هزاران کارشناس تایوانی برای حقوق بهتر به چین مهاجرت کرده‌اند

پنج‌شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۲
مطالعه 3 دقیقه
شرکت‌های فناوری چینی با پیشنهاد حقوق‌های بهتر، کارشناسان تایوانی را جذب کرده‌اند.
تبلیغات

چین در ادامه‌ی جنگ تجاری با آمریکا، نیاز مبرمی به نیروی کار بیشتر احساس کرده است. شرکت‌های فناوری چینی موفق شده‌اند هزاران کارشناس تایوانی را با پیشنهاد حقوق‌های بهتر نسبت به محل کارشان در تایوان، جذب کنند.

هفته نامه‌ی Business Weekly گزارش داده در حال حاضر حدود سه هزار کارشناس ارزان‌قیمت اهل تایوان، کشور خود را ترک کرده‌اند و در حال کار برای شرکت‌های چینی در خاک این کشور هستند. این عدد، حدود ۱۰ درصد از مجموع ۴۰ هزار کارشناسی که در بخش ساخت و ساز شرکت‌های فناوری چینی را شامل می‌شود.

براساس این گزارش، بیشتر شرکت‌های چینی می‌توانند حقوقی معادل دو برابر حقوقی که شرکت‌های تایوانی به کارشناسان خود پرداخت می‌کنند را به این افراد پرداخت کنند.

یک مهندس تایوانی در گفت‌وگو با Nikkei Asian Review اعلام کرد یک شرکت چینی برای راضی کردن او برای مهاجرت به چین، پیشنهاد پرداخت حق تحصیل دختر او در یک مدرسه‌ی خصوصی چینی داده است.

خبرگزاری zdnet گزارش داده موج مهاجرت کارشناسان ارزان‌قیمت تایوانی، احتمالا دلیل آغاز برنامه‌ی «ساخت چین ۲۰۲۵» است که پکن چند سال پیش آن را آغاز کرده است. براساس این برنامه‌ی بلندپروازانه، چین تصمیم دارد تا سال ۲۰۲۵ به تولیدکننده‌ی شماره‌ی یک دنیا در ۱۰ فناوری پیشرفته‌ی اصلی دنیا تبدیل شود. این فناوری‌های پیش رفته، شامل فناوری‌های نیمه هادی هم می‌شوند. چین همچنین براساس این برنامه، تصمیم دارد تا سال ۲۰۲۵ وابستگی خود به فناوری‌های خارجی را هم قطع کند.

اقتصاد چین

براساس این گزارش، دولت چین بعد از اینکه برخی شرکت‌های فناوری بزرگ این کشور مانند هواوی در لیست سیاه تجارت دولت آمریکا قرار گرفتند، احساس کرده پیشرفت فوری در این حوزه‌های فناوری، یک اولویت است.

تایوان به‌عنوان یکی از کشورهای قدرتمند دنیا در زمینه‌ی فناوری‌های نیمه‌ هادی، همواره منبع خوبی برای تأمین نیروی کار ارزان و مرتبط با این فناوری برای چین بوده است. درحالی که چین مجوز استفاده از محصولات فناوری آمریکایی را ندارد، محصولات ژاپن، کره جنوبی و اروپا، نقش مهمی در صنعت فناوری این کشور ایفا می‌کنند.

تکنیک پرداخت حقوق بالا به کارشناسان تایوانی، مردم این کشور را نگران کرده است. تایوانی‌ها معتقدند این روند، صنعت فناوری نیمه هادی این کشور را با مشکلات فنی رو‌به‌رو خواهد کرد.

البته روند ورود نوابغ تایوانی به چین، یک شبه آغاز نشده است. روند مهاجرت کارشناسان تایوانی به چین، از ابتدای قرن ۲۱ آغاز شده است. در سال دو هزار زمانی‌که شرکت دولتی TSMC تایوان، کسب‌و‌کار ریچار چنگ را مصادره کرد، او به چین مهاجرت کرد و بیشتر از صد کارشناس فناوری نیمه هادی ارزان‌قیمت را هم با خودش به این کشور برد. او با کمک این کارشناسان شرکت فناوری نیمه هادی SMIC را در چین راه اندازی کرد. این شرکت در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در زمینه‌ی فناوری‌های نیمه هادی در چین به شمار می‌رود.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات