ارسال به دیگران پرینت

غمبر پلو | غمبر پلو شیرازی

غمبر پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی! | طرز تهیه غنبر پلو +ویدیو

غمبر پلو (قنبر پلو) یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که اصالتاً به شهر شیراز تعلق دارد. این غذا با طعمی ملس و دلچسب، طرفداران زیادی دارد و به عنوان یک غذای مجلسی نیز سرو می‌شود.

غمبر پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی! | طرز تهیه غنبر پلو +ویدیو

غمبر پلو (قنبر پلو) یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی!

غمبر پلو (قنبر پلو) یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که اصالتاً به شهر شیراز تعلق دارد. این غذا با طعمی ملس و دلچسب، طرفداران زیادی دارد و به عنوان یک غذای مجلسی نیز سرو می‌شود. 

طرز تهیه غمبر پلو

مواد لازم (برای ۴ نفر):

برنج: ۳ پیمانه

گوشت چرخ‌کرده: ۴۰۰ گرم

گردو: ۵۰ گرم

کشمش: ۱۰۰ گرم

رب انار: ۱/۲ پیمانه

پیاز: ۲ عدد

زعفران: به مقدار لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

آماده سازی مواد:

برنج را شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.

پیازها را به صورت نگینی خرد کنید.

گردوها را به صورت ریز خرد کنید.

کشمش‌ها را شسته و در آب ولرم خیس کنید.

پخت کوفته قلقلی:

گوشت چرخ‌کرده را با ۱ عدد پیاز نگینی خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید.

مایه گوشت را به خوبی ورز دهید تا یکدست شود.

از مایه گوشت به اندازه گردو برداشته و به صورت کوفته قلقلی فرم دهید.

کوفته قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.

آماده سازی سس:

در یک قابلمه روغن بریزید و پیاز باقی‌مانده را در آن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

گردوهای خرد شده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.

کشمش‌های خیس شده را به همراه زعفران دم‌کرده به پیاز و گردو اضافه کنید و کمی تفت دهید.

رب انار را به همراه مقداری آب (حدود ۱ پیمانه) مخلوط کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

سس را به آرامی هم بزنید و بگذارید تا به جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد تا سس جا بیفتد.

پخت برنج:

در یک قابلمه آب به جوش بیاورید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.

برنج خیس شده را آبکش کنید و به آب جوش اضافه کنید.

بعد از اینکه برنج کمی پخت (حدود ۷ تا ۸ دقیقه)، آن را آبکش کنید.

ته قابلمه را روغن بریزید و مقداری از برنج را کف قابلمه بریزید.

یک لایه از کوفته قلقلی‌ها و سس روی برنج بریزید.

به همین ترتیب لایه‌های بعدی برنج، کوفته قلقلی و سس را تا انتها ادامه دهید.

در آخر، زعفران دم‌کرده را روی برنج بدهید.

درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم بپزید.

سرو غمبر پلو:

بعد از پخت، غمبر پلو را به آرامی در دیس بکشید و با خلال بادام، نعناع و جعفری تزئین کنید.

غمبر پلو را داغ همراه با سالاد شیرازی و ترشی سرو کنید.

نکات:

می‌توانید از گوشت مرغ به جای گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید.

برای طعم بهتر، می‌توانید از رب انار خانگی استفاده کنید.

اگر سس غمبر پلو غلیظ بود، می‌توانید مقداری آب به آن اضافه کنید.

غمبر پلو را می‌توانید به صورت قالبی نیز سرو کنید.

نوش جان!

منبع : ایده آشپزی
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه