میدل‌ایست‌آی شکست آمریکا در جنگ با ایران را حتمی توصیف کرد

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: میدل ایست آی نوشت در صورت ادامه روند تنش‌زایی آمریکا در منطقه و بروز درگیری میان این کشور و ایران، واشنگتن بزرگترین شکست را در تاریخ می‌خورد که از نظر راهبردی و روانی بسیار سخت‌تر از شکست ویتنام خواهد بود.

 پایگاه اینترنتی میدل ایست آی نوشت: حمله چشمگیر شنبه گذشته به دو تاسیسات بزرگ نفتی عربستان سعودی، تنش‌های شدیدی در بخش زیادی از منطقه به نمایش گذاشت. حمله به تاسیسات نفتی بقیق و خریص، متعلق به شرکت دولتی آرامکوی عربستان، حدس و گمان‌های زیادی درباره اقدامات تلافی جویانه فوری به راه انداخته است.

مقامات آمریکایی، به خصوص مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، به سرعت این حملات را به ایران نسبت دادند. مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا نیز سخنان تندی بیان و ادعا کرد آمریکا آماده دفاع از منافع خود و متحدانش است. با این حال جنگ میان آمریکا و ایران کماکان غیرمحتمل است.

تشدید تنش‌ها از تابستان تاکنون را می‌توان به کمپین "فشار حداکثری" دولت ترامپ علیه ایران نسبت داد، اما علل واقعی آن بسیار عمیق‌تر است. در توازن قدرت منطقه تغییری ایجاد شده و ایران از نظر تغییر جایگاه آمریکا به عنوان قدرت غالب در منطقه، به نقطه بدون بازگشتی رسیده است.

در حالی که تصور شکل، مقیاس و خط سیر این رویارویی با جزئیات آن دشوار است, اما یک موضوع مسلم است و آن این است که از نظر سیاسی، دیپلماتیک، اطلاعاتی و حتی نظامی به نفع ایران است.

برای درک اوضاع، بررسی ساختار اساسی روابط ایران و آمریکا در چهار دهه گذشته مفید است. در حالی که بر هیچ کسی پوشیده نیست که از زمان انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹, ایران و آمریکا رقبای سختی بوده اند، اما آن چه کمتر درک شده مجموعه پیچیده‌ای از پروتکل‌هایی است که روابط دوجانبه آن‌ها را از آن زمان تاکنون هدایت کرده است.

با وجود رقابت شدید راهبردی در منطقه به خصوص در خلیج فارس, ایران و آمریکا همیشه از درگیری نظامی پرهیز کرده‌اند. این موضوع به یک دکترین ضمنی تبدیل شد که بهترین توصیف آن "نه جنگ و نه صلح" است. ایران و آمریکا هر دو از این بن بست سود برده اند و هر دو قدرت این امکان را یافتند که بدون آنکه بجنگند، موضع خصمانه‌ای در خاورمیانه اتخاذ کنند. این فرصتی برای آن‌ها ایجاد کرده تا از منافع خود حفاظت کنند و بدون آن که موجب بی ثباتی جدی منطقه شوند، نفوذ خود را افزایش دهند.  اما دکترین اذعان نشده "نه جنگ نه صلح" در سال‌های اخیر به سرعت به نقطه انقضا نزدیک می‌شود.

نویسنده مقاله با اشاره به مهارت‌های گسترده نظامی، اطلاعاتی، سیاسی و دیپلماتیکی که ایران به خصوص در جنگ سوریه به دست آورده افزود ایران به یک دلیل ساده، آمادگی کامل برای جنگ دارد زیرا این کشور کاملا اطمینان دارد که می‌تواند در این جنگ پیروز شود. در زمینه‌های مهم درگیری نامتقارن، اطلاعاتی، عملیات اطلاعاتی و جنگ‌های نیابتی، مهارت‌ها و توانایی‌های ایران از قدرت‌های اصلی غربی مانند آمریکا و انگلیس بیشتر است.

به علاوه، جمهوری اسلامی همچنان هسته اصلی یک قدرت انقلابی معتبر با هواداران گسترده‌ای در منطقه است. هرگونه درگیری نظامی مستقیم میان آمریکا و ایران - بدون در نظر گرفتن گستردگی یا مدت آن - این نیروها را نه فقط برای تاثیر راهبردی بزرگ آن بلکه برای یک تغییر و دگرگونی گسترده بسیج خواهد کرد.

بیان این موضوع مبالغه آمیز نیست که بقای رژیم‌های حاکم در عربستان سعودی و امارات عربی متحده در طی یک جنگ میان ایران و آمریکا به خطر خواهد افتاد. این درگیری همچنین بر مناطق گسترده‌ای در شرق مدیترانه تاثیر خواهد گذاشت، جایی که حزب الله لبنان کاملا آماده درگیری گسترده با اسرائیل است.

نگارنده در پایان ضمن توصیه به مقامات آمریکایی برای جلوگیری از افزایش تنش‌ها نوشت  کاخ سفید می‌تواند در این مرحله با لغو کمپین فشار حداکثری یا دستکم کاستن از شدت آن، تنش زدایی کند. زیرا اگر روند کنونی ادامه یابد، آمریکا بزرگترین شکست را در تاریخ خواهد خورد که از نظر راهبردی و روانی بسیار سخت‌تر از شکست ویتنام خواهد بود.

310311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1301987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
    48 89
    کشوری که ما به خاکش دسترسی نداریم چه شکستی بخوره?
    • ناشناس AE ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
      21 20
      تحلیل بالا بسیار به واقعیت اوضاع منطقه و ذهنیت طرف ایرانی دعوا نزدیک است
    • IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
      41 0
      اولا خدای ناکرده اگر جنگ شود آمریکا هم در جایی خواهد جنگید که خاک خودش نیست و این به ضرر آمریکا است هم در کشور خودش و هم از نظر آبرو در دنیا دوما کشورهای مرتجع منطقه بی نهایت آسیب خواهند دید و این تنها ایران نخواهد بود که صدمات را تحمل می کند سوما همه دنیا می دانند که این ترامپ بود که زیر برجام زد و ما حتی تا یکسال بعد از آن هیچ اقدامی نکردیم که ببینیم اروپا چه میکند که او هم هیچ کار نکرد چهارم آن که واقعا خدا نکند جنگ شود چون صدمه اصلی را مردم ایران و سربازان بدبخت آمریکا خواهند خورد و سیاستمداران دو طرف در نهایت با هم آشتی خواهند کرد
  • حميد IR ۲۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
    57 78
    ميگن آمريكا در جنگ ويتنام شكست خورد. اما ببينيد از ويتنام چى باقى موند و از آمريكا چى؟ رها كنيد اين حرفها را. حتى اگر در جنگ با آمريكا هم پيروز بشيم يك كشور مخروبه روى دستمون ميمونه.
    • علی IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
      28 4
      چیزی که یک قدرتمند را قدرتمند نگه می دارد با هیچ هزینه ای ابهت اش است، اگر جنگی شود و ابهت امریکا فروریزد؟ اگر ان امریکایی که همه در فیلم ها می بینیم نشود یا نباشد؟ آیا باعت گرایش کشورهایی همچون عربستان امارات کویت و... به روسیه یا چین شود چه؟
  • کاربرجدید IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
    27 74
    تحلیل های هیجانی.. جنگ فقط خاورمیانه رو نابود میکنه آمریکا چند هزار کیلومتر اونورتره.. شکست دقیقا یعنی چی؟؟
    • IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
      67 5
      امریکا از کشورش نمیتونه موشک بزنه چون امنیت کشورهای دیگه به خطر میفته و از کشورهای نزدیک ایران هم بهشون اخطار داده شده در صورت حمله از هر نقطه ای ما همونجا را هدف قرار میدهیم .پس کشورهای منطقه هم اجازه نمیدن امنیت کشورشان به خطر بیفته.تمام پایگاه ها و ناوهای امریکایی درشعاع موشک های ما هستش.امریکا فقط گفته نقطه ای میزنم مثل تاسیسات و ... که ایران پاسخ فرستاده در اینصورت جنگ را گسترش میدیدم که براشون هزینه های سنگین داشته باشه.منافع امریکا در جنگ با ایران نیست و سودی براش نداره و تخمین زدن درصورت جنگ با ایران از ده تا 50 تریلیون دلار هزینه براش داشته باشه که این رقم به اقتصاد دنیا هم ضربه میزنه و هیچکس توانایی تامین این ارقام را ندارن.در ضمن ایران در جنگ های نامتقارن بارها نشون داده قدرت بالاتری از اسراییل و اعراب داره .یعنی در این مدل جنگ حداقل همسطح امریکا هستش
  • GB ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
    26 68
    پیروزی به چه معناست ؟ لابد یعنی ویرانه شدن کشور برگشتن به 100 سال قبل
    • حميد RO ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
      8 38
      به اونهايى كه منفى دادن بايد گفت دريغ از يك جو عقل!!!!!!
    • IR ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
      9 0
      بستگی داره تعریفت از عقل چی باشه! تعریف امثال شما از عقل صرفا ایجاد ترس از جنگ خیالیه. حتما منفی زن ها هم دارند میگن دریغ از ذره ای جرأت و غیرت... البته جنگ بشه یا نشه شما نگران نباش چون مطمئنا شما برای این خاک نمی جنگی
  • IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
    11 38
    یادم میاد تو یکی از شهرهای سوریه خبرنگار صداسیما جلوی دوربین و پشت به ویرانه های شهر صحبت از پیروزی و شکست داعش و امریکا در نبرد میکرد و از ازادسازی این شهر میگفت من با خودم گفتم خب مقاومت کردید اما جز تلی خاکستر و خاک و شهری ویران چی ازاد شد حالا اگر ایران هم وارد جنگ بشه اولا به سرعت هفتاد درصد درامد ما نابود خواهد شد یعنی نفت و پالایشگاهها تورم و قحطی شدیدی پیش خواهد امد حتی بدتر از جنگ تحمیلی ۸ساله دولت کسری بودجه عظیمی خواهد داشت و اندک منابع هم صرف جنگ میشه تا یک خبرنگاری بیاد پشت ب شهری ویران و گزارش تهیه کنه
    • رهگذر IR ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
      8 0
      خوب چکار باید میکردن جناب آقای روشنفکر؟ ناموسشونو میدادن دست اجنبی؟ مردن روی دو پا شرف داره به زندگی کردن روی زانوها. امثال شما زمان جنگ عراق هم همین حرفهارو میزدین. تاریخ از شما به سیاه رویی یاد خواهد کرد.