title
کد خبر: 200947
00
 بیماریی که به سرطان کبد ختم می شود

رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: هپاتیت B مزمن، یک بیماری خطرناک است و باید تحت درمان دارویی قرار گیرد تا به شرایط خطرناکی مانند نارسایی کبدی، سیروز و سرطان کبد تبدیل نشود.

به گزارش بهداشت نیوز، «فیض الله برزگر» افزود: هرچند علائم حاد این بیماری به صورت سرما خوردگی و درد بدن و خستگی است، اما سایر علائم بیماری شامل کم اشتهایی، حالت تهوع، خستگی و بی‌حالی شدید، تب، ضعف و سوزش عضلات، زرد شدن رنگ پوست و سفیدی چشم‌ها، تیره شدن رنگ ادرار، خاکستری یا روشن شدن رنگ مدفوع، درد در ناحیه شکم و اطراف ناف است و گاهی هیچ علامت واضحی وجود ندارد و بیماری به آهستگی مزمن می‌شود.

وی اضافه کرد: در حالت ناقل که آنزیم‌های کبد نرمال هستند، اما ویروس در بدن وجود دارد و به کبد آسیب نمی‌زند، نیاز به درمان نیست، اما بررسی دوره‌ای از نظر عوارض احتمالی لازم است.

رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: ۹۵ درصد افراد مبتلا به هپاتیت B حاد سلامت خود را باز یافته و نسبت به آن ایمنی پیدا می‌کنند ولی ۵ درصد مبتلایان تبدیل به ناقل می‌شوند و درصدی از ناقلین گرفتار نوعی بیماری به نام هپاتیت B مزمن یا سرطان کبد خواهند شد.

«فیض الله برزگر» با اشاره به این که راه مطمئن و موثر پیشگیری این بیماری، واکسیناسیون است،  ادامه داد: واکسن این بیماری طی سه تزریق انجام می شود که نوبت اول سپس نوبت دوم، دوماه بعد از نوبت اول و نوبت سوم چهار ماه بعد از نوبت دوم تزریق می شود.

 وی اضافه کرد: تزریق این واکسن فقط برای حرف پزشکی وگروه های خاص پزشکی وهم چنین سایرگروه های مندرج در دستورالعمل های وزارت بهداشت است و فعلا برای عموم مردم تجویز نشده است.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز