میزان مصرف آب در استان مرکزی ۹۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یابد

میزان مصرف آب در استان مرکزی 900 میلیون مترمکعب کاهش یابد

مدیرعامل آب منطقه‌ای با بیان اینکه میزان مصرف آب در استان مرکزی ۹۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یابد گفت: ۱۰۴ درصد از آب تجدید پذیر استان مرکزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عزت‌الله آمره ظهر امروز در جلسه شورای حفاظت ار منابع آب استان مرکزی با اشاره به طرح سازگاری با کم‌آبی استان مرکزی اظهار داشت: در راستای تدوین برنامه سازگاری با کم‌آبی استان مرکزی تاکنون تعداد 15 جلسه برگزار شده و مقرر است که در این برنامه میزان مصرف آب در حوزه‌های مختلف کاهش یابد.

وی افزود: هدف اصلی اجرای این طرح رساندن میزان مصرف آب استان مرکزی به شاخص آب قابل برنامه‌ریزی است و این شاخص بر مبنای محاسباتی تعیین شده که در صورت تحقق این میزان دشت‌های استان مرکزی دیگر با افت مواجه نمی‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی تصریح کرد: کاهش 650 میلیون متر مکعب آب از مصرف کنونی لازمه تحقق شاخص  آب قابل برنامه‌ریزی برای استان مرکزی است و بخش عمده‌ای از کاهش این مصرف به حوزه کشاورزی وابسته و تامین آب شرب مردم استان مرکزی الزامی است.

آمره ادامه داد: حوزه صنعت استان مرکزی تاکنون به شاخص تعیین شده آب قابل‌برنامه‌ریزی خود نرسیده که این اقدام باید هرچه سریعتر انجام شود، همچنین در راستای تحقق میزان کاهش مودرنیاز در حوزه کشاورزی ملزم به اعمال برخی سیاست‌های سازگاری و سخت‌گیرانه هستیم تا حجم آب موردنظر محقق شود.

وی عنوان کرد: هریک از دستگاه‌های مصرف‌کننده آب اعم از آب منطقه‌ای، کشاورزی، صنعت، آب شرب شهری و روستایی و مجموعه محیط‌ زیست ملزم به ارائه برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی حوزه خود هستند و پس از دریافت طرح‌های سازگاری حوزه‌های مذکور به تدوین طرح سازگاری با کم‌آبی استان مرکزی با افق 1405 و تا پایان کار برنامه هفتم توسعه کشور می‌پردازیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی خاطرنشان کرد: برنامه مدیریت منابع آبی کشور  تدوین شده و براساس آن سالانه سهم تعدیل میزان آب مصرفی هر استانی با برش شهرستانی تعیین می‌شود، همچنین پروژه‌های لازم نیز در این طرح گنجانده شده‌اند و پروژه‌هایی که سبب جبران تعدیل و کمبود آب شوند به حوزه کشاورزی بازگردانده می‌شود.

آمره بیان کرد: براساس برنامه تدوین شده مقرر است تا در این بازه زمانی چاه‌های غیرمجاز سطح کشور مسدود و از چرخه مصرف آب خارج شوند، نسب کنتورهای حجمی و کنترل مصرف چاه‌های پروانه‌داری که بیش از سهم مصرف دارند از دیگر برنامه‌های این طرح است.

وی افزود: اصلاح و تعدیل پروانه‌ها از دیگر برنامه‌های این طرح است زیرا بسیاری از پروانه‌ها در زمان پرآبی و غنی بودن سفره‌های آب زیرزمینی اخذ شده‌اند و باتوجه به اینکه درحال حاضر میزان منابع آبی استان مرکزی کاهش یافته سطح مجوز مصرف آب پروانه‌ها نیز باید کاهش یابد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی ادامه داد: یکی دیگر از پروژه‌های تعیین شده طرح سازگاری با کم‌آبی استان مرکزی تغییر منبع آب مصرفی صنایع از سفره‌های زیرزمینی به پساب و آب بازگردانده شده به چرخه صنعت است، همچنین در حوزه فضای سبز نیز سیاست‌هایی اعم از تغییر شیوه آبیاری، تغییر نوع گیاه و استفاده از منابع پساب برای آبیاری اعمال شده است.

آمره عنوان کرد: هدف نهایی اعمال تمامی این سیاست‌ها کاهش 900 میلیون متر مکعب آب مصرفی در سطح استان مرکزی است و درحال حاضر میزان 104 درصد از آب تجدیدپذیر استان مرکزی درحال مصرف است که اگر این برنامه‌های تعیین شده اجرائی شوند این میزان به 75 درصد می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی استان‌های سراسر کشور ملزم به تهیه طرح سازگاری با کم‌آبی برای استان خود شده‌اند و تاکنون طرح ارائه شده 5 استان به تصویب رسیده و استان مرکزی تاکنون طرحی برای تصویب ارائه نداده است، در استان مرکزی علی‌رغم تمرکز بیشترین میزان سرمایه‌گذاری دز شهرستان‌های ساوه و زرندیه بحرانی‌ترین دشت‌های استان نیز در این دو منطقه قرار دارند و برداشت بیش از حد منابع آبی این مناطق و کمبود میزان بارندگی نسبت به سایر نقاط استان ازجمله موارد نمود بحران در این دو دشت است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon