title
کد خبر: 108719
00
کلید‌های دعای تحویل سال و سرپنجه تدبیر ما

کلمه «عید» از ریشه «عود» به معنای برگشت است. اگر به روزهای خاصی مثل عید فطر یا نوروز عید اطلاق می شود، از آن جهت است که شرایط و حالات انسان یا طبیعت در آن روزها دچار تغییر و تحوّل شده و به شرایط دیگری بازگشت می کند. مثلا در تبیین مراد از عید فطر گفته شده که بازگشت به فطرت انسانی است. عید نوروز هم، به دلیل زنده شدن و بیدار شدن طبیعت پس از خواب زمستانی، بازگشت جهان و اوضاع طبیعی است به حالت قبلی خود.

به گزارش بهداشت نیوز به نقل از باحجاب ها، کلمه «عید» از ریشه «عود» به معنای برگشت است. اگر به روزهای خاصی مثل عید فطر یا نوروز عید اطلاق می شود، از آن جهت است که شرایط و حالات انسان یا طبیعت در آن روزها دچار تغییر و تحوّل شده و به شرایط دیگری بازگشت می کند. مثلا در تبیین مراد از عید فطر گفته شده که بازگشت به فطرت انسانی است. عید نوروز هم، به دلیل زنده شدن و بیدار شدن طبیعت پس از خواب زمستانی، بازگشت جهان و اوضاع طبیعی است به حالت قبلی خود.
 
نوروز در گنجینه معارف اهل بیت علیهم السلام و متون روایی ما از منزلت و جایگاه خاصی برخوردار است؛ به گونه ای که ایشان بر پاسداشت این روز سخن رانده و از مناسبت های مهم آن یاد کرده اند.

همچنین برخی از علما و فقها این روز را روز مبارک دانسته و بر اعمال وارد در این روز تاکید نموده اند؛ چنان که مرحوم آیت الله العظمی کاشف الغطاء رحمه الله در این باره می فرماید:
«نوروز مقتضای جهان است در بشر و حیوان و جماد بلکه در آسمان و زمین و هوا و فضا. بر این اساس روایاتی از اهل بیت علیهم السلام درباره نوروز به ما رسیده و تایید نموده عید گرفتن عرف را و از طریق ائمه علیهم السلام وظایفی به ما رسیده است.»
 
ایشان در جای دیگر درباره ادعای اینکه عید نوروز از اعیاد مجوس است، می فرماید: «باید بدانیم ما چهارگونه عید داریم:
۱٫ اعیاد دینی مانند عید قربان و فطر.
۲٫ اعیاد مذهبی مانند عید غدیر.
۳٫ عید ملی که هر مملکت و کشوری برای خود روزی را عید می داند.
۴٫ عید تکوینی که عالَم عید می گیرد، نه آنکه انسان آن را جعل می کند و عید قرار می دهد، مانند عید نوروز که عالم خرّم و خوشحال و درختان سبز و شکوفان می گردند. پس این عید، عید عالَم است نه عید مجوس یا غیر آنها.» بنابر این عید نوروز، جزو اعیاد تکوینی است  و روز را با دعایی آغاز می کنیم، که چند کلید اساسی را معرفی می کند:
 
این کلیدها عبارتند از:
۱- تلاش برای تغییر:  نفی تن ندادن به تغییر و تحول به شدت نفی شده است؛ امام کاظم علیه السلام  فرمودند: هرکس دو روزش یکسان باشد او مغبون بوده و ضرر کرده است.«بحارالأنوار، جلد ۷۸، صفحه۳۲۷» این تغییر و تحول انتخاب ماست که به چه شکلی باشد و با محوریت انجام کدام معروف و ترک کدام منکر باشد.

۲_ا نتخاب راه بهتر: بعد از تغییر گزینش راه بهتر و نیکوتر چنانکه رسول اکرم می فرمایند: ملعون کسی است که فردایش بدتر از دیروزش باشد.

۳_تبدیل بدی ها به خوبی ها و تلاش در بهتر  شدن: جبران خطاها و بدی ها به خوبی ها و توبه از اعمال شیوه ای که قرآن کریم معرفی می کند. حضرت علی علیه السلام می فرمایند: کسی که به جبران نقص و بدی خود نپردازد هوای نفس بر او مستولی خواهد شد و برای کسی که ناقص بماند مردن بهتر خواهد بود.(روضه الواعظین، ج ۲، ص ۴۴۵٫)

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز