رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی: مسئولان باید برای شناخت مشکلات میان مردم تردد کنند


رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی: مسئولان باید برای شناخت مشکلات میان مردم تردد کنند

گروه استان‌ها- رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی با اشاره به اهمیت حضور مسئولان در میان مردم برای اشراف به مشکلات کشور و جامعه گفت: مشکلات و تحریم‌های داخلی چرخه صنعت و تولید کشور را گرفتار کرده است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، علیرضا نظری شامگاه پنجشنبه در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی با اشاره به وضعیت صنایع استان اظهار داشت: استان مرکزی استان مادر صنایع بزرگ است به طوری که شهرک‌های صنعتی در اراک و کاوه وجود دارد که در سطح کشور سرآمد هستند بنابراین با توجه به اینکه صنایع دیگر وام‌دار به صنایع بزرگ اراک هستند توجه ویژه به این بخش بسیار مهم است.

وی افزود: در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی 15 سفر در استان‌های مختلف پشت سرگذاشتیم که در سایر استان‌های کشور نیز سرکشی و بازدید از نزدیک انجام می‌شود، با سفر کمیسیون صنایع و معادن مجلس به استان و حضور در میدان و شناسایی مشکلات و مسائل نقش مهمی در تصمیم کمیسیون برای گره‌گشایی از مشکلات دارد و تاثیرگذار است.

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر به طریقی در شرایط تحریمی بیرونی هستیم به شدت در تحریم‌های داخلی، فراگیر، صدور مجوز‌ها، تحریم‌های بانکی داخلی و سایر موارد که چرخه صنعت و تولید کشور را گرفتار کرده مبتلا هستیم که امیدواریم با حضور این کمیسیون در استان و جمع‌بندی نتایج گره‌های اساسی که در صنعت استان است برطرف شود.

نظری تصریح کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی از موضوع سرکشی میدانی تجلیل و تأکید کردند که این دیدارها و نظارت‌های میدانی ادامه پیدا کند بنابراین امیدواریم سفر کمیسیون صنایع و معادن مجلس به استان منجر به رفع مشکلات و گرفتاری‌های کشور شود و آنچه در استان مرکزی احساس می‌کنیم درواقع مشت نمونه خروار است به طوری که اگر مشکلات یک استان شناسایی شود سایر استان‌ها نیز از این موضوع مستثنی نیستند.

فعالیت حدود 2 هزار و 600 واحد صنعتی در استان مرکزی

رئیس صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به وضعیت استان در زمینه صنعت گفت: استان مرکزی از نظر جمعیت و مساحت 2 درصد و چهاردهمین استان در رتبه‌بندی مساحت و نوزدهمین استان از نظر جمعیت است همچنین رتبه‌های نخست تا پنجم و هشتم در کشور در موضوعات صنعتی و شاخص‌های اقتصادی در کشور دارد.

سعیدجعفری کرهرودی افزود: حدود 2 هزار و 600 واحد صنعتی در استان داریم که نزدیک به 200 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و 106 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده که نزدیک به 4 و نیم درصد کل کشور است و 5 درصد ارزش افزوده کشور را دارد.

وی ادامه داد: تعداد جواز تأسیس در استان حدود 2 هزار مورد است که در صورت تحقق با 320 هزار میلیارد ریال 62 هزار شغل در آینده نزدیک ایجاد می‌کند همچنین 776 طرح صنعتی در استان داریم که از این تعداد 457 طرح دارای پیشرفت بالای 60 درصد در آستانه تحقق و راه‌اندازی هستند که نزدیک به 60 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و حدود 17 هزار شغل به مشاغل استان اضافه می‌شود.

جعفری تصریح کرد: صنعتگران و فعالان اقتصادی استان در دوران شیوع بیماری کرونا با تمام توان استان را از نظر بهداشتی و درمانی تا حدودی مستقل کردند که 8 واحد صنعتی پروانه‌دار با مجوز و تولید سالانه 177 میلیون عدد ماسک در سطح استان فعالیت می‌کنند که با 11 طرح در حال احداث ظرفیت تولید ماسک در استان به بیش از 700 میلیون عدد در سال می‌رسد و 7 واحد تولیدی موادضدعفونی‌کننده در استان فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: در حوزه معدن 248 پروانه اکتشاف فعال و 244 فقره گواهی کشف و 38 نوع ماده معدنی در استان داریم که از نظر توزیع مواد معدنی در کشور جزو استان‌های بی‌نظیر کشور هستیم که از 46 کانی در کشور 38 کانی در استان مرکزی است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: 605 معدن فعال دارای پروانه بهره‌برداری با ذخیره نزدیک به هزار و 349 میلیون تن و ظرفیت برداشت سالانه 25 میلیون تن با 450 اشتغال در حوزه معدن داریم.

جعفری بیان کرد: میزان وصول حقوق دولتی معادن استان در سال گذشته 79 میلیارد تومان بوده که در 9 ماهه امسال به 110 میلیارد تومان رسیده است.

استان مرکزی در رتبه چهارم توسعه یافتگی صنعتی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به مشکلات موجود در حوزه صنعت و معدن گفت: استان مرکزی در رتبه چهارم توسعه یافتگی صنعتی و پایتخت صنعتی کشور است که یکی از مشکلات در این حوزه تحریم است به‌طوری که تحریم‌ها صنعت استان را با مشکل مواجه کردند اما نمی‌توان همه مسائل را با تحریم گره زد بنابراین در حوزه گمرک، امور مالیاتی، حوزه بانکی و پولی و تأمین اجتماعی مشکلاتی وجود دارد.

ناصر بیگی افزود: تحریم‌های داخلی بیش از تحریم‌های خارجی آزاردهنده هستند به‌طوری که در کارخانه‌ای با کمبود مواد اولیه حدود 2 هزار و 500 کارگر خود را کاهش می‌دهد و امروز با تعطیلی رو به رو است که باید توجه ویژه به این کارخانه‌ها شود.

وی ادامه داد: باید شر ارز ترجیحی از تولید کم شود زیرا این ارز به دست مصرف‌کننده نمی‌رسد و سبب استقلال نمی‌شود که باید برای آن تدبیر کرد همچنین در زمینه بودجه 1400 به جای رونق تولید، رشد و صادرات افزایش حقوق و دستمزد درنظر گرفته شده درصورتی که این موضوع با افزایش نقدینگی تورم را نیز افزایش می‌دهد.

بیگی عنوان کرد: در بودجه 1400 نگاه توسعه‌ای وجود ندارد و 2 سوم بودجه به شرکت‌های دولتی که شرکت‌ها بودجه اضافی دریافت و با بخش خصوصی رقابت می‌کنند و مردم باید در جریان کیفیت بودجه این شرکت‌ها قرار گیرند.

انتهای پیام/713/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon