معاون استاندار مرکزی از تدوین نشدن طرح سازگاری با کم‌آبی انتقاد کرد

معاون استاندار مرکزی از تدوین نشدن طرح سازگاری با کم‌آبی انتقاد کرد

معاون عمرانی استاندار مرکزی از تشکیل کمیسیون ماده ۱۱ آب استان مرکزی ظرف یک هفته آینده خبر داد و گفت: طرح‌های تعدیل و کنترل مصرف آب در دشت‌های بحرانی شدت پذیرد و طرح سازگاری با کم‌آبی استان مرکزی تاکنون ارائه داده نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مهدی زندیه‌وکیلی ظهر امروز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی با اشاره به دستورابلاغ شده مبنی بر مدیریت و حفظ منابع  آبی استان مرکزی اظهار داشت: دستورات ابلاغ شده استان مرکزی را ملزم به تهیه برنامه سازگاری با کم‌آبی و مدیریت منابع آبی موجود ساخته است که در زمینه ارائه این طرح در لیست آخرین استان‌هایی که طرح مذکور را ارائه نداده‌اند قرار داریم.

وی افزود: متاسفانه استان مرکزی به سبب ارائه ندادن طرح سازگاری با کم‌آبی خود حتی در لیست نوبت سازمان ملی برای اخذ تائیدیه طرح هم قرار ندارد و تاکنون 15 جلسه حول محور تهیه طرح سازگاری با کم‌آبی برگزار و تاکنون منجر به نتیجه نشده است.

معاون عمرانی استاندار مرکزی تصریح کرد: عدم مشارکت بهره‌برداران این طرح یعنی کشاورزان سبب می‌شود تا مجموع اقدامات و حتی تهیه طرح بی‌ثمر و بدون نتیجه باقی بماند، همچنین انجام اقدامات پراکنده و نپذیرفتن محاسبات هریک از ارگان‌های متولی تهیه این طرح از سوی دیگر ارگان‌های دخیل راه به جایی نمی‌برد.

زندیه‌وکیلی ادامه داد: در تمامی دشت‌های استان مرکزی آب‌های قابل برنامه‌ریزی وجود دارند اما در برخی از دشت‌های استان با معضل کم‌آبی و یا نبود منابع آبی مواجه هستیم که در چنین شرایطی علاوه بر نصب کنتورهای حجمی باید بکوشیم تا اصلاح و تعدیل چاه‌های آب در قالب گسترده‌تری انجام گ یرد.

وی عنوان کرد: مسئولان اجرای این طرح باید یکدیگر را در خصوص آمار و ارقام و حتی برنامه‌های مودر نیاز توجیه کنند و در غیر این صورت طرح سازگاری با کم‌آبی تنها بر روی کاغذ و بدون هیچ ارزش اجرائی باقی می‌ماند، در بسیاری از مناطق استان مرکزی چاه‌های متعددی وجود دارد که تعدیل واقعی برای آنها صورت نمی‌گیرد و این مسئله نیازمند رسیدگی است.

معاون عمرانی استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: بدون مشخص کردن ضریب تعدیل صحیح نمی‌توان برنامه درستی ارائه داد و به این خاطر باید کمیسیون ماده 11 آب ظرف مدت یک هفته آتی تشکیل شود و در  این جلسه آمار صحیح و دقیقی از تعداد چاه‌های غیرمجاز استان مرکزی، تعداد چاه‌های نیازمند انسداد، اضافه برداشت‌ها و سهمیه‌های تعدیل مشخص شود زیرا تا زمانی که برنامه‌ریزی دشت به دشت انجام نگیرد نمی‌توان طرح صحیحی ارائه داد.

زندیه‌وکیلی بیان کرد: حوزه صنعت استان مرکزی نیز باید میزان درصد توانایی صرفه‌جویی مصرف آب و میزان احتیاج آب مصرفی برای صنایع جدید را تعیین کند تا بتوانیم سهم صحیحی از این حوزه در طرح سازگاری با کم‌آبی تعیین کنیم، معتقدیم نرخ بالای مصرف آب می‌تواند به‌عنوان یک عامل بازدارنده عمل کند و مشترکین برای کنترل بهای آب مصرفی خود به صرفه‌جویی در مصرف بپردازند.

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon