چرا زائران اربعین باید در سامانه سماح ثبت‌نام کنند؟

مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند ثبت‌نام در سامانه سماح پرداخت هزینه اضافه است، به دلایل لزوم نام‌نویسی زائران اربعین حسینی در این سامانه اشاره کرد.

به گزارش مشرق، با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی بسیاری از زائران حسینی در حال برنامه‌ریزی به منظور حضور در حماسه عظیم پیاده‌روی اربعین هستند.

سازمان حج و زیارت نیز با توجه به مأموریت خود و حفظ آرامش بیشتر زائران و خانواده‌های آن‌ها نام‌نویسی در سامانه سماح را برای زائران اربعین حسینی الزامی دانسته است. البته با توجه به اینکه امسال صدور ویزای اربعین حذف شده است، برخی از زائران ثبت‌نام در سامانه سماح را امری بیهوده و هزینه‌بر عنوان می‌کنند؛ تا جایی که حتی در شبکه‌های اجتماعی این امر نیز مطرح شده است.

بیشتر بخوانید:

برهمین اساس، حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت اظهار داشت: سال گذشته با توجه به اینکه صدور ویزا پس از ثبت‌نام در سامانه سماح صورت می‌گرفت، زائران به راحتی در این سامانه ثبت‌نام کردند و در نهایت بیش از ۲ میلیون زائر ایرانی در ایام اربعین به عتبات مشرف شدند.

وی با بیان اینکه امسال دیگر نیازی به صدور ویزای اربعین برای زائران نیست، گفت: زائران با در دست داشتن گذرنامه معتبر که ۶ ماه اعتبار داشته باشد، می‌توانند به مرزهای خروجی مراجعه کرده و برای حضور در پیاده‌روی اربعین حسینی اقدام کنند. اما عدم لزوم صدور ویزا برای زائران اربعین به معنای ثبت‌نام نکردن در سامانه سماح نیست، بلکه تمام زائران اربعین باید در این سامانه ثبت‌نام کنند.

حجت‌الاسلام رحمانی درباره دلایل لزوم نام‌نویسی زائران اربعین حسینی افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل اهمیت نام‌نویسی زائران در سامانه سماح، موضوع بیمه و ارائه خدمات پزشکی برای زائران است. امسال با وجود بالا رفتن تعهدات بیمه و سطح خدمات پزشکی از سوی هلال احمر، هزینه‌هایی که زائران باید بپردازند، افزایش پیدا نکرده است.

وی با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند ثبت‌نام در سامانه سماح پرداخت هزینه اضافه است، خاطرنشان کرد: در سامانه سماح زائران باید ۱۵ هزار تومان بابت بیمه و ۷ هزار تومان هم بابت خدمات درمانی از سوی هلال‌احمر پرداخت کنند که در مجموع ۲۲ هزار تومان می‌شود. این امر در حالی است که تعهدات بیمه برای زائران به منظور بیماری تا سقف ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، فوت عادی ۴۰ میلیون تومان و فوت در صورت بروز حادثه یا مشکل از جمله ازدحام جمعیت ۲۴۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده است.

مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت با اشاره به پیش‌بینی افزایش تعداد زائران پیاده‌روی اربعین حسینی سال جاری، به تمام زائران توصیه کرد که حتما پیش از سفر اربعین در سامانه سماح ثبت‌نام کنند و گفت: متأسفانه در حادثه اخیر هم‌زمان با روز عاشورا در کربلا نیز برخی از زائران بیمه نبودند و پس از بروز مشکل امکان استفاده از خدمات بیمه‌ای و هزینه‌های مختلف را نداشتند، در صورتی که اگر در سامانه سماح نام‌نویسی می‌کردند به راحتی می‌توانستند از این مزایا بهره‌مند شوند. دلیل تأکید ما نیز برای ثبت‌نام در سامانه سماح ارائه خدمات بهتر به زائران است که امیدواریم امسال نیز این مراسم باشکوه‌تر از گذشته برپا شود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
    19 3
    والا من 4 ساله دارم در اربعین شرکت میکنم، این هزینه واقع بیخوده و اصلا تاثیری در حال زائران نداره. در مسیر و مواکب و شهرها به قدر کافی اورژانس و مراکز درمانی هست و نیازی به این خدمات به اصطلاح بیمه ای نداشته و نداریم... ضمن اینکه زوار بیمه آقا اباعبدالله الحسین علیه السلام هستن و در صورت بروز حادثه و مشکل به قدر کافی خیر و نیکوکار داریم که کارمون به بیمه و ... این دولت نکشه... اینو به کی باید بگیم. کاسبان اربعین باز دست به کار شدن...
  • IR ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
    5 0
    ایشان خوب بود گزارشی دهند که سال گذشته چقدر از پولی که تحت عنوان بیمه و ... از مردم گرفته شد کاسبی صورت گرفته است
  • IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
    4 0
    یک حساب و کتاب ساده : اگر زائران اربعین را حدود 2 میلوین نفر بدانیم که بیشتر هستند 22000 * 2.000.000 = 44.000.000.000 آقای رحمانی به جای این حرف ها شفاف و مستند توضیح بدهند که این 44 میلیارد تومان دقیقا کجا مصرف میشود. زائران امام حسین با شیفتگان آنتالیا و ... فرق میکنند. اگر شما شفاف توضیح بدهید و این هزینه ها در راه امام حسین ع مصرف بشود زائران نفری 100 پرداخت میکنند. ولی اگر قرار است در راه مستی و عیش نوش هیئت مدیره ها و هزار کوفت و زهر مار دیگر صرف شود ... .
  • IR ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
    2 0
    20 میلیون نفر نفری 22000 تومان می شود. 44000000000 تومان. خوب. برای چند نفر در سفر اربعین ممکن است مشکل پیش بیاید که دست به دامن بیمه شوند. پس مابقی پول هایی که هرسال از زائران کربلا می گیرند در چه اموری مصرف می شود؟! حالا اگر برای عتبات و زوار امام حسین خرج می شد یک چیزی. حساب و کتاب این پول هابه عهده چه نهادی است. دست آنهایی که ویزا رو برداشتند درد نکند. ولی هنوز خرج هایی زیادی در مسیر اربعین از سمت ایران وجود دارد که اگر این هزینه ها برداشته شود. مشتاقان بیشتری می توانند به خیل عظیم پیاده روی اربعین برسند. این مسائل بایستی مدیریت شود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس