کد خبر 1595094
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳
عربستان: جلوگیری از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل، کمک به سرکشی اسرائیل است

عربستان سعودی امروز(جمعه) از ناکامی شورای امنیت بین المللی برای تصویب پیش نویش قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل ابراز تاسف کرد.

به گزارش مشرق، وزارت امور خارجه عربستان با انتشار بیانیه ای در این زمینه اعلام کرد: جلوگیری از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد، به تقویت سرکشی رژیم اشغالگر اسرائیل و ادامه نقض قوانین بین المللی بدون وجود هیچ عامل بازدارنده ای در این زمینه کمک می کند و هیچ گونه کمکی به برقراری صلح نخواهد کرد.

وزارت خارجه عربستان همچنین تأکید کرد: بار دیگر از جامعه جهانی می خواهیم به مسئولیت هایش در زمینه توقف تجاوزگری اشغالگران اسرائیلی به غیر نظامیان در غزه، حمایت از حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت شان و برپایی کشور مستقل فلسطین به پایتختی بیت المقدس براساس طرح صلح عربی و قطعنامه های بین المللی ذیربط عمل نماید.

آمریکا بامداد جمعه در رای‌گیری شورای امنیت، قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد. از ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۲ عضو به این قطعنامه رای مثبت و انگلیس و سوئیس رای ممتنع دادند.

کشور الجزایر پیش نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین را در سازمان ملل به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده بود و خواستار طرح آن در نشست روز پنجشنبه این شورا شده اما کشور مالت که رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (آوریل) است، ابتدا اعلام کرد که شورای امنیت عصر جمعه به وقت محلی در این باره تصمیم گیری خواهد کرد اما سرانجام این نشست عصر پنجشنبه به وقت محلی برگزار شد.

تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که حداقل ۹ رأی مثبت را بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین به دست آورد.

پیش از منابع آگاه اعلام کرده بودند که این قطعنامه از حمایت ۱۳ عضو شورای امنیت برخوردار است اما احتمالا آمریکا یکی از اعضای اصلی شورای امنیت و حامی همیشگی (رژیم) اسرائیل، با آن مخالفت و آن را وتو خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.

فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال ۲۰۱۱، فلسطین برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.

در ماه آوریل، فلسطین نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال و درخواست کرد که پیوستن آن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو دائمی را دوباره بررسی کند.

کشورهای دارای این وضعیت می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رای ندارند. به جز فلسطین، واتیکان نیز دارای وضعیت ناظر دائمی در سازمان ملل است.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
    0 0
    عربستان حواس اش باشد امریکا این خواسته جهانی را که باید کشور مستقل فلسطینی تشکیل شود را به فیمت گران عادی سازی روابط بین عربستان و رژیم سفاک نفروشد.
  • US ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
    3 0
    بابا اینا دروغ میگنن، اشک تمساح میریزن. میخوان اینجوری خودشون رو دلسوز و حامی اوم مردم بینوا جلوه بدن که هم ژست حقوق بشری و انسانی گرفته باشن هم اون مردم با فریب اینها بجای ایران بیافتن تو بغل خودشون.
  • US ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
    1 0
    وای مُردم از خوشی! عربستان ابراز تأسف کرد. موش بخوره عربستانو.
  • صنعتگر IR ۱۹:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
    0 0
    اگر صادقی. بر علیه این اقدام شیطان موضع بگیرید فقط آمریکای جنایتکار با این درخواست مخالفت کرده و آمریکا جامعه جهانی نیست . ریاکاری شماها نزد خدا عیان است و عذاب الهی بد عاقبتی برایتان خواهد داشت امروز فلسطین معیار اسلام و مسلمانی است
  • IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
    1 0
    آمریکا بیچاره خسته سد وتو کرد حالا عربستان برو بهش شیر بده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس