چه سرنوشتی در انتظار هپکو‌ست؟

چه سرنوشتی در انتظار هپکو‌ست؟

درحالیکه شب گذشته فرابورس از دولتی شدن هپکو خبر داد صبح امروز مدیرکل تعاون استان مرکزی این موضوع را تکذیب کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، شرکت هپکوی اراک که روزی نماد صنعت و افتخار کشور بود، در آستانه تعطیلی است، شرکتی که با هدف مونتاژکاری 500 دستگاه ماشین‌آلات راهسازی شروع به کار کرد و طی سه دهه با رفع نیازهای داخلی به چند برابر ظرفیت اولیه خود رسید، اکنون پس از خصوصی‌سازی غیراصولی و بی‌تدبیری‌ها، برای تامین حقوق کارگران خود نیز با چالش مواجه است.

در سال 1351 برادران رضائی با مشارکت 55 درصدی سازمان گسترش و نوسازی صنایع و مشارکت 45 درصدی بخش خصوصی، 114 هکتار زمین بین کارخانه آلومینیوم‌سازی و ماشین‌سازی تهیه کردند، در سال 1354 در این زمین 114 هکتاری یک سالن تولیدی به مساحت 40 هزار متر مربع راه‌اندازی شد، هپکو با شرکت‌های IH آمریکا (لودر و بلدوزر) و DYNAPAC  سوئد (غلتک) و SAKAI ژاپن(غلتک) و POCLIN فرانسه(بیل مکانیکی) و LOKOMO فنلاند(غلتک) و غیره همکاری می‌کرد.

پس از اتفاقات و روند غلط خصوصی سازی بارها این شرکت مهم و صنعت مادر استان با مشکلات عدیده روبرو شد که کارگران به این روند اعتراض و خواستار بازگشت هپکو به دولت شدند که در نهایت اخیرا استاندار از فسخ قرارداد این شرکت خبر داده بود.

فرابورس شبانه خبر از دولتی شدن هپکو می‌دهد

شامگاه یکشنبه فرابورس طی اطلاعیه‌ای با انتقال سهام شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو از شرکت هیدرو اطلس به دولت موافقت کرد و از دولتی شدن این شرکت خبر داد.

شرکت فرابورس ایران با صدور اطلاعیه‌ای در خصوص مجوز انتقال سهام شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو از شرکت هیدرو اطلس به دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: به اطلاع سهامداران محترم میرساند بر اساس مصوبه شورای عالی بورس و اوراق بهادار، موضوع نامه شماره 55330/122 مورخ 21/ 7 /1398 سازمان بورس و اوراق بهادار، با نقل و انتقال سهام شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو از شرکت هیدرواطلس به دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج از ساعت معاملات و انجام تسویه آن به صورت خارج از اتاق پایاپای موافقت گریده است.

این گزارش می‌افزاید: انتقال سهام شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو در حالی رسما اتفاق افتاده است که مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه هپکو دولتی نشده است، در این رابطه اظهار داشته، سازمان خصوصی‌سازی با وکالت بلاعزل از سوی سهامدار قبلی فرایند قانونی واگذاری شرکت را طی می‌کند.

مدیرکل تعاون استان مرکزی خبر فرابورس را تکذیب می‌کند

این درحالی است که صبح امروز مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه هپکو دولتی نشده است اظهار داشت: سازمان خصوصی سازی با وکالت بلاعزل از سوی سهامدار قبلی فرایند قانونی واگذاری شرکت را طی می‌کند.

محمدتقی آبائی افزود: این شرکت به هیچ وجه دولتی نشده است، مگر می‌شود شرکتی واگذار شود و دوباره به دولت برگردد؟ این اتفاق در شرایط خاص رخ می‌دهد.

استاندارمرکزی با تکذیب ادعای مدیرکل تعاون، خبر فرابورس را تایید می‌کند

ساعتی بعد، استاندار مرکزی در پاسخ به پیگیری خبرنگار تسنیم استان مرکزی اعلام کرد: هپکو براساس درخواست استانداری از ریاست محترم جمهوری مبنی بر فسخ قرارداد با سهامدار عمده و دستور ایشان قرارداد فسخ شد و سهام به سازمان خصوصی سازی به نمایندگی دولت برگشت داده شد.

برداشت‌های نادرستی از موضوع واگذاری  هپکو در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شد

با این حال، ساعتی پیش استاندار مرکزی با اشاره به موضوع واگذاری هپکو اظهار داشت: برداشت‌های نادرستی از موضوع واگذاری سهام هپکو و مطالب ناصیحی به ویژه در برخی از رسانه‌ها و فضای مجازی در این خصوص منتشر شده که نامه درخواست فسخ قرارداد سهامدار عمده هپکو با خصوصی‌سازی از سوی مدیریت ارشد استان پی گرفته شد تا این سهام به فرد یا گروه دارای اهلیت‌ واگذار شود و در این خصوص رئیس جمهوری دستوراتی را ارایه کردند.

وی ادامه داد: با گذشت 20 روز از ارسال نامه مذکور، فسخ قرارداد با سهامدار عمده هپکو انجام شد و پس از اجرای این مهم به صورت قانونی، حقوقی و خودکار سهام این شرکت به فروشنده آن که سازمان خصوصی‌سازی است برگشت داده شده است، اما این امر به معنی این نیست که سهام هپکو دولتی می‌شود و یا به دولت برمی‌گردد.

آقازاده عنوان کرد: این سهام به صورت موقت به سازمان خصوصی سازی که متولی سهم 60 درصدی هپکو است برگشت داده شده و زمینه‌های مناسب و مطلوب برای واگذاری این سهم به افراد، گروه‌ها و شرکت‌هایی که صلاحیت واگذاری را دارند مهیا است و  تحقق مراحل بعدی نیاز به یک فرصت زمان  حدود چهار ماه دارد که به لحاظ قانونی تا زمانیکه وضعیت سهامدار جدید مشخص شود متولی امور هپکو اراک سازمان خصوصی‌سازی است.

استاندار مرکزی اضافه کرد: بر اساس مصوبه کارگروه ملی، شورای تامین استان مرکزی در تعیین سهامدار جدید شرکت هپکو نقش دارد و به‌طور قطع نظرات و پیشنهادات این استان اخذ می‌شود.

به گزارش تسنیم، این تناقضات فاحش بین مدیریت ارشد استان مرکزی و متولی اصلی بخش کارگری استان مرکزی درحالی رخ می‌دهد که پیش از این نیز آبائی در صحبتی تامل برانگیز در بحث آذرآب برای فرار از موضوع از زیربار موضوع آذرآب شانه خالی کرد.

حال باید دید این بار در این پارادوکس عجیب دولتی‌ها که شبی موضوعی را اعلام رسمی، صبح فردا تکذیب و نزدیک ظهر بار دیگر تایید می‌کنند چه سرنوشتی در انتظار هپکو است؟

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon