کد خبر 1379074
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۴
گوجه

یک فعال صنفی با اشاره به افزایش قیمت صیفی جات گفت: کمبود عرضه و صادرات از جمله دلایل این مساله است.

به گزارش مشرق، جواد باقری کارشناس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی با اشاره به افزایش قیمت صیفی جات از جمله سیب زمینی، گوجه فرنگی و پیاز اظهار داشت: طی روزهای اخیر قیمت سیب زمینی و گوجه فرنگی در مراکز خرده فروشی تا ۱۵ هزار تومان و قیمت پیاز نیز تا ۸ هزار تومان افزایش یافته که دلیل این مساله کاهش عرضه و همچنین صادرات است.

وی با اشاره به اینکه تا چند روز قبل سیب زمینی جنوب وارد بازار شد، گفت: از حدود یک هفته پیش برداشت این محصول در استان گلستان آغاز شده و بعد از آن نیز در اصفهان برداشت سیب زمینی شروع می‌شود. همین تغییر مبادی برداشت از جمله دلایل کمبود عرضه و افزایش قیمت است.

این فعال صنفی توضیح داد: با افزایش عرضه طی روزهای آینده قیمت سیب زمینی به صورت خیلی جزئی کاهش خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

آخرین نرخ کالاهای اساسی سبد خانوار+ جدول

باقری اضافه کرد: گوجه فرنگی که در حال حاضر به بازار عرضه می‌شود محصول شیراز است که عرضه آن نیز کاهش پیدا کرده و قیمت بالا رفته است. ضمن اینکه تا حدود دو الی سه هفته آینده برداشت گوجه فرنگی در اطراف تهران که به اصطلاح به آن گوجه دور شهری می‌گویند آغاز می‌شود و همین مساله منجر به کاهش قیمت خواهد شد.

وی درباره پیاز نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر برداشت پیاز هم در مناطق جنوبی و هم اصفهان انجام می‌شود، گفت: دلیل اصلی گرانی پیاز صادرات این محصول است ضمن اینکه سال گذشته نیز قیمت تمام شده این محصول ۵ هزار تومان بود اما کشاورزان آن را بیشتر از ۳,۵۰۰ تومان نتوانستند بفروشند بنابراین تولید این محصول نیز به شدت کاهش یافته است.

باقری با اشاره به اینکه برداشت پیاز دور شهری از بین دو تا سه هفته آینده آغاز می‌شود، افزود: بنابراین ما شاهد کاهش قیمت این محصول نیز خواهیم بود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    4 1
    از صدر اسلام تا اوائل سده‌ی چهاردهم هجری قمری، دینار، که یک واحد پول فلزى از جنس طلا با وزن مشخص بود، در میان مسلمانان رایج بود. مزیت این پول آن بود که با گذشت زمان ارزش آن کاهش نمی‌یافت؛ مثلاً قیمت متوسط گوسفند در زمان‌های متمادی، همواره حدود یک دینار بود. این امر باعث می‌شد که وقتی کسی پولی را قرض‌الحسنه می‌داد، در زمان پس گرفتن پولش، متضرر نمی‌شد؛ اما متأسفانه ارزش پول اعتباری بدون پشتوانه‌ی فعلی ریال، دائماً کم می‌شود. لذا اکنون لازم است یک واحد پول ملی جدید داشته باشیم که ارزشش همواره معادل وزن مشخصی از طلا باشد. اگر این واحد جدید معادل یک میلی‌گرم طلای ۲۴ عیار تعریف شود، در این لحظه معادل ۱۸۳۸۹ ریال بوده، و یک دلار آمریکا نیز در همین لحظه، تقریباً معادل ۱۷ واحد جدید پول ملی می‌گردد؛ اما قیمت یک گرم طلای ۲۴ عیار همواره براساس تعریف قانونی، هزار واحد جدید پول ملی خواهد بود و این امر باید توسط بانک مرکزی و دولت، نظارت، و با پشتوانه‌ی ذخائر طلای بانک مرکزی، کنترل و مدیریت گردد. به این ترتیب در زمان شروع اجرای طرح تثبیت ارزش پول ملی در برابر طلا، موجودی ریالی تمام حساب‌ها، با توجه به قیمت ریالی طلای ۲۴ عیار در آن لحظه، به معادل واحد جدید تبدیل، و اسکناس‌های ریالی با اسکناس‌های این واحد، به‌تدریج، اما با همان نرخ برابری منجمد شده در لحظه‌ی شروع، جایگزین می‌گردد؛ در نتیجه، هم تمام صفرهای زیادی قیمت‌ها با واحد ریال از بین می‌رود، و هم پول با گذشت زمان دیگر از ارزش نمی‌افتد و دچار تورم نمی‌شود؛ ضمن آنکه سنت قرض‌الحسنه هم احیاء می‌گردد و می‌توان سود را هم از نظام بانکی حذف، و بانک‌داری اسلامی بدون ربا را محقق کرد. این پول در برابر ارزهای خارجی، ارزشش با مرور زمان کم نخواهد شد، زیرا قیمت طلا به هر ارزی که مبنا باشد، در دراز مدت افزایش می‌یابد؛ در نتیجه امکان تبدیل شدن به واحد پول بین‌المللی را هم خواهد داشت. مزیت دیگر این پول آن است که دیگر دلالی طلا، سکه و ارز با این پول سودی نخواهد داشت، زیرا قیمت طلا و سکه به این پول همیشه ثابت است، و قیمت ارز به این پول نیز تک‌نرخی و شناور شده، و به مرور زمان کاهش می‌یابد، و دیگر نیازی به دخالت دولت در بازار ارز وجود نخواهد داشت، در نتیجه نقدینگی بهتر به سمت تولید هدایت خواهد شد.
  • IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    7 1
    همه جا دنیا سعی می‌کنند مواد غذایی با کمترین قیمت نسبت به درآمد مردم شون به دستشون برسانند الا ایران .توان خرید یک کارگر آلمانی با یک مهندس ایرانی برابری می‌کنه حتی بیشتر هم هست .
    • ناشناس IR ۱۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
      5 0
      الان کسانی که میگفتند قدرت خرید مردم بالا رفته...قیمتها در کنترله...کجا هستند؟؟؟
    • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
      3 5
      من هم یکی از شهروندان معمولی هستم که باید این اقلام رو گرون بخرم از گرونی هم خوشم نمیاد نحوه ی کنترل قیمت هم در کشور ما افتضاحه. این مقدمه رو گفتم تا نگید میخوام از شرایط دفاع کنم ولی اولا همه جای دنیا مشکلات اقتصادی هست. از بیرون این مرزها وقتی ایده ال سازی میکنید دچار توهم میشید و در محاسباتتون دچار اشتباه. بعد مقایسه یه کشور صنعتی توسعه یافته اروپایی با اب و هوای عالی و بارندگی فراوان با یک کشور در حال توسعه در خاور میانه که کم و بیش با مشکلات اقلیمی و سو مدیریت های انباشته در زمینه کشاورزی روبرو هست اساسا اشتباهه
  • IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    4 0
    دیگه گرونی علت نمیخواد گرون نشدن علت میخواد
  • IR ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    4 0
    علت گرانی همه اجناس و اقلام چیه کسی میدونه؟
    • جهودشناس IR ۱۴:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
      2 1
      علت گرانیها حمله‌ی کمونیستهایی است که عوامل کا گ ب بودند تا شاه را سرنگون کنند. این نامردمان انیرانی همه چیز ما را به خارج صادر کردند و کل بدهی خارجی خودشان را از شکم مردم ایران پرداختند. شما تا تو فقیر نشوی، با توده‌ها همراه نخواهی شد؛ بنابراین توده‌ایهایی که پشت ریش پنهان هستند و در سال فلان کشور ما را دزدیدند امروز چهره واقعی خودشان را نشان داده اند. اینها ایرانی نیستند حتی دینشان ایرانی نیست، زبانشان ایرانی نیست، خدایشان ایرانی نیست. کتابشان به زبان ایرانی نیست.
  • IR ۱۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    0 0
    اگر به ما بگویند واحدی برای سنجش طول داریم که اسم آن متر است، که اگر طاقه پارچه‌ای را امروز با این متر اندازه گیری کنید ممکن است 20 متر باشد؛ اما اگر فردا همان را دوباره متر کنید ممکن است 40 متر شود، چقدر این امر مضحک و مسخره خواهد بود؛ اما وقتی مثلاً امروز یک قوطی پنیر 400 گرمی 20 هزار تومانی، فردا با هر توجیهی 40 هزار تومان می شود، این امر منطقی و عقلانی است! اگر پول اساساً برای تعیین ارزش کالا و خدمات است، آیا خودش نباید دارای ارزش معینی باشد؟! پول اعتباری که ارزش آن را میزان عرضه و تقاضا تعیین می کند، اساساً پول اسلامی نیست و منشأ ربا، گرانی و تورم است. البته کشورهایی که زور بیشتری دارند با غالب کردن پول خود به دیگران، تقاضا و در نتیجه ارزش آن را افزایش می دهند. در این حالت مثلاً وقتی کشور روسیه، اعلام می کند که از این پس پول فروش گاز و نفت را فقط با روبل دریافت خواهد کرد، ارزش روبل بالا می‌رود؛ اما ما در مقابل فروش نفت به دنبال دلار آمریکای زورگو و مستکبر که اتفاقاً ما را هم تحریم نموده است، می دویم و ارزش پول خود را در مقابل این پول کثیف شیطان بزرگ، پایین می‌آوریم؛ بعد هم مجبور می‌شویم برای جلوگیری از قاچاق کالاهای اساسی به کشورهای همسایه، قیمت کالاها را افزایش دهیم، و باز هم به چرخه‌ی باطل گرانی‌ها دامن بزنیم! مرحوم آیت الله حائری شیرازی دیدگاه های خود درباره‌ی پول را در کتاب‌های «پول رایج جهانی و احیای پول اسلام» و «در اسلام پول نباید کار بکند» بیان کرده‌اند. این عالم و اندیشمند اسلامی در کتاب «پول رایج جهانی و احیای پول اسلام» به ذکر ۱۰ مورد از تناقضات و مشکلات اساسی پول فعلی که مبتنی بر اعتبار است، اشاره کرده و در کتاب دیگر با عنوان «در اسلام پول نباید کار بکند» جایگزینی را برای پول رایج پیشنهاد نموده است؛ اما متأسفانه اقتصاددان‌های ما که علمشان را از علوم نظام لیبرال و سرمایه‌سالار غرب گرفته‌اند، گوش شنوایی نداشته و ندارند. ولی امروز کار به جایی رسیده است که اصلاح اقتصاد کشور، بدون اصلاح پول و ایجاد پول اسلامی و به تبع آن بانک اسلامی بدون ربا و مبتنی بر قرض‌الحسنه، امکان‌پذیر نیست؛ و در عوض اگر بتوانیم پول اسلامی را ایجاد نموده و آقایی دلار را بشکنیم، قطعاً این پول ملی اسلامی، اعتبار بین المللی هم پیدا خواهد کرد. لذا از مجلس و دولت انقلابی می‌خواهیم، ای
  • IR ۲۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    0 0
    وقتی تقاضا برای محصولی زیاد باشه چرا باید اجازه صادرات بدهند تا تنها عده ای دلال سود ببرن و میلیونها نفر تحت فشار قرار بگیرن! واقعا چرا؟
  • کارگر IR ۲۱:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    0 0
    دقت کردید بیشتر خبرهای اقتصادی با تیتر علت افزایش قیمت فلان کالا ...شروع میشه؟!
  • IR ۱۸:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    0 0
    اگر به ما بگویند واحدی برای سنجش طول داریم که اسم آن متر است، که اگر طاقه پارچه‌ای را امروز با این متر اندازه گیری کنید ممکن است 20 متر باشد؛ اما اگر فردا همان را دوباره متر کنید ممکن است 40 متر شود، چقدر این امر مضحک و مسخره خواهد بود؛ اما وقتی مثلاً امروز یک قوطی پنیر 400 گرمی 20 هزار تومانی، فردا با هر توجیهی 40 هزار تومان می شود، این امر منطقی و عقلانی است! اگر پول اساساً برای تعیین ارزش کالا و خدمات است، آیا خودش نباید دارای ارزش معینی باشد؟! پول اعتباری که ارزش آن را میزان عرضه و تقاضا تعیین می کند، اساساً پول اسلامی نیست و منشأ ربا، گرانی و تورم است. البته کشورهایی که زور بیشتری دارند با غالب کردن پول خود به دیگران، تقاضا و در نتیجه ارزش آن را افزایش می دهند. در این حالت مثلاً وقتی کشور روسیه، اعلام می کند که از این پس پول فروش گاز و نفت را فقط با روبل دریافت خواهد کرد، ارزش روبل بالا می‌رود؛ اما ما در مقابل فروش نفت به دنبال دلار آمریکای زورگو و مستکبر که اتفاقاً ما را هم تحریم نموده است، می دویم و ارزش پول خود را در مقابل این پول کثیف شیطان بزرگ، پایین می‌آوریم؛ بعد هم مجبور می‌شویم برای جلوگیری از قاچاق کالاهای اساسی به کشورهای همسایه، قیمت کالاها را افزایش دهیم، و باز هم به چرخه‌ی باطل گرانی‌ها دامن بزنیم! مرحوم آیت الله حائری شیرازی دیدگاه های خود درباره‌ی پول را در کتاب‌های «پول رایج جهانی و احیای پول اسلام» و «در اسلام پول نباید کار بکند» بیان کرده‌اند. این عالم و اندیشمند اسلامی در کتاب «پول رایج جهانی و احیای پول اسلام» به ذکر ۱۰ مورد از تناقضات و مشکلات اساسی پول فعلی که مبتنی بر اعتبار است، اشاره کرده و در کتاب دیگر با عنوان «در اسلام پول نباید کار بکند» جایگزینی را برای پول رایج پیشنهاد نموده است؛ اما متأسفانه اقتصاددان‌های ما که علمشان را از علوم نظام لیبرال و سرمایه‌سالار غرب گرفته‌اند، گوش شنوایی نداشته و ندارند. ولی امروز کار به جایی رسیده است که اصلاح اقتصاد کشور، بدون اصلاح پول و ایجاد پول اسلامی و به تبع آن بانک اسلامی بدون ربا و مبتنی بر قرض‌الحسنه، امکان‌پذیر نیست؛ و در عوض اگر بتوانیم پول اسلامی را ایجاد نموده و آقایی دلار را بشکنیم، قطعاً این پول ملی اسلامی، اعتبار بین المللی هم پیدا خواهد کرد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس