دشمنی آمریکا و اروپا با چین به سود هند شد/ معادلات آسیا تغییر کرد

به گزارش اقتصادنیوز، در اجلاس ۲۰۲۳ سران گروه ۲۰، در شرایطی که شی جین پینگ حضور نداشت، برنامه ای که آن را رقیب ابتکار عمل کمربند و چاده چین قلمداد می کنند، ارائه شد؛ مراد کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا (IMEC) – است؛ پروژه اتصال به رهبری ایالات متحده که هند را از طریق خلیج فارس به اروپا متصل می کند. در یادداشت تفاهم اولیه دو بخش پیش بینی شد: نخست پیوند دریایی شرقی بین هند و خلیج فارس، و بخش شمالی که شبه جزیره عربستان را به اروپا متصل می کند. اینها توسط یک شبکه راه آهن جدید به هم متصل خواهند شد تا خلیج فارس را از طریق اردن و اسرائیل به دریای مدیترانه متصل کند.دوم، فراتر از زیرساخت‌های حمل‌ونقل، کابل‌های زیردریایی تبادل داده‌ها را تسهیل می‌کنند، در حالی که خطوط لوله هیدروژنی در مسافت‌های طولانی اهداف آب‌وهوایی و کربن‌زدایی شرکت‌کنندگان را افزایش می‌دهد.این یادداشت توسط موسسه مطالعاتی شورای روابط خارجی اروپا تنظیم شده و اقتصادنیوز آن را در سه بخش ترجمه کرده است، بخش نخست تحت عنوان «پشت پرده کریدور خاورمیانه ای بایدن/ آمریکاچگونه از پشت به چین خنجر زد؟» منتشر شد و در ادامه بخش دوم آمده است.

توافق برای ایجاد کریدور اروپا- هند و خاورمیانه عمدتاً ماحصل فعل و انفعال های دیپلماتیک دولت بایدن در راستای ایجاد ثبات در خاورمیانه و شتاب دادن به توافق ابراهیم میان اسرائیل و کشورهای عربی تعریف شده است. در این میان هستند گروهی که می گویند، اولویت اصلی دولت آمریکا از ارائه چنین طرحی مهار نفوذ دیپلماتیک چین در منطقه است؛ نقشی که پس از میانجیگری چین میان ایران و عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ برجسته شد.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «رقص کریدور ابتکاری آمریکا با سازناکوک اعراب و اروپا/ ابتکار عمل بایدن چین را متوقف می کند؟» بخوانید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.