معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه میزان تقلب در محصولات فلهای بدون مجوز بسیار بیشتر از محصولات کارخانهای و مجوزدار است گفت: روغن گیری های سطح شهر سرطان زاست و مردم استفاده نکنند.
به گزارش بهداشت نیوز به نقل از تسنیم قباد محمدی در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه در کشور ایران هفتهای ازطرف غذا و دارو به عنوان هفته بزرگداشت روز جهانی در نظر گرفته و برنامههایی از طرف وزارت بهداشت در تمام استانها اجرایی میشود اظهار داشت: شعار جهانی روز غذا و دارو رفتار ما آینده ما را رقم میزند که منظور رفتار غذایی است که بر روی آینده تأثیر میگذارد.
وی با بیان اینکه شعار غذا و دارو در گرامیداشت این هفته در کشور تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقا سلامت است عنوان کرد: امنیت غذایی یکی از دغدغههای اصلی جوامع در حوزه غذا است و امنیت غذایی به معنای دسترسی تمام افراد جامعه به غذای کافی، سالم و مغذی است که فقدان هریک از این موارد امنیت غذایی را با چالش مواجه میکند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه میزان تقلب در محصولات فلهای بدون مجوز بسیار بیشتر از محصولات کارخانهای و مجوز دار است خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در بحث تقلب در حوزه مواد غذایی مربوط به عرضه محصولات سنتی و فلهای است که نظارت بر آنها کار بسیار دشوار است.
محمدی با بیان اینکه محصولات کارخانهای به صورت مرتبط نمونهبرداریهای لازم از سطح عرضه بر روی آنها انجام میشود عنوان کرد: نمونهبرداریها و آزمایشهای لازم برروی تولیدات مواد کارخانهای انجام میشود و در صورت ماده تقلبی برخوردهای لازم صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه بروی محصولات فلهای کنترلی برروی آنها انجام نمیشود خاطرنشان کرد: ارزش غذایی لبنیات سنتی بسیار پایین تر از محصولات کارخانهای است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه مردم جنس فلهای استفاده نکنند عنوان کرد: کارخانه ربساز در استان کرمانشاه وجود دارد و از معاونت غذا و دارو مجوز لازم را دریافت کرده اند و سلامت آنها مورد تأیید است.
محمدی با بیان اینکه از ربهای فلهای نمونهبرداری و مورد آزمایش قرار گرفته است خاطرنشان کرد: درصد بیشتر این ربها دارای آلودگی میکروبی و یا دارای افزودنیهای غیر مجاز است لذا ربهایی که درکارخانههای مجوز دار استان تولید میشود مورد تأیید و مردم با خیال راحت مصرف کنند.
وی به روغنهای تولیدی مجوزدار در کارخانههای استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: سلامت این روغنها مورد تأیید است ، اما روغن گیریهای در سطح شهر که مشغول روغنگیری کنجد ، زیتون و سیاه دانه هستند مورد تأیید نیست و به دلیل اکسیده شدن روغن و آزادشدن رادیکال به شدت سرطان زا است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه 90 درصد کرههای حیوانی عرضه شده در لبنیاتهای سنتی گیاهی است خاطرنشان کرد: ارزش غذایی دولیوان شیر فلهای برابر با یک لیوان شیر پاستوریزه است زیرا با جوشاندن خاصیت شیر پایین میآید.
محمدی با بیان اینکه 90 درصد محصولات کشاورزی استان دارای سلامت است عنوان کرد: آزمایشاتها نشان میدهد که استفاده از سموم و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی در سالهای اخیر سیر نزولی داشته است.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.