دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

رسانه‌ها، ابزار پیگیری اهداف سیاست خارجی در صحنه بین‌الملل/ تعامل شبکه‌های برون‌مرزی با مخاطبان خارجی امتیاز بزرگی است

یک کارشناس رسانه و مسائل بین‌الملل معتقد است تعامل شبکه‌های برون‌مرزی با مخاطبان خارجی امتیاز بزرگی است.
کد خبر : 625153
تلویزیون بین المللی برون مرزی

یک تحلیلگر روابط بین‌الملل در حوزه آمریکای شمالی و آمریکای لاتین در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا با واکاوی سیاست خارجی ایران از دولت نهم تاکنون، دولت سیزدهم را در مواجهه با سخت‌ترین تحریم‌های خزانه‌داری امریکا قلمداد کرد که باید از سایر ظرفیت‌های بین‌المللی برای پیشبرد اهداف اقتصادی بهره جوید و در این راستا شبکه‌های برون‌مرزی را ابزاری سودمند برای تعاملات بین‌المللی دانست.


الهه نوری با مقایسه درآمدهای نفتی ایران از دولت نهم تاکنون، گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم به خاطر موج عظیم تحریم‌ها و هم به خاطر اولویت قرار گرفتن مسائل هسته‌ای یک مقدار به سایر نقاط جهان از جمله آمریکای لاتین کم‌توجهی شد و رابطه با اروپا و امریکا در اولویت دولت قرار گرفت.


وی در ادامه افزود: به‌جرئت می‌توان گفت که اکنون دیگر هیچ تحریمی نمانده که آمریکا علیه ایران اعمال کند؛ در حال حاضر بالاترین تحریم‌های خزانه‌داری ایالات‌متحده معطوف به ایران است؛ دولت سیزدهم اولویت تعاملات بین‌المللی خود را کشوهای اروپایی و ایالات‌متحده نگذاشته و با بازیگران دیگری از عرصه بین‌المللی وارد تعامل شده است. از جمله اینکه می‌بینید با چین وارد تعامل شدیم و بالاخره قرارداد همکاری ۲۰ ساله با ونزوئلا امضا کردیم.


این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: من فکر می‌کنم که دولت سیزدهم با هوشمندی بیشتری در عرصه تعاملات بین‌المللی حاضر می‌شود و با تمرکززدایی از قدرت‌های اروپایی و ایالات‌متحده به سمت اقتصادهای در حال ظهور و سایر بازیگران عرصه بین‌المللی عمل کند.


الزامات زیستن در عصر ارتباطات جهانی


این تحلیلگر حوزه بین‌الملل با توجه به توصیفی که از فضای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ارائه داد، خاطرنشان کرد: ما در عصر ارتباطات درهم‌تنیده جهانی زندگی می‌کنیم. در این شرایط ما در اتاق‌های خودمان می‌نشینیم و صرفاً با یک دستگاه مثل موبایل و لپ‌تاپ وارد تعامل با نقاطی از جهان می‌شویم که شاید به‌طور فیزیکی روزها زمان می‌برد که بتوانیم در آن نقاط حضور داشته باشیم.


نوری عنوان کرد: وقتی‌که ما از نقش رسانه برون‌مرزی در مناسبات بین‌المللی سخن می‌گوییم، درواقع از مهم‌ترین ابزاری حرف می‌زنیم که یک کشور در عرصه بین‌المللی در اختیار دارد. اکنون دیگر ابرقدرت‌ها برای اینکه سیاست‌های خودشان را در کشورهای دیگر پیش ببرند، به دنبال ابزارهایی مثل جنگ فیزیکی یا ابزارهای فیزیکی نیستند الآن سیاست تحریم و نفوذ حرف اول را می‌زند. مثلاً در همین وقایع اخیر کوبا ما دیدیم که اعتراضات از طریق توییتر سازمان‌دهی می‌شد، در انتخابات ونزوئلا که در پیش داریم شبکه‌های اجتماعی با توان مضاعف علیه این انتخابات مردم را تحریک می‌کنند.


وی تصریح کرد: یک رسانه برون‌مرزی به‌عنوان تولیدکننده محتوای رسمی از داخل یک کشور به جهانیان، حساسیت و اهمیت بیشتری دارد. این شبکه‌ها یک ابزار سودمند هستند، خصوصاً اینکه این شبکه‌ها به ابزار تعامل به مخاطب خارجی دسترسی دارد؛ یعنی به مهارت تعامل با مخاطب خارجی مجهز است.


رسانه‌ها، ابزار پیگیری اهداف سیاست خارجی در صحنه بین‌الملل/ تعامل شبکه‌های برون مرزی با مخاطبان خارجی یک امتیاز بزرگ است


نوری گفت: درنتیجه، این رسانه‌های برون‌مرزی باید تقویت و سازمان‌دهی شوند و هدفمند مورد استفاده قرار بگیرند تا در راستای منفعت ملی و مردمی گام بردارند. رسانه‌های برون‌مرزی عام‌ترین ابزار دیپلماسی هر کشور هستند و همه افراد از هر قشری خیلی راحت به رسانه دسترسی دارند. همگان به روندهای دیپلماتیک هر کشور دسترسی ندارند اما همه به رسانه و محتوای آن دسترسی دارند. رسانه‌ها باید در راستای اهداف بین‌المللی و سیاست خارجی گام بردارند و در این مسیر نقاط ضعف‌هایشان از بین برود و نقاط قوتشان تقویت شود.


این کارشناس حوزه آمریکای شمالی با عنوان اینکه سیاست جمهوری اسلامی خوشایند قدرت‌های غربی و سیاست‌های رسانه‌ای آن‌ها نیست، اضافه کرد: اصول بنیادین جمهوری اسلامی در صحنه سیاست خارجی به ابزاری مثل شبکه «پرس تی وی» نیاز دارد که به‌خوبی از مبانی سیاست خارجی کشور دفاع می‌کند و محتوایش را در اختیار عموم افکار جهان قرار می‌دهد. امیدوارم فعالیت‌های این شبکه بیشتر شود و اعمال محدودیت‌های خارجی و مضیقه مالی جلوی این فعالیت‌ها را نگیرد.


انتهای پیام/۴۱۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته