استان مرکزی با مسئله عدم وجود مربی بهداشتی در مدارس روبه‌رو است


استان مرکزی با مسئله عدم وجود مربی بهداشتی در مدارس روبه‌رو است

گروه استان‌ها- در ستاد بیماری کرونا با اشاره به اینکه استان مرکزی با مسئله عدم وجود مربی بهداشتی در مدارس روبه‌رو است از نظارت بر بیش از ۷۰۰ مدرسه در استان خبر داده شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حسین بختیاری ظهر امروز در ستاد بیماری کرونا با اشاره به وضعیت نامساعد استان اظهار داشت: چهار گروه در استان مرکزی از مدارس بازرسی می‌کنند و نتایج آن را به فرمانداری اعلام می کنند و هفته ای دو مرتبه جلسات متعددی برگزاری می شود.

وی افزود: متاسفانه در مدارس استان مرکزی نیرو خدماتی وجود ندارد و این امر بهداشت محیط را زیر سوال می‌برد و همچنین برخی از مدارس اعلام کرده‌اند اعتبار و امکانات لازم برای غربالگری ندارند و این مهم نقش موثری در شناسایی دانش‌آموزان ناقل دارد.

فرماندار اراک خاطرنشان کرد: در سطح استان مرکزی با مسئله عدم وجود مربی بهداشتی در مدارس روبه‌رو هستیم و این امر مشکل چندین ساله است و این مربیان نقش مهم در شرایط موجود دارند و متاسفانه نیروهای غیرقابل قبولی در جایگاه آنها قرار می‌گیرند که این امر بی‌احترامی به جایگاه مربیان بهداشت است.

بختیاری بیان کرد: آموزش پروتکل‌های بهداشتی در مدارس سطح استان مرکزی کافی نیست و متاسفانه بعضی از مدارس هنوز مراسم صبحگاه را برگزار می‌کنند و همچنین نگرانی زیادی در راستای آب خوری مدارس وجود دارد.

فعالیت حدود 180 شرکت فناور دانش‌محور در استان مرکزی

"محمد رفیعی" رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی نیز در این ستاد با اشاره به محصولات و خدمات شرکت‌های فناور و دانش بنیان در حوزه مقابله با ویروس کرونا گفت: در پارک علم و فناوری استان مرکزی حدود 180 شرکت فناور دانش‌محور مشغول فعالیت هستند و در راستای ویروس کرونا از بهمن ماه سال گذشته 15 شرکت مشغول به فعالیت شده‌اند.

وی افزود: 15 شرکت در راستای موضوعاتی اعم از تولید تب سنج غیر تماسی لیزری دیجیتال، انواع ماسک‌های n95 و ماسک‌های سه لایه پزشکی، موادضدعفونی کننده گیاهی بر پایه نانو، تولید ضدعفونی کننده گیاهی سازگار با پوست، دستگاه ضدعفونی کننده هوا با استفاده از uv ویژه فضاهای بیمارستانی و درمانی فعالیت می‌کنند.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی بیان کرد: این شرکت‌ها در حوزه های سرویس دهنده سامانه مدیریت آموزش مجازی ویژه مراکز آموزشی، تولید کیت الایزا تشخیص ویروس کرونا فعالیت می‌کنند و متاسفانه این شرکت‌ها با کمبود مواد اولیه مواجه هستند و نیازمند تسریع مجوزهای قانونی هستند.

بازگشایی جلسات انجمن معتادان در استان مرکزی

"احمد ملک حسینی" دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی نیز در این ستاد با اشاره به ضررات برگزاری جلسات انجمن معتادان اظهار داشت: استان مرکزی جزو نخستین استان‌های بود که تصمیم به بازگشایی جلسات انجمن معتادان را گرفت و تعطیلی این جلسات ضرر و زیان‌های متعددی را به همراه دارد.

وی افزود: تعطیلی جلسات انجمن معتادان باعث لغزش معتادان، افزایش مرگ و میر و غیره می‌شود و جلسات با پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود و در مرکز استان  لزوم راه‌اندازی جلسات انجمن معتادان وجود دارد.

به گزارش تسنیم در این جلسه با نظر دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی موافقت شد و مسئولیت نظارت بر این جلسات برعهده فرماندار قرار داده شده است.

فاصله گذاری اجتماعی در مدارس نظارت شده به 92 درصد رسید

"علی علی‌محمدی" معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مدارس سطح استان اظهار داشت: از یک هزار و 297 مدرسه موجود استان چک لیست‌های بهداشتی در بیش از 700 مدرسه بررسی شده که شامل استفاده ماسک توسط دانش آموزان در مدارس، ممنوعیت از فعالیت های ورزشی، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از موانع فیزیکی، جلوگیری از مراسم صبحگاهی، تعداد مناسب افراد در کلاس های آموزشی، رعایت فاصله‌گذاری در سرویس‌های حمل و نقل و غیره است و خوشبختانه تا به امروز مشکلی وجود نداشته است.

وی افزود: عدم وجود مربی بهداشتی در مدارس یکی از مشکلات موجود در سطح استان مرکزی است و مدارس متوسطه استان مرکزی از مربی بهداشت برخوردار نیستند و تعداد اندکی از مدارس دوره ابتدایی دارای مربی بهداشت هستند و مربی بهداشت می‌تواند با نظارت‌های مستمر یک پل ارتباطی بین دانشگاه علوم پزشکی و آموزش و پرورش شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: بعضی از مدارس در مناطق کم جمعیت، مدارس کانکسی و قدیمی در راستای مربی بهداشت دچار مشکل هستند و این امر یکی از مشکلات چندین ساله استان مرکزی است و امروزه 30 درصد آموزش‌ها به صورت حضوری است و در صورت افزایش این رقم باید تصمیمات جدی و رویکرد جدید در نظر گرفته شود.

علی محمدی بیان کرد: میزان رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در مدارس نظارت شده توسط دانشگاه علوم پزشکی اراک 92 درصد، در ساوه 95 درصد و در خمین 58 درصد است.

وی خاطرنشان کرد: میزان رعایت بهداشت فردی در مدارس نظارت شده توسط دانشگاه علوم پزشکی اراک 84 درصد، شهرستان ساوه 89 درصد و شهرستان خمین 78 درصد است و 89 درصد مدارس زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک، 86 درصد مدارس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان ساوه و 82 از نظر وضعیت مناسب بهداشت ساختمان و آب آشامیدنی سالم بوده‌اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: در راستای آموزش بهداشت در مدارس نظارت شده توسط دانشگاه علوم پزشکی اراک 59 درصد، دانشگاه علوم پزشکی شهرستان ساوه 56 درصد و دانشگاه علوم پزشکی شهرستان خمین 37 درصد است و در این راستا باید اقدامات بیشتری صورت بپذیرد.

علی محمدی بیان کرد: رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در مدارس 92 درصد، غربالگری و مراقبت 82 درصد، بهداشت فردی 84 درصد، بهداشت ساختمان مدارس 89 درصد، بهداشت مواد غذایی 97 درصد، بهداشت ابزار و تجهیزات مدارس 84 درصد به دست آمده است.

انتهای پیام/711/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon