بذر

رییس بانک ژن گیاهی ملی ایران: در بانک ژن گیاهی ملی ایران بیش از ۷۴ هزار نمونه ژنتیکی در سردخانه های فعال و پایه نگهداری می‌شود.

به گزارش مشرق از وزارت جهاد کشاورزی؛ بهزاد سرخی از احیا بیش از ۷۰۰ نمونه ژنتیکی، ارزیابی عمومی بیش از ۱۲۰۰ نمونه ژنتیکی و ارزیابی پاسخ بیش از ۶۴۰ نمونه ژنتیکی به تنش‌های زنده (بیماری‌ها) و محیطی (سرما، شوری و خشکی) خبر داد.

به گفته رییس بخش تحقیقات ژنتیک موسسه، در سال گذشته ۳۸ پروژه تحقیقاتی در راستای وظایف حاکمیتی و پژوهشی حول محورهای جمع‌آوری، احیاء، ارزیابی‌های عمومی، تخصصی، پیش اصلاحی برای منابع ژنتیکی شامل گندم، جو، یولاف، نخود، کنجد، گلرنگ، گیاهان دارویی و غیره در این بخش تحقیقاتی اجرا شد، همچنین کلکسیون‎های جو، بادمجان، کدو، باقلا و نخود موجود در بانک ژن با کمک کارشناسان بخش‏های تحقیقاتی موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر در فصل زمستان مورد ساماندهی قرار گرفت.

سرخی افزود: پیگیری و تسریع اقدامات مرتبط با ایجاد نسخه پشتیبان از منابع ژنتیکی این بانک ژن گیاهی، دستیابی به دانش فنی نگه‌داری کشت درون شیشه‌ای سیب‌زمینی در شرایط رشد کند و دانش فنی تولید روغن خوراکی از منابع ریز جلبکی، انتشار دستورالعمل، نشریه، دستنامه و کتاب در حوزه منابع ژنتیکی، انعقاد تفاهم‌نامه همکاری پژوهشی و توسعه‌ای در راستای بهره‌برداری از منابع ژنتیکی گیاهان دارویی فی‌مابین شرکت دانش‌بنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و بازدید مسئولین بلندپایه کشوری از دستاوردها و فعالیت‌های بانک ژن گیاهی ملی ایران، بازدیدهای دانش‌آموزی در پایه‌ها و مقاطع مختلف تحصیلی از دیگر دستاوردها و رویدادهای مهم این بخش تحقیقاتی در سال ۱۴۰۲ بود.

لازم به ذکر است، شرکت در اجلاس بین‌المللی شورای حکام، معاهده بین‌المللی منابع ژنتیکی برای غذا و کشاورزی به‌عنوان نقطه تماس ملی کشور ایران و حضور فعال و مستمر در جلسات مرتبط با تبیین سیاست‌ها در حوزه حفاظت منابع ژنتیکی گیاهی و بهره‌برداری از آن‌ها و برگزاری روز مزرعه و انتقال‌یافته‌های تحقیقاتی برای گیاهان زراعی و دارویی و کارگاه آمورشی برای بهره‌برداران با همکاری و مشارکت مدیریت ترویج استان البرز ، برگزاری جلسات تخصصی به منظور اجرای پروژه های تحقیقاتی در سطح ملی با موسسه تحقیات دیم کشور و پژوهشگاه بیو تکنولوژی کشاورزی و چاپ ۳۲مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی از اهم فعالیت های بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران در سال گذشته بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • US ۰۷:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    3 0
    لطفا به داد خزانه ژنتیکی بومی کشور برسید. از گوجه و هندوانه گرفته تا خیلی چیزهای دیگه دیده میشه که جای محصولات بومی به محصولات بی کیفیت خارجی داده شده. مثلا هندوانه و خیار خارجی که نه طعم و نه بو و نه کیفیت و نه راندمان هندوانه داخلی دارن امروز جای هندوانه های قدیمی رو گرفته. مهم اینه که این بتدریج از خلوص ژنتیکی محصولات بومی کم میکنه، مثلا اگر دو مزرعه یکی محصول بومی و یکی وارداتی رو کشت کرده باشه، در فصل گرده افشانی گرده محصول خارجی با محصول بومی مزرعه مجاور تلاقی ایجاد میکنه و محصول هیبرید بوجود میاد، بعد بذر گیری از محصولی که بظاهر بومی هست، مایه تکثیر خصلت‌های محصول وارداتی میشه و این بتدریج در چند نسل کلا ژنتیک محصول بومی رو دگرگون میکنه. محصولات خارجی برای قشنگی و راندمان دستکاری شدن، اغلب مقاومت به بیماری بخصوص بیماری‌های قارچی ندارن، طعم و بافت مناسب ندارن، فقط درشت و خوشگل هستن. تازه خدا میدونه چه عوارضی هم دارن. تنها علت مانگاری محصولات خارجی پرتو دهی و مواد شیمیایی هست، وگرنه مثلا توت فرهنگی‌شون رو شب تا صبح بیرون یخچال بذاری، کپک میزنه، بعضی انگورهاشون بجای فروکتوز، گلوکوز تولید میکنن....
  • IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    0 0
    متاسفانه این ها به تولید انبوه و شیک و منظم و به دست کشاورزان نمیرسه
  • IR ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    0 0
    کار درستی است بشرط ادامه دادن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس