دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1400 - 12:02
یحیی غدار در گفت‌وگو با آنا:

برخی نهادهای لبنانی با هدف آشوب، تأمین مالی می‌شوند/ میان‌داری سفیر آمریکا و قاضی انفجار بیروت برای ایجاد بحران

دبیرکل مجمع عربی - اسلامی حمایت از گزینه مقاومت گفت: برخی مؤسسات خصوصی به‌صورت هدفمند از سوی سرویس‌های خارجی تأمین مالی می‌شوند تا در لبنان آشوب به‌ پا کنند.
کد خبر : 615403
تظاهرات لبنان

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، پنجشنبه گذشته مردم لبنان به همراه تعداد زیادی از مسئولان اصناف و وکلای دادگستری مقابل دادگاه مرکزی بیروت تجمع کردند تا به دخالت‌های آمریکا در تحقیقات مربوط به انفجار بندر بیروت و سیاست‌زدگی در این پرونده و نیز عملکرد طارق بیطار، قاضی اصلی پرونده اعتراض کنند. تظاهرات لبنانی‌ها در حالی برگزار شد که جلسه دولت برای بررسی موضوع عزل قاضی بیطار که قرار بود چهارشنبه گذشته برگزار شود، تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است.


در ادامه، نیروهای امنیتی، هنگ نظامی و کماندوهای ارتش لبنان در مجاورت دیوان دادگستری مستقر شدند تا اینکه با تیراندازی افراد ناشناس، برخی از مردم کشته و زخمی شدند. نیروهای امدادی افراد مجروح را به بیمارستان منتقل کردند و ارتش لبنان نیروهای واکنش سریع خود را برای کنترل اوضاع به منطقه اعزام کرد تا اینکه پس از چند ساعت اوضاع آرام شد. تیراندازی به مردم چندین‌بار مداوم انجام شد و رسانه‌های لبنانی تصاویر واضحی از لحظه تیراندازی برخی از تک‌تیراندازان به سمت معترضان منتشر کردند. همچنین نیروهای امنیتی لبنان توانستند یک تک‌تیرانداز را دستگیر کنند.


در عرصه سیاسی، میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان بلافاصله با نخست‌وزیر، وزیران دفاع و کشور و فرمانده ارتش تماس گرفت تا تحولات امنیتی را پیگیری کند. نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان نیز از همه مردم خواست آرام شوند و بر آتش فتنه داخلی ندمند. حزب‌الله و جنبش امل هم در بیانیه مشترکی اعلام کردند حمله گروه‌های مسلح و سازمان‌یافته به تظاهرات مردمی می‌تواند کشور را وارد فضای جنگ داخلی کند و باعث ایجاد فتنه شود.


ریشه ناآرامی‌های لبنان، مداخله سرویس‌های اطلاعاتی خارجی است


یحیی غدار، دبیرکل مجمع عربی - اسلامی حمایت از گزینه مقاومت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: ناآرامی‌ها و تظاهرات لبنان دلایل متعددی دارد که ریشه همه آن‌ها به نقش مرموز عوامل نفوذی سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا (سیا)، رژیم صهیونیستی (موساد) و عربستان در داخل کشور بازمی‌گردد. سیاستمداران و برخی از جریان‌ها همچون جریان «نیروهای لبنانی» به ریاست سمیر جعجع به ابزار دست آن‌ها تبدیل شده‌اند؛ حتی می‌توان گفت برخی مؤسسات خصوصی به‌صورت هدفمند از سوی سرویس‌های خارجی تأمین مالی می‌شوند تا در کشور آشوب به‌ پا کنند.


برخی نهادهای لبنانی با هدف آشوب، تأمین مالی می‌شوند/ میان‌داری سفیر آمریکا و قاضی انفجار بیروت برای ایجاد بحران
یحیی غدار، دبیرکل مجمع عربی - اسلامی حمایت از گزینه مقاومت


وی افزود: بحران داخلی به اوج خود رسیده است، کشور در فضایی از هرج و مرج و نابسامانی به‌ سر می‌برد و سیاست تحریم و گرسنه نگه‌داشتن مردم لبنان از سوی آمریکا دنبال می‌شود. چنین روندی فضا را برای چنددستگی در کشور فراهم کرده است و در این میان مطرح شدن پرونده انفجار بیروت را می‌توان مزید بر علت دانست؛ طراحی این توطئه در خارج از کشور انجام شد، ولی در داخل و به‌وسیله عوامل نفوذی در حال اجراست.




بیشتر بخوانید:


کوتوله‌های سیاسی لبنان به دنبال ایجاد شکاف بین مردم با حزب‌الله/ امهز: وخامت اوضاع باعث نشد صداقت مقاومت زیر سؤال برود


حزب‌الله آرامش داخلی لبنان را تهدید نمی‌کند




دبیرکل مجمع عربی - اسلامی حمایت از گزینه مقاومت عنوان کرد: متأسفانه خسارت‌های بزرگی از این پرونده به کشور وارد شده است، تحقیقات سردرگم دنبال می‌شود، روند قضایی پرونده سیاسی شده است و با دستورات و خواست دوروتی شیا، سفیر آمریکا در بیروت پیگیری می‌شود. برخی‌ در تلاش هستند تا روند تحقیقات را هدایت کنند و محور مقاومت و متحدانش را در مظان اتهام قرار دهند. تحقیقات با اغراض سیاسی انجام می‌شود و واقعیت‌های پشت پرده، انفجار بندر بیروت را نشان نمی‌دهد، بلکه همه تحقیقات برای تحقق اغراض سیاسی انجام می‌شود.


یحیی غدار در پاسخ به این سؤال که دولت چه نقشی در راستای حل بحران می‌تواند ایفا کند، گفت: خیلی کارها می‌توان انجام داد تا مسیر بررسی پرونده و تحقیقات به روال صحیحش بازگردد ازجمله اینکه فشارهای سیاسی بر قضات را حتی اگر نمی‌توان کاهش داد، کنترل کرد یا اینکه پرونده به‌وسیله بازرسان بی‌طرف پیگیری شود و آن‌ها به‌دنبال یافتن عوامل اصلی وقوع حادثه باشند. علاوه بر این، باید از سیاست‌زدگی در پرونده خودداری و نتیجه تحقیقات و گزارش فنی را بدون سوگیری اعلام کرد. با این عوامل است که می‌توان امیدوار بود روند تحقیقات پرونده انفجار بیروت درست طی شود.


وی افزود: دولت نجیب میقاتی باید اعتماد ازدست‌رفته به قوه قضائیه و دولت را با دنبال کردن شفافیت و صداقت بازگرداند و مشت محکمی بر دهان کسانی کوبیده شود که می‌خواهند در لبنان فتنه به‌ پا کنند. حاکمیت بیروت بر فضای قانونی خود دچار خدشه شده است و دولت باید آن را باز پس‌ بگیرد. راه بازپس‌گیری نیز این است که قاطعانه مقابل دخالت سفارتخانه‌های خارجی بایستد و بیش از همه، سفیر آمریکا را مهار کند. واشنگتن به‌وسیله سفیر خود در بیروت قوانین داخلی لبنان و منشورهای بین‌المللی را نقض کرده است. طبق پروتکل‌های بین‌المللی باید با او برخورد شود. علاوه بر این، میقاتی و دولت باید نقش هم‌دستان آمریکا و دلالانی که فتنه‌انگیزی می‌کنند تا مردم لبنان در آرامش نباشند، افشا کند.


دولت باید بحران را مهار کند


یحیی غدار آینده تحولات سیاسی لبنان را با وضع کنونی چندان روشن ندانست و تأکید کرد: لبنان در آستانه فروپاشی است و باید دولت بحران‌ها را مهار کند و در راه اصلاح قوه قضائیه گام بردارد؛ نخستین اقدام می‌تواند برکناری بیطار، قاضی پرونده انفجار بیروت باشد تا تحقیقات بر روی پرونده به مسیر صحیح خود بازگردد. باید دولت از مداخله‌های طرف‌های خارجی جلوگیری کند، نباید فراموش کرد شبکه‌های توطئه‌گر و فتنه‌انگیز در داخل و خارج از کشور برای ناامن کردن لبنان برنامه‌های زیادی طراحی کرده‌اند. دولت و مردم باید با کمک هم بحران‌های اجتماعی و اقتصادی را به‌سرعت مهار کنند، نیازهای زندگی مردم تأمین شود تا امیدوار بود روند فروپاشی متوقف شود.


به گزارش آنا، سیاسی عمل کردن قاضی پرونده انفجار بندر بیروت صدای بسیاری را در لبنان درآورده و معترضان می‌گویند، وی بنا به دستورات خارجی دنبال هدف گرفتن گروهی خاص است. در این میان ناظران سیاسی معتقدند اجرای نقشه آمریکا در لبنان از دو سال پیش آغاز و بر مبنای چهار مرحله طراحی شده که شامل خلأ سیاسی، فروپاشی اقتصادی، فروپاشی پولی و فروپاشی امنیتی است. می‌توان گفت تیراندازی انجام‌شده علیه معترضان مسالمت‌آمیز موضوعی بسیار تهدیدکننده است و اگر لبنان تصمیم به برخورد امنیتی، سیاسی و قضایی برای مقابله با آن نگیرد، با پای خود به سوی عملی شدن نقشه آمریکا یا همان نابودی خود رفته است. آمریکا با دخالت خود دنبال آن است که جلوی مقام‌های لبنانی را در خارج کردن روند پرونده انفجار از دایره سیاست‌زدگی بگیرد. موضع آمریکا بخشی از مداخله مستقیم در تحقیقات با هدف خارج کردن آن از مسیر درست و هدف آن ابقای تحقیقات انفجار بیروت به‌عنوان ابزار سیاسی آمریکا برای تسویه‌حساب با مقاومت است.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته