تحریم هواوی توسط آمریکا به ضرر اپل هم تمام می‌شود!

هرچند تحریم هواوی و 70 شرکت تابعه آن از سوی آمریکا به اتهام جاسوسی و استفاده‌ امنیتی از آن صورت گرفته اما یک بررسی ساده نشان می‌دهد که این تحریم می‌تواند درنهایت به ضرر شرکت‌های امریکایی فعال در بازار چین همچون اپل تمام شود.

1

دونالد ترامپ پس از روی کار آمدن به عنوان ریاست جمهوری ایالات متحده جنگ تجاری سختی را بر ضد شرکت‌های چینی فعال در بازار این کشور آغاز کرد. او پس از بارها اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای چینی، سرانجام هفته گذشته تحریم هواوی از سوی آمریکا که به بهانه ممانعت از استفاده تکنولوژی آمریکایی علیه امنیت ملی ایالات متحده و منافع آن عنوان شده است، رسما اعلام شد.

هرچند کاخ سفید هیچ‌گاه ادله محکمی مبنی بر اتهامات ایراد شده به هواوی مطرح نکرد، با این حال برخی از کشورها مانند بریتانیا تنها به واسطه توصیه‌نامه‎های دریافتی از دولت ترامپ، قرارداد خرید بخشی از تجهیزات ساخته شده توسط هواوی را لغو کرده‌اند.

در واکنش به این موضوع شرکت هواوی با تأکید بر اینکه «این تصمیم به نفع هیچ کس نیست.»، اعلام کرده است که این امر آسیب‌های اقتصادی قابل توجهی را به شرکت‌های آمریکایی طرف قرارداد و تامین‌کننده هواوی خواهد زد، ده‌ها هزار شغل در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار داده و همکاری فعلی و اعتماد متقابل را که در زنجیره عرضه جهانی وجود دارد، مختل می‌کند.

تحریم هواوی از سوی آمریکا به ضرر شرکت‌های آمریکایی نیز تمام می‌شود!

هرچند تحریم هواوی از سوی آمریکا می‌تواند به چالشی جدیدی برای هواوی در زمینه عرضه گوشی‌های هوشمند و تجهیزات نسل پنجم شبکه مخابراتی تبدیل شود، با این حال در صورت تقابل به مثل دولت چین شرکت‌های امریکایی نیز از این تصمیم متأثر خواهند شد.

بر اساس گفته‌های Tim Bajarin، صاحب نظر در زمینه استراتژی‌های مبتکرانه و مشاور و تحلیل‌گر، گرچه ایالات متحده می‌تواند از ابزار تحریم بر ضد شرکت‌های چینی استفاده کند، اما در صورت تقابل به مثل دولت چین این شرکت‌های امریکایی مانند اپل هستند که با ضرر واقعی رو به رو خواهند شد.

همان‌طور که در جریان هستید، چین با جمعیت 1.3 میلیارد نفری بزرگ‌ترین بازار مصرفی تجهیزات الکترونیکی در جهان محسوب می‌شود، از این رو برای شرکت‌های فعال حوزه آی‎تی مانند اپل از اهمیت بالایی برخوردار است. تقاضای بالای بازار چین باعث شده تا تیم کوک از چین به عنوان اصلی‌ترین هدف شرکت متبوعش در چند سال آینده یاد کند. در همین راستا بد نیست که بدانید ارزش سهام شرکت اپل پس از فعالیت در بازار این کشور با افزایش چشمگیری رو به رو شد.

معضلات فعالیت اپل در چین

این اولین باری نیست که اپل ترس حذف شدن از بازار چین را تجربه می‌کند. چند ماه پیش مقام‌های کانادایی به درخواست مقام‌های قضایی آمریکا مدیر مالی ارشد شرکت چینی هواوی را دستگیر کردند. پس از آن برخی احتمال دادند که دولت چین به تلافی این بازداشت که چند ساعت بیشتر به طول نینجامید اپل را با اقدامات تنبیهی رو به رو سازد؛ اگرچه که این موضوع هیچ‌گاه رخ نداد.

جدا از این مسائل شرکت اپل برای فعالیت در بازار چین بر روی بسیاری از اصول خود چشم پوشی کرده است. به عنوان مثال شاید جالب باشد که بدانید اطلاعات کاربران چینی بر روی سرورهای آی‎کلود مستقر در چین صرفا ذخیره می‌گردد. در سوی دیگر محصولات این شرکت برای ورود به چین بایستی گواهینامه امنیتی خاصی را دریافت کنند یا آنکه دو سرویس iBooks Store و iTunes Movies برای کاربران چینی در دسترس نیست.

منبع cultofmac
شاید بخوای اینا رو هم بخونی:

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه شما پس از بررسی توسط تحریریه منتشر خواهد شد. در صورتی که در بخش نظرات سوالی پرسیده‌اید اگر ما دانش کافی از پاسخ آن داشتیم حتماً پاسخگوی شما خواهیم بود در غیر این صورت تنها به امید دریافت پاسخ مناسب از دیگران آن را منتشر خواهیم کرد.

1 نظر
  1. مانی می‌گوید

    کارشناس محترم، شما فکر کنم که فراموش کردید که سالهاست که اپل حق عرض محصولات خود رو در چین ندارد. مردم چین محصولات اپل رو به صورت قاچاقی وارد این کشور می کنند و گرنه اپل هیچ فروشگاه قانونی در چین ندارد. چین کشور بسیار کثیفی در تجارت هستش و سالهاست که از همه دنیا سوۀ استفاده می کنند. خوشحالم که بالاخره آمریکا داره جلوشو می گیره. کاش در ایران هم همین اتفاق می افتاد.