بازآفرینی فضاهای ناکارآمد شهری مشهد نیازمند مشوق‌های قانونی است

بازآفرینی فضاهای ناکارآمد شهری مشهد نیازمند مشوق‌های قانونی است

گروه استان‌ها-سرپرست معاونت اقتصادی شهرداری مشهد از ضرورت بهره‌گیری از مشوق‌های قانونی در مسیر بازآفرینی بافت‌های فرسوده شهری خبر داد.

مهدی حاتمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: با توجه به اینکه بسته مشوق‌هایی که برای بازآفرینی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد به تازگی از سوی شورای شهر مشهد تصویب شده، باید میزان تاثیر آن بعد از اجرایی شدن در نوسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده نیز ارزیابی شود.

وی با بیان اینکه در مجموع مدیریت شهری با مصوبات درآمدی قبلی، نمی‌توانست در مناطق کم برخوردار و پیرامونی اقدامات تشویقی زیادی انجام دهد، افزود: در کنار این موضوع، وضعیت اقتصادی مردم به ویژه در بافت‌های پیرامونی و کم برخوردار نیز به گونه‌ای بود که با تعرفه‌های قبلی نمی‌توانستند به نوسازی و بازسازی این مناطق اقدام کنند.

سرپرست معاونت اقتصادی شهرداری مشهد بیان کرد: لذا برای احیا و بازآفرینی فضاهای ناکارآمد و فرسوده شهری مناطق پیرامونی و کم برخوردار نیازمند در نظر گرفتن مشوق‌هایی برای ترغیب مردم به مشارکت در نوسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده به صورت قانونی هستیم.

حاتمی خاطرنشان کرد: برهمین اساس مشوق‌هایی از سوی شورای شهر از جمله تخفیف در صدور پروانه، تسهیلات بانکی با کارمزد پایین و... برای ترغیب و تشویق مردم جهت مشارکت در بازگشایی معابر، احیاء بافت‌های فرسوده و نوسازی و بازسازی محلات هدف بازآفرینی درنظر گرفته شده که معتقدم در این مسیر راهگشا خواهد بود.

وی در زمینه تصویب تعرفه‌های جدید برای سرعت بخشیدن به فعالیت دفاتر تسهیل گری و توسعه محله در راستای جلب مشارکت مردم در نوسازی و بازآفرینی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد اضافه کرد: دفاتر تسهیل گری و توسعه محله در مشهد یک تجربه جدید است، در سالیان گذشته طرح‌های توسعه و طرح‌هایی را که در مناطق کم برخوردار اجرا می‌کردیم، بیشتر با رویکرد آمرانه بود اما رویکرد جدید یک رویکرد مردمی و مشارکت محور است.

سرپرست معاونت اقتصادی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: با توجه به این رویکرد جدید که رویکردی مشارکت محور است، دفاتر تسهیلگری در مناطق کم برخوردار و پیرامونی جهت جلب مشارکت مردم در اجرای طرح‌های شهری و بازسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد تشکیل شدند.

حاتمی گفت: ایجاد دفاتر تسهیلگری در سال اول به نوعی یک تجربه ناآزموده بود که با مصوب شورای شهر بیش از 20 دفتر تسهیلگری در محلات هدف بازآفرینی شهری راه اندازی شد و اکنون نیز یکسال از فعالیت این دفاتر می‌گذرد.

حاتمی با اشاره به اینکه تعرفه‌هایی که در سال اول برای این دفاتر در نظر گرفته شده بود،برای توسعه فعالیت آنها کافی نبود افزود: با کمک سازمان بازآفرینی فضاهای شهری، الگو و تعرفه‌های جدیدی برای ارائه خدمات دفاتر تسهیل‌گری تعریف و به تصویب شورای اسلامی شهر رسید.

سرپرست معاونت اقتصادی شهرداری مشهد ادامه داد: امیدواریم با اجرایی شدن تعرفه‌های جدید فعالیت دفاتر تسهیل‌گری در جلب مشارکت مردم و تدوین طرح‌ها برای بازآفرینی بافت‌های فرسوده گسترده‌تر شود.

انتهای پیام/282/ ز
 

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon