پنجمین اثر خراسان جنوبی ثبت جهانی می‌شود

پنجمین اثر خراسان جنوبی ثبت جهانی می‌شود

گروه استان‌ها- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از ثبت کاروانسراهای استان به عنوان  پنجمین اثر استان در ثبت آثار جهانی خبر داد و گفت: هنر بانوان روستای خراشاد به کشورهای هلند، ایتالیا، فرانسه و آلمان ارسال می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسن رمضانی ظهر امروز در دیدار با رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی اظهار داشت: تا سال 92 حدود 6 هزار و 680 اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده بود و اکنون این تعداد به 15 هزار اثر رسیده است.

وی با بیان اینکه سال 92 یک اثر ثبت شده جهانی داشتیم الان چهار اثر ثبت شده جهانی داریم افزود: در حال حاضر علاوه بر باغ جهانی اکبریه،  قنات بلده فردوس، بیابان لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران ثبت جهانی شده و روستای خراشاد هم به عنوان روستای جهانی ثبت شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبیگفت:در سال جدید میلادی کاروانسراهای خراسان جنوبی به عنوان پنجمین اثر جهانی ثبت می‌شود و  به لحاظ آثار ثبت شده جهانی  جزو استان‌های پیشرو در شرق کشور هستیم. 

رمضانی عنوان کرد: با ثبت هر یک از آثار جهانی و ملی ردیف پایدار ملی اعتبار برایش در نظرگرفته می‌شود و داستان مدیریتی هم مجوز داده می‌شود.

وی گفت: در حوزه مشارکت برای حفاظت و مرمت بناهای تاریخی، خراسان جنوبی جزو استان‌های پیشرو است آن طور که تعداد آثار مرمت شده با مشارکت مردم است و در طرح مشارکتی 50 درصد هزینه را مردم و 50 درصد را سازمان می‌دهد که در این طرح بعد از اصفهان استان دوم در استقبال مردم قرار گرفتیم  و بیشترین حجم مرمت مشارکتی مرمت بنا در خوسف و بشرویه بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: در حوزه گردشگری در سال 92  و قبل از آن تمام آنچه داشتیم در بیرجند  تنها مهمانسرای جهانگردی هتل مقدم و هتل کوهستان بود اما  در حال حاضر در بیرجند شش مهمانپذیر،  پنج هتل، 3 مجتمع بین راهی و 12 سفرخانه داریم و در این سالها  اقامتگاه‌های بومگردی هم تعریف شد که در این راستا در کشور از این طرح استقبال زیادی شد و سبب اشتغالزایی شد.

رمضانی گفت: در بیرجند 60 هکتار بافت تاریخی مصوب داریم که در محلات قدیمی شهر است و تاکنون محدوده را به تصویب رساندیم و به عنوان بافت تاریخی مصوب شد و علاوه بر میراث فرهنگی، شهرداری و راه شهرسازی پای کار آمدند.

وی افزود: از منتظری سه تا انتهای چهار درخت سنگ فرش شده و جداره‌ها به شکل قدیم کاهگل کردیم و سعی کردیم بافت تاریخی از منتظری سه تا مدرسه معصومیه خوب و شکیل شود و ظرفیت خوبی برای جذب گردشگر است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه بافت تاریخی بیرجند بافت سامان دهی شده و خوب است هرچند مشکلاتی هم داریم افزود: بافت تاریخی خوسف هم که بسیار ارزشمند است و 20 هکتار را ثبت کردیم ردیف ملی هم دارد که امسال پایدار شده است.

رمضانی عنوان کرد: در حوزه صنایع دستی 620 هنرمند فعال صنایع دستی در خوسف داریم که در زمینه مله بافی و تراش سنگهای قیمتی فعال هستند. 3 هزار و 750 هنرمند در بیرجند داریم که در زمینه توبافی و نساجی سنتی فعال هستند. 550 هنرمند بافته‌های نساجی سوزن دوزی در درمیان  داریم  که هنرمندان صنایع دستی از ابتدای شکل گیری تا سال 92 حدود دو هزار نفر بوده و از سال 92 تا الان به ده هزار نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه تنها از ابتدای سال تاکنون سه هزار هنرمند صنایع دستی بیمه روستایی شده و حق بیمه پرداخت شده است اظهار داشت: در ادامه برنامه‌ریزی شده که به هر کدام از این سه هزار نفر کمک بلاعوض شود و تسهیلات ارزان قیمت داده شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه خانم ذاکریان از اهالی روستای جهانی خراشاد است و سه سال متوالی خانم اشتعال آفرین در کشور شدند افزود: تعداد تعاونی‌های ما از 12 تا به 33 تعاونی تولید صنایع دستی رسیده است.

رمضانی گفت: باعث افتخار است برندهای معروف با شرکت تعاونی‌های روستایی قرارداد دارد و بخشی از پارچه‌های  خود را از روستای خراشاد خریداری می‌کنند و به ایتالیا، فرانسه، هلند و آلمان ارسال می‌کنند.

انتهای پیام /254/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon