۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری اقتصادمقاومتی در استان مرکزی انجام شد


5000 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری اقتصادمقاومتی در استان مرکزی انجام شد

گروه استان‌ها- استاندار مرکزی گفت: ۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری اقتصادمقاومتی در استان مرکزی انجام شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، سیدعلی آقازاده در جلسه ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مرکزی با حضور اعضای کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به دستاوردهای خوب استان مرکزی اظهار داشت: استان مرکزی دو فرصت خوب در طول سه هفته اخیر همچون سفر اعضای کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس و این کمیسیون تخصصی داشته که این دو سفر را به فال نیک می‌گیریم که امیدواریم زمینه پیشرفت و توسعه بیش از پیش استان مرکزی را فراهم آورند.

وی افزود: استان مرکزی جزو استان‌های برتر کشور از لحاظ کشاورزی و صنعتی است و در طول یک سال اخیر در زمینه پیشرفت پروژه‌های اقتصاد مقاومتی رتبه نخست را در کشور به دست آورده است.

استاندار مرکزی ادامه داد: رتبه استان از نگاه نرخ بیکاری در کشور، تنوع در محصولات صنعتی، پیشرفت فیزیکی ستاد اقتصاد مقاومتی، جهش تولید، نرخ تورم، عملکرد تسهیل و رفع موانع تولید، جذب تسهیلات تبصره 18 در کل کشور، میزان اشتغال صنعتی، تنوع معادن معدنی، تعداد واحدهای فعال تولیدی میان استان‌های کشور از رتبه نخست تا هشتم در نوسان است و این رتبه نشان از موفقیت استان و فعالیت‌های کشاورزی و بخش صنعت است.

آقازاده تصریح کرد: در استان مرکزی پتانسیل‌های خوبی فراهم است و در 4 سال اخیر در دولت تدبیر و امید 4 میلیارد دلار درآمدهای صادراتی غیر نفتی استان بوده است و در مقایسه با چهار ساله نخست دولت تدبیر امید که حدود 2.8 میلیارد بود که از یک افزایش 30 درصدی برخوردار است و این در شرایطی است که از سال 67 تا امروز تحت محدودیت‌های شدید تحریمی بودیم.

وی عنوان کرد: اگر تحریم‌ها نبود روند صادرات غیرنفتی ما به 6 میلیارد دلار می‌رسید و این دستاوردها و موفقیت‌ها حاصل تلاش و کوشش کارآفرینان، فعالین تولید و اقتصادی استان مرکزی که جزو رتبه‌های ممتاز کشوری است.

استاندار مرکزی با اشاره به کمبود آب مصرفی برای صنایع استان گفت: دولت مکلف به تامین آب صنایع کشور در هر بخشی است چرا که هر یک میلیون مکعب آب در بخش کشاورزی 25 نفر اشتغال و در بخش صنعت 3 هزار نفر اشتغال و در بخش خدمات 5 هزار نفر اشتغال ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: از کل آب مصرفی کشور 90 درصد در بخش کشاورزی و نیم درصد در بخش خدمات و 2 درصد در بخش صنعت آب مصرف می کنند و کشاورزی برای ما یک امر و بخش استراتژیک است و به هیچ عنوان قصد کاهش میزان آب بخش کشاورزی را نداریم اما به بخش صنعت که از ظرفیت اشتغال و توسعه بالایی دارد نیازمند یک توجه مضاعف است.

آقازاده تصریح کرد: استان مرکزی با کمبود آب در بخش صنایع فعلی و توسعه صنایع در آینده رو به رو است و چند دشت استان مرکزی از جمله دشت ساوه، زرندیه، محلات، خمین و اراک به صورت کامل در فقر کامل آبی هستند.

استاندار مرکزی افزود: در حال حاضر منفی 200 لیتر بر ثانیه کمبود آب داریم و در دلیجان، محلات و خمین به رغم وجود صنایع بسیار مهم که می‌تواند ارز آوری و توسعه صنایع کشور را به وجود آورد با کمبود آب مواجه هستند.

آقازاده اضافه کرد: در مجموعه شهرستان اراک برخلاف اینکه بیش از هزار واحد صنعتی بزرگ و کوچک متاسفانه با مشکل کمبود آب در صنایع مواجه هستیم و امیدواریم کمیسیون صنایع با همکاری وزارت نیرو آب صنایع فعلی استان را تامین کنند که بی شک امری امکان پذیر است.

آقازاده ادامه داد: بخش معدن استان مرکزی از تنوع بسیار بالایی برخوردار است و جزو 5 استان نخست کشور از نظر تنوع معادن معدنی است و اگر بخواهیم معدن مطابق با چشم انداز مقام معظم رهبری پیش رود و معدن جای درآمدهای نفتی را برای ما بگیرد حتما باید فعال تر باشیم و دید ما نسبت به بهره برداری از معادن و سرمایه گذاری بخش خصوصی در معادن و حتی اصلاح قوانین همت بگماریم.

وی تصریح کرد: اگر به دید جزیره‌ای و بخشی نگاه کنیم حتما دیدگاه مقام معظم رهبری به‌ویژه در بخش معادن محقق نمی‌شود و این موضوع از جمله عواملی است که می‌تواند در دستور کار جلسه کمیسیون صنایع قرار بگیرد.

استاندار مرکزی با اشاره به ضرورت واگذاری اختیارات بیشتر به استان‌ها، ستادها و کارگروه‌های تخصصی اضافه کرد: ستاد تسهیل رفع موانع تولید در ستاد اقتصاد مقاومتی علیرغم اختیارات خوب و نسبی که در اختیار استان‌ها گذاشته شده است ولی ما گمان می‌کنیم در اقتصادمقاومتی و تبیینی که مقام معظم رهبری داشته‌اند نیازمند واگذاری اختیارات بیشتری به استان‌ها هستیم که می‌تواند به عنوان دستور کار قوای سه گانه قرار بگیرد.

آقازاده خاطرنشان کرد: اگر استان مرکزی موفقیتی کسب کرده به مدد و اهتمام ویژه فعالین بخش خصوصی است و در یک سال اخیر در ستاد اقتصاد مقاومتی که رتبه نخست را در پیشبرد پروژه‌های اقتصاد مقاومتی کسب کرده ایم، حدود 5 هزار میلیارد تومان از سال پیش تاکنون سرمایه گذاری کرده‌ایم و بیش از 300 میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی و حدود 2500 شغل ایجاد شده که پروژه‌ها تا پایان سال به مرور به بهره برداری می‌رسند.

استاندار مرکزی تصریح کرد: کسب موفقیت‌های استان در شرایط کشاکش و فشار تحریم‌ها که مستقیما متوجه مردم و همت والا بخش خصوصی محقق شده که توانسته موانع و محدودیت‌ها را پشت سر بگذارد و سرافرازانه کارنامه قابل قبولی را ارائه کنند.

انتهای پیام/711/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon