گفت‌وگوهای مثبت فتح و حماس در ترکیه؛ مسئله آشتی ملی فلسطین بار دیگر در صدر مسائل قرار گرفت

گفت‌وگوهای مثبت فتح و حماس در ترکیه؛ مسئله آشتی ملی فلسطین بار دیگر در صدر مسائل قرار گرفت

«حسین الشیخ» عضو کمیته مرکزی جنبش‌ فتح نتایج نشست‌های این جنبش با حماس را بسیار مثبت و نتیجه بخش توصیف کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، دو گروه فلسطینی فتح و حماس پس از 14 سال اختلاف در اکثر مسائل سیاسی در نهایت در پی تحولات اخیر منطقه به ویژه در موضوع عادی سازی روابط از سوی حاکمیتهای کوچک عربی حاشیه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی، به یکدیگر نزدیک شده و پس از نشست موفق بیروت-رام الله این بار در آنکارا پایتخت ترکیه به پای میز مذاکرات نشسته و دستاوردهای بسیار مهم و مثبتی را نیز محقق کردند. برگزاری انتخابات سراسری و انتخاب رئیس سازمان آزادیبخش فلسطین و اعضای کمیته اجرایی آن بر مبنای نتایج انتخابات از مهمترینِ این توافقات بود.

همه این مسائل باعث شد پرونده آشتی ملی بار دیگر پس از سالها در صدر مسائل فلسطین قرار گیرد.

 «حسین الشیخ» عضو کمیته مرکزی جنبش‌ فتح با مثبت ارزیابی کردن نتایج این نشست‌ها دیدارهای مقامات جنبش‌ فتح و حماس در آنکارا را گامی مهم در روند آشتی و مشارکت ملی، همچنین وحدت مواضع فلسطینی‌ها در سایه اجماع کامل بر مواجهه با همه پروژه‌ها در راستای حذف مسئله فلسطین دانست‌، البته وی جزئیاتی از دیدارها و محتوای دیدارها میان سران دو جنبش‌ در آنکارا ارائه نکرد.

منابع رسانه‌ای خبر دادند که فتح و حماس در این نشست، به طور مقدماتی با اجرای انتخابات در نهادهای فلسطینی به صورت تدریجی موافقت کرده اند.

واکنش‌های فلسطینی

 «فوزی برهوم» سخنگوی حماس تاکید کرد که گفتگوهای دو جنبش‌ فتح و حماس در ترکیه، نقطه آغاز جدیدی برای تشکیل ساختارهای سیاسی فلسطین بر مبنای وحدت و مشارکت است.

وی افزود: گفتگوهای ترکیه با هدف تبیین چگونگی شکل گیری صحنه سیاسی فلسطین و فراهم آوردن همه ارکان لازم برای آن برگزار شد که شامل ورود کل ساختارهای فلسطینی به روند رویارویی با چالش‌ها است.

برهوم تاکید کرد: دیدارها و تماس‌ها میان حماس و فتح و همه طیف‌های ملت فلسطین در داخل و خارج ادامه خواهد یافت و هرگز تا زمان اجرا شدن همه توافقات نشست بیروت-رام الله قطع نمی‌شود.

 «منیر الجاغوب» رئیس دفتر رسانه‌ای و هماهنگی جنبش‌ فتح نیز اعلام کرد که هیئت جنبش‌ فتح در ترکیه، پس از پایان این گفتگوها به دوحه و سپس قاهره عزیمت خواهد کرد. در این هیئت  «جبریل الرجوب» دبیرکل کمیته مرکزی جنبش‌ فتح و  «روحی فتوح»  عضو کمیته مرکزی حضور خواهند داشت.

در همین راستا،  «محمد اشتیه» نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: ما از نزدیک و با اهتمام جدی روند گفتگوهای مثبت آنکارا  که به توافق برای برگزاری انتخابات سراسری منجر شد را پیگیری می‌کنیم و امیدواریم که این تحولات در نهایت به ورق خوردن صفحه اختلافات و آغاز آشتی ملی منجر شود، رخدادی که ما تمام قد از آن حمایت کرده و شرایط لازم برای برگزاری انتخابات را نیز فراهم خواهیم کرد.

وی برگزاری انتخابات را دروازه‌ای به سوی تجدید حیات دموکراتیک فلسطین و تحکیم وحدت ملی دانست تا بتواند با توانی بیشتر در برابر چالش‌های جدی و حیاتی که موجودیت مسئله فلسطین را برای نخستین بار تهدید می‌کند، تاب آوری داشته باشد.

گفتنی است نشست دبیران کل گروه‌های فلسطینی در روز سوم سپتامبر به صورت ویدئو کنفرانس در بیروت و رام الله برگزار شد. در این نشست بر روی مسائل مختلف توافق صورت گرفت که مهمترین آنها تلاش برای پایان دادن به اختلافات و تثبیت اصل تبادل مسالمت آمیز قدرت میان جریان‌های سیاسی از طریق برگزاری انتخابات آزاد و سالم بود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان