمت حدود ۱۸ هزار دلار خرید کرد و این بار توانست لیکوییدیتی خود را به ۴ هزار و ۹۶۷ دلار برساند و عمدلا از خطر ورشکستگی نجات پیدا کرد.

این کارشناس در مورد یکی از عوامل بازدارنده ریزش بیشتر بیت‌کوین خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که باعث شد بیت‌کوین به زیر ۸ هزار دلار نرسد خریدهای سنگین پروژه سلسیوس بود. باید گفت که سلسیوس در حال حاضر تمام وام‌هایی که برای خرید بیت‌کوین‌های جدید گرفته بود را تسویه کرده است و یکی از علت‌های رشد بازار که از ۱۸ هزار تا ۲۰ هزار دلار رشد داشت و روند ریزشی آن متوقف شد همین اقدام سلسیوس بود.

صحرایی با اشاره به اینکه دو شرکت مایکرواستراتژی و سلسیوس باعث شدند تا بازار خودش را بیشتر حفظ کند و ریزش شدیدتری نداشته باشد، توضیح داد: اما نکته مهم این است که عموم مردم واکنش مثبتی نشان دادند. به نظر من عمده دلیل آن اعتماد عمومی مردم به حوزه کریپتو بود. در حالی که در روزهای گذشته، هر زمان فدرال رزرو اقدام به افزایش نرخ بهره می‌کرد، شوک سنگینی به حوزه کریپتو و به‌خصوص بیت‌کوین وارد می‌شد، اما این بار برعکس این قضیه اتفاق افتاد و با اینکه فدرال رزرو نرخ بهره را بالا برد، ولی همچنان بازار به رشد خود ادامه داد.

وی در مورد اقدام شرکت مایکرواستراتژی نیز تشریح کرد: بخشی از این رشد بازار به علت رفتار هیجانی بوده است و بسیاری از افراد فکر می‌کردند که کف بازار در محدوده ۱۸-۱۹ هزار دلار است و امکان دارد که بازار ریزش بیشتری نداشته باشد که بخشی از آن حمایت صندوق‌های سرمایه‌گذاری بود. علاوه بر سلسیوس مایکرواستراتژی نیز خریدهای سنگینی انجام داد که باعث شد لیکوییدیتی آن تا ۳۶۰۰ دلار کاهش پیدا کند. چند ده میلیون دلار بیت‌کوینی که این شرکت خریداری کرد باعث شد بازار حفظ شود، درغیر این صورت پیش‌بینی من این بود که بازار به ۱۰ هزار دلار هم برسد.

صحرایی در ادامه افزود: البته باید گفت که هنوزم این احتمال ریزش بازار وجود دارد و ما هنوز از این روند خارج نشدیم. به نظر من روند بازار همچنان ریزشی است؛ به دلیل اینکه در میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه بیت‌کوین بالای ۲۳ هزار و ۵۰۰ دلار تثبیت نشد.

تسلا و بیت‌کوین

صحرایی در مورد عملکرد اخیر شرکت تسلا در بازار رمزارزها گفت: موضوعی که در انتها لازم است به آن اشاره شود این است که گزارش مجله بیت‌کوین نشان داده شرکت تسلا حدود ۷۵ درصد از موجودی خود را فروخته است و این فروش قبل از ریزش سنگین بازار و روی قیمت‌های بالای ۴۰ هزار دلار بوده است و هنوز هیچ خبر رسمی مبنی بر اینکه این شرکت خریدی در قیمت‌های پایین داشته منتشر نشده است، اما حجم خریدهای عمده‌ای که بازار روی خریدهای ۱۸ هزار دلار تا ۲۱ هزار دلار داشته نشان می‌دهد احتمال اینکه شرکت تسلا بخش عمده‌ای از بیت‌کوین‌هایی را که فروحته، بر روی محدوده این قیمت‌ها خریده است، به دلیل اینکه حجم خریدها و حمایت‌هایی که از این موضوع شده نشان دهنده این است که این دو در کنار هم بوده‌اند. اما فعلا خبر موثقی در این خصوص وجود ندارد.

همبستگی بیت‌کوین با شاخص نزدک

این کارشناس در مورد همبستگی بیت‌کوین با شاخص نزدک گفت: اتفاق جالبی که در ۲،۳ ماه اخیر رخ داده این است که بیت‌کوین همبستگی قابل توجهی با شاخص نزدک داشته است و اگر به نمودارها نگاه کنیم افزایش و کاهش قیمت بیت‌کوین بسیار شبیه به این شاخص بوده است. هرچند که علت این اتفاق مشخص نیست.

وی در خصوص پیش‌بینی وضعیت بازار تشریح کرد: در مجموع به نظر من هنوز احتمال ریزش بیشتر بیت‌کوین وجود دارد، اما با این حال همچنان ممکن است که بیت‌کوین به صورت موقتی تا کانال ۳۱-۳۲ هزار دلار نیز افزایش یابد. اما احتمالا پس از آن این رمزارز مجددا ریزش داشته باشد. افزایش قیمت لزوما نشان دهنده روند صعودی برای بلند مدت نخواهد بود. بین یک تا سه ماه آینده ممکن است شاهد بیت‌کوین ۳۲ هزار دلاری باشیم و پس از آن طی سه تا ۶ ماه آینده این رمزارز تا محدوده ۱۲-۱۳ هزار دلار ریزش داشته باشد. اگر ریزش مانند دفعات قبل شدید باشد، حتی ممکن است بیت‌کوین تا ۱۰ هزار دلار نیز سقوط کند.